PANİK STRES HALİ (BEŞİKTAŞ MALATYASPOR)


Babel kesik yedi diye sevinen Beşiktaş taraftarları gördüm; yerine oynayan ise, o bölgede sırıtan Lens. Ljacic sonunda ilk on birde başladı. Onun hakkında şuna değinmek istiyorum; sürekli geçmişe bakarak, örneğin Sosalı oyun kıyaslamaları yapmak doğru değil. Yeni bir oyuncu geldiyse, onun oyununa göre konuşulmalı. Bu kıyaslamalar zamanla basına yansır ve hem oyuncu hem takım olumsuz etkilenebilir!

Babel çok sorun değil de bu takımın en büyük silahı Quaresma. Milli maçta nispeten beklenen performansı veren Oğuzhan da en başta aklımdaydı. Son iki yıldır ortalarda yok! Bu maçta da pek fark göremedim. Lens Babel yerine oynadı fakat Quaresma sol kanatta görev yaptı en başta, sonra kanat değiştiler. Bütün hücumları şekillendiren, umut vadettiren Q7. Neden, çünkü yine, sürekli kanattan hücum etmeye devam ediyorlar. Yanlış olan ne? Kanattan hücum ediliyor ve Negredo harici ceza sahasında kimse yok! Böyle ancak karambolde gol bulursun ya da duran toptan. Sanki bir panik hali var siyah beyazlılarda. Hani golü atamazsa elenecekmiş gibi bir görüntü veriyorlar.

Malatyaspor hücumda hiçbir varlık gösteremedi. Beşiktaş topa sahip olan taraftı ama etkili pozisyon üretmekte zorlandı. Ljacic bir asist yazdirabilirdi Lens şutu düşünebilse, golü de atabilirdi şans yanında olsa. İlk kaleyi bulan şut sahanın en etkili ismi Quaresma'dan. Yeni Malatyaspor istediği tempoda götürdü ilk yarıyı. Bir de son saniyede golü bulsalar, kendileri adına müthiş bir tablo çıkacaktı ortaya.

İkinci yarıya Caner'in pozisyonu ile hırslı giren Beşiktaş çok geçmeden Pepe ile köşe vuruşundan buldu golü. Zaten son maçlarda Pepe ya kurtarır ya da Beşiktaş kazanamaz. O hale geldi. Malatyasporlu oyuncuların golü yedikten sonra aklına hücum yapmak geldi. Geldi de üretkenlik konusunda çok zayıf kaldılar. Boutaib ve oyundan çıkarken sinirlenen Adem ne oynar biri bana anlatsın! Zaten iyi maç yönetmeyen Halil Umut Meler rezil bir sarı kart göstererek Fenerbahçe derbisi öncesi Medel'i cezalı duruma düşürdü. Açıklık getirmek gerekirse; bu pozisyona sarı kart vermek için niyetçilik okumak lazım. Yani tutmaya çalıştı dersen ver sarı kartı. Tutmuyor Medel ama! Bunlar hangi örgütten bir çözebilsek refaha kavuşacağız. Yoksa bizi delirtecekler...

Bunun üzerine tüm hatlarıyla yarı sahasına çekildi ev sahibi. Gol için somut girişim sergileyemediği gibi, çok basit bir gol yediler. Tam maç böyle biter diye düşünürken de bana göre Karius'un hatası yüzünden fark bire indi. İlk pozisyonu kurtardıktan sonra kalesine dönmesi gerekiyordu. Kalesini boşaltınca gole sebebiyet verdi. Son saniyelerin kahramanı Gökhan Gönül'dü. Uzatma dakikalarında içeri çevrilen topa çok kritik müdahale yaptı yoksa arkada Malatyasporlu oyuncu tamamlayabilirdi. Maçı gol ile noktalamasını, kaleci Ertaç muazzam bir refleks ile önledi.

Taraflı tarafsız sorarsak kimse Beşiktaş'ı beğenmemiştir. Beşiktaş taraftarını mutlu eden tek şey galibiyet. Çok kaliteli denilen takımın en golcü oyuncusu Pepe ise onu diyenler ciddi ciddi düşünmeli! Beşiktaş eskisi gibi keyif vermiyor. Üstelik karşısında doğru dürüst oynayan bir takım olmamasına rağmen...

Hiç yorum yok