Ahmet Ergüç Yazdı: AYNI TERANELER




Milli Takım her turnuvaya katılamadığında ardından gelen her dönem yeniden yapılanma dönemidir. Kadroya genç oyuncular alınır. Genç oyuncular gençleştirme adı altında alınır ama aslında geçen yılların doğal sonucu olarak her dönemde genç oyuncular gelir.
Ülke futbolumuz maalesef çok kötü. Aslında yıllardır böyle ama medya ve zihniyetimiz gerçekleri görmezden geliyor ve ‘oluyor’ , ‘olacak’ pohpohlamasıyla geçiştiriyor.

Biz futbol ülkesi olduğumuzu zannediyoruz. Ama acı reçeteyi yazabilecek yetkili bile yok.

Dün akşam yine yeni dönem umutlarının pohpohlandığı bir akşamdı. Ununu elemiş, eleğini asmış olan 72 yaşındaki hocamız Lucescu 1 yıldır görevde ve 1 yıldır mızmızlanmaktan başka bir iş yapmadı.

Lucescu'yu göreve getirenlerin derdiyse yabancı kuralını kurcalamak. Yurt dışından çağrılan oyuncu sayısının rekor olduğu dönemde ‘elimdekilerle yetinmek zorundayım diyen' bir hocamız var. Sanki diğer milli takım hocaları elindekilerle yetinmiyor.

Lucescu döneminde iyi oynamayı bırakın ne oynadığımızın anlaşıldığı maç bile yok.

Kıscası Lucescu ile umut yok gelecek yok. Sadece mızmızlanma yıllardır duyduğumuz aynı teraneler var.

2020 elemeleri Mart ayında başlayacak ve Lucescu Mart ayını göremeyecek.
Çok geç kalmadan ve yüzde 90’nın memnun olduğu ve sadece sizin rahatsız olduğunuz yabancı kuralını da değiştirecekken ülke futbolunu bilen tecrübesi fazlasıyla yeterli Aykut Kocaman'ı göreve getirin.

Milli Takım koltuğu Aykut Kocaman diye bas bas bağrıyor.

Ahmet ERGÜÇ

x

Hiç yorum yok