Sehernaz Çidal: İnat bir yapım var



Sporda Manşet Dergisi olarak Botaş'ın vazgeçilmez oyuncusu Sehernaz Çidal ile bir röportaj gerçekleştirdik.

1-Sehernaz Çidal kimdir? Bize biraz kendinizi anlatır mısınız?
-Aile sevgisi ve güvenine her şeyden çok değer veren, hiç ablam, abim ya da kardeşim olmadığı için arkadaş çevresine düşkün, hayata hep pozitif bakmaya çalışan, herkes kadar normal biri :) 

2-Uzun yıllar içerisinde bulunduğunuz Botaş sizin için ne anlam ifade ediyor?
-Botaş benim için tam olarak aile kavramını yansıtıyor. Beni büyüten, geliştiren, abilerden, ablalardan ve kardeşlerden oluşan kocaman bir aile. 

3-Basketbola başlama serüveninizi kısaca anlatır mısınız?
-Annem on yıl kadar voleybol oynamış, aslında beni de voleybolcu yapmak çok istedi ama birazcık inat bir yapım var. Kuzenimle oynadığımız bir oyundan sonra basketbol oynamak istediğime karar verdim ve çok kısa bir süre sonra okulumuza kulüplerin antrenör gönderip oyuncu bulma arayışında olduğu döneme denk geldim. Böylece başlamış oldum. 

4-Biraz basketbol dışı konulardan bahsedelim.Engelli bireyler yararına başarılı iş kadınlarıyla birlikte podyuma çıktınız.Saha dışında bu güzel ve faydalı işlerle mi ilgilenirsiniz?
- O podyumda olmak benim için çok güzel ve özeldi, böyle güzel şeylerin içinde olmak beni çok mutlu ediyor. Hatta takım olarakta bir kaç farkındalık videolarımız var. Benim fikrim bu zamanda insanlar insanlara karşı çok duyarsız. Özellikle çocuklara karşı. Elimden geldiğince daha çok çocuklar olmak üzere ilgilenmeye çalışıyorum. Bu beni çok mutlu ediyor. Umarım herkes birbirine karşı daha duyarlı ve yardımcı olur. 

5-Botaş ile birlikte Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası'nda üçüncülük madalyası aldınız.Bu kariyerinizi nasıl şekillendirdi? -Genç kategorisinde madalyayla ödüllendirilmek ve bunun türkiye üçümcülüğü gibi dişe dokunur bi başarı olması başlı başına bir keyif. Daha fazlasına itici güç. Şimdiki ve gelecekteki konumum için çok önemli başarılar aldım altyapıda botaşla birlikte. İyiki bunu taddım. 

6-Sizin gibi genç basketbolculara vereceğiniz tavsiyeler nelerdir?
-Yalnızca karar verip uygulamaya geçmelerini tavsiye ederim. Yetenekle beceri birleştimi önünde dağ olsa duramaz. Daima ileri daima.

7-Son olarak Sporda Manşet Dergisi'ni takip ediyor musunuz? Görüş ve önerileriniz neler?
-Sporda Manşeti bir arkadaş tavsiyesi ile dört, beş aydır takipteyim. Güvenilir tarafsız bir dergi. Haberi verip yorumu bize bırakması daha da güzel. Başarılar diliyorum.

Röportaj: Esra ÇAY / Sporda Manşet

Hiç yorum yok