Dilşat Yıldız "Buzda Satranç" Röportajı






BUZDA ŞATRANÇ

3-10 Ocak 2018 tarihleri arasında Finlandiya'nın Lohja kentinde düzenlenen Gençler B  Grubu Curling Şampiyonasında Kadın Millilerimiz Dünya İkincisi oldu.
  '  Buzda Satranç ' da denilen Curling Takım kaptanı olan Dilşat Yıldız ile röportaj gerçekleştirdik .
v  Dilşat Yıldız kimdir?
      21 yaşındayım.Erzurumluyum.Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünde 3. sınıf öğrencisiyim.
v  Curling'e nasıl başladın?
      Curling ile 2011'de Erzurum'da yapılan Kış Oyunlarında tanıştım.İzlerken hoşuma gitmişti.Amcamın vesile olmasıyla Curling sporuna başladım.Ailem her zaman destek oldu.
v  Curlingte idol olarak gördüğün biri var mı?
        Kanadalı Kadın Takım Kaptanı Rochel Homen sürekli takip ettiğim bir oyuncu.Liderlik özelliklerini beğeniyorum.Bu işi gerçekten çok iyi yapıyor.
v  Kaç saat antrenman yapıyorsun?
     Haftada 4 kez 2'şer saat antrenman yapıyorum.

v  Müsabakalarda unutamadığın bir anın var mı? Anlatır mısın?

      Curlingde unutamadığım çok an var.En son Finlandiya'daki yarı final maçında Norveç maçı çok güzeldi çok kritik anlar vardı.Son taşa kadar sonuç belli değildi.Takım olarak çok güzel mücadele ettik.Takım oyununu gerçekten güzel sergiledik ve o maçı kazandık.

v  Curling sporunun kolay ve zor yanları var mı ? Nelerdir?

       Kolay ve güzel yanı ; takım oyunu olmasından ötürü herkesin birbirine destek vermesi, inanması.Başarma noktasında desteğin ve inancın büyük etkisi var.
Zor tarafı ise kendimden örnek vereyim.Takım kaptanıyım ve takımda 4. oyuncuyum.Son oyuncu olmak gerçekten zor ve kaptanlık yapmak sorumluluk isteyen birşey.Dördüncü oyuncudan sonra atış yapan kimse olmadığı için son taşla  her şey değişebiliyor.Bu durumda stresli bir durum.Soğukkanlı olmadığın zaman başaramazsın .Bu konuda çok soğukkanlı olduğumu düşünüyorum.

v  Spor hayatında neleri değiştirdi?

7 yıldır bu sporu yapıyorum.Hem sosyal olarak hem de eğitim konusunda sporun bana katkıları olmuştur.

v  Curling sporunu yapmak isteyenlere tavsiyeleriniz nelerdir?

Curling ile tanışmak isteyenlere tavsiye olarak şunları diyebilirim: Takım sporu olduğu için birlik, beraberlik , arkadaşlık , fedakarlık kısacası herşeyin olduğu bir strateji sporu.Herkesin yönelmesini isterim .

v  Spor yaşamında ileriye dönük hedeflerin nelerdir?

İlk hedefim Olimpiyat sporcusu olmak.Bu sporda yaş sınırı olmadığı için bırakmayı düşünmüyorum.Üniversite bittinden sonra akademisyen olmak istiyorum.

v  Avrupa ikincisi olduğunuzda neler hissettin?

 Her sporcu bayrağımızı en iyi şekilde temsil etmeyi ister.Ben ve takımım bunun için çok çabaladık , çok emek verdik.Derece almak bizim için önemliydi.Kısa bir geçmişimiz olmasına rağmen bu sporu profesyonel yapan takımlara karşı mücadele vermek , inanmak ve sonunda başarmak bizi çok gururlandırdı.Sonraki turnuvalar için bize güven verdi.Şu anda Dünya bizi tanıyor ve bu kadar kısa zamanda böyle başarılar elde ederek herkesin takdirini kazandık.O yüzden çok mutluyum .

Röpotaj: Mehtap Akkaya / Sporda Manşet

Hiç yorum yok