Cihan Amasyalı: Orhun Ene, Harun Erdenay...


-          


Geçen sezon Düzce Bld. forması altında ligi orta sıralarda bitirdiniz. Sen de 30 dakika ortalamasıyla iyi bir grafik çizdin diyebiliriz. Geçen sezon hedef neydi? Bu hedefe ulaşıldı mı?

Geçen sezon farklı bir takımla kontratım vardı fakat sezon başlamasına kısa bir süre önce takım kapandı. Kadrolarını tamamlamayan takımlarla anlaşma durumundaydım. Alt ligden Düzce Bld.’ye TBF’den üst ligde mücadele etmek için teklif geldi.  Ben de Düzce Bld. ile anlaştım. Takım yeni yükseldiği için hedef ligde kalmaktı. Biz de bunu başardık. Bu sezon da Düzce Bld. ligde iyi gidiyor. İnşallah her sezon üstüne koyarak giderler.

-          Samsun’a gelme sürecinizi anlatabilir misin? Niçin Samsun BŞB?

Bu sezon yaz döneminde Samsun BŞB ile kısa bir sürede anlaştım. Samsun BŞB Anakent TBL’de 2. Sezonunu geçiren güzel ve geleceği olan bir kulüp. Play off hedeflerinin olduğunu ve beni de aralarında görmek istediklerini söylediler. Ben de bunun için Samsun’u seçtim.

-          Samsun’da bu seneki hedefiniz ne? Orada işler düzgün gitmiyor gibi bunun sebebi olarak neyi görebiliriz?

Sezon başında play off hedefi ile yola çıkıldı ancak birçok aksilikler yaşadık. Giden oyuncular oldu. Üst üste kısa ve uzun yabancılarımız sakatlanmasıyla lige iyi bir başlangıç yapamadık. Bir koç değişikliği oldu ve şu an hiç istemediğimiz durumlarda, kötü sonuçlar aldık ve istediğimiz hedeflerden uzaklaştık. Şu an takım olarak toparlanmaya başladık. Bu sezon hedefimizde bir sapma oldu ama henüz hiçbir şey bitmiş değil seri galibiyetlerle her şey değişebilir. Onun için çalışıyoruz.

-          Sakarya doğumlu olduğunu biliyoruz ve doğduğun şehre karşı defalarca forma terlettin. Memleketinize karşı oynamak oyununuza ayrı bir zorluk getirdi mi?

Sakarya BŞB ile birçok kez rakip olarak oynadım. Kendi memleketimde oynamak nasip olmadı. Sakarya BŞB genel menajeri Cavit ağabey takım kaptanlığı teklifinde bulunmuştu ancak o zamanlar başka bir takımla anlaştığım için nasip olmadı. Tabi ki Sakarya’ya karşı oynamak çok zor olmuştu. Kendi memleketimde, ailem ve dostlarımın önünde oynamak zor ama bunlar profesyonelliğin içinde olan şeyler. Sakarya BŞB’de 3-4 sezon TBL’de boy gösterip hak ederek süper lige çıktılar. Bu sezon süper ligde çok iyi bir başlangıç yaptılar. Temennim süper ligde kalıcı olurlar. Buradan onlara da başarılar diliyorum.

-          Şehir takımlarında, taraftar ile birlikte oynamak desem. Şehir takımlarında oynamak nasıl bir duygu?

Şehir takımlarında oynamak her zaman daha avantajlı oluyor. İnsanlar hafta sonlarını spor ile geçirmek için aileleri ile birlikte spor salonlarına bizi desteklemeye geliyorlar. Daha farklı bir atmosfer oluyor.

-          Geçmişe dönüp baktığında keşke yapsaydım dediğin bir pişmanlığın oldu mu?

Hiçbir şey de şunu yapsaydım diye düşünmedim. Pişman olduğum bir şey olmadı. Çünkü geçmiş geçmişte kalıyor. Hatalar yanlış seçimler tabi ki yapmışımdır ama şu an pişman olduğum bir durum yok.

-          Birlikte oynadığın oyunculardan bir beş kursan kimleri oynatırdın?

Şimdi oynadığım oyunculardan bir beş yapmayayım. Kimi yazsam diğerine ayıp olur. O yüzden eskiden izlemekten keyif aldığım oyuncuları söylemek istiyorum 😊
Orhun Ene – İbrahim Kutluay – Harun Erdenay – Mehmet Okur – Mirsad Türkcan

-          Kariyerin boyunca kendine idol olarak kimi aldın?

Orhun Ene, Harun Erdenay

-          Birçok taraftar TBL’ye hak ettiği değerin verilmediği görüşünde. Aslında bakacak olursak kulüplerin kendi imkanları dışında bir yayıncı kuruluş desteği bile yok. Verilmeyen değer hakkında ne düşünüyorsun?

TBL çok izlenen bir lig haline geldi. Süper ligden oyuncular ve kaliteli yabancılar ligimize geliyor. Şu an için TBF başkanı Hidayet Türkoğlu ve ekibi yeni geldiler. Birçok şeyi yapmaya çalışıyorlar. Bunun bir süreç olduğunu düşünüyorum. Zamanla TBL’ye verilen değer artacaktır. Kulüpler kendi sponsorları ve iddia gelirleri ile tutunmaya çalışıyorlar. TV yayını ve kulüplere daha çok kaybak getirilirse 2 tane çok kaliteli basketbol ligimiz olacak. TB2L’de yatırım yapan takımlar artmaya başladı. TB2L’de eski TBL’ye yaklaştı diyebiliriz.

-          Samsun taraftarlarına söylemek istediğin bir şeyler var mı?

En yakın zamanda seri galibiyetler alıp onları mutlu etmek istiyoruz. Ne olursa olsun bizi desteklesinler ve sabırlı olsunlar. Zor bir süreç yaşıyoruz. Birlik, beraberlik içinde kenetlenmemiz gerekiyor. Şimdi desteklerine daha çok ihtiyacımız var.

-          Sporda Manşet dergisini takip ediyor musun? Öneri ve görüşlerinizi alabilir miyim?

Takip ediyorum derginizi. Spora, basketbola ve TBL’ye verdiğiniz destekleri devam etmeniz dileklerim ile yayın hayatınızda Sporda Manşet ekibine başarılar diliyorum.

Röportaj: Cevat Şahin Tezcan / Sporda Manşet

Hiç yorum yok