KARA KARA DÜŞÜNDÜRÜYOR ( BEŞİKTAŞ KASIMPAŞA )


Beşiktaş’ın Cuma günü sendromu vardı. Bu durum taraftarları tedirgin ediyordu maç öncesi. Üzerine savunma hattında Şenol Güneş’in sürprizi şaşırttı herkesi. Vida varken Medel’in stoper oynaması doğru değil. Medel illa oynayacaksa Atiba veya Oğuzhan kesilmeli…

Kasımpaşa gayet özgüveni yüksek düzeyde başladı karşılaşmaya. Göze hoş gelen paslarla hücuma çıktılar. Panik yapmayıp baskıya rağmen savunmadan top çıkardılar. Beşiktaş durgundu konuk takıma göre. Köşe vuruşundan gelen gole kadar tabi. Quaresma müthiş orta kesiyor. Talisca da nereye koşacağını çok iyi bilince, bu ikili bir anda iki farklı öne geçirdi takımını.

Goller çağıra çağıra gelmedi, devamı gelebilirdi. Kasımpaşa’nın yan top savunması içler acısı. Savunma zaaflarının üzerine kaleci Ramazan’ın bariz hatalarını da belirtmeliyim. Gollerden sonra birkaç dakika silkelenip kendilerine gelme durumu oldu konuk takımın. İnanın ilk yarı eşitlikle sonuçlanmadıysa Beşiktaş şanslı. Müthiş fırsatlar yakalayıp değerlendiremediler. Farklı senaryolara gebe kalabilirdi mücadele. En son Osmanlıspor maçında coşkusunu maç geneline yaymıştı siyah beyazlılar. Yine uzak kaldılar o performanstan.

Geçtiğimiz hafta Negredo Beşiktaş’ı kaldıramaz demiştim. Bu maçta da gördük ne kadar etkisiz kaldığını. Vagner Love yolda. Bence direkt alacak formayı. Zaten Şenol hoca yerine Lens’i alıp Babel’i gönderdi santrafora. Kasımpaşalı oyuncular gol bölgesinde biraz becerikli olsa, inanın öne bile geçebilirlerdi. Abarttığımı düşünebilirsiniz ama kaçan goller sonrası Beşiktaş takımında bir toparlanma göremedim.

Üst üste hızlı hücumlar kaçıyor diye uyanmazsan biri girer içeri. Kasımpaşa’yı tebrik etmek gerek. Vodafone Arena’da Beşiktaş’ı çok zor duruma soktular. Hiç kızmasın Beşiktaşlılar ama Kasımpaşa en az bir puanı hak etmişti. Beşiktaş bugün çok şanslı bir üç puan aldı. 3-0 olabilir miydi evet, 2-3 olabilir miydi, kesinlikle! Emin olun 2-3 olma şansı 3-0’dan daha fazlaydı.

Şikâyet ede ede sevinmiştir siyah beyazlılar. Böyle değillerdi. Bazı galibiyetler maçın ardından şampiyonluk yolunda emin adım, gözdağı gibi sözler sarf ettirir. Bu oyun onları söyletmiyor. Amiyane tabirle debeleniyor Beşiktaş. Son iki haftaya bakın, müthiş pozisyonlar verildi ve değerlendiremedi karşısındaki rakipler. Şunu da unutmayın; devre arasında Beşiktaş için verilen ateşli fikstür daha başlamadı! Bu maçlarda böyle ise çekecekleri var. Bir sonraki hafta Bursaspor deplasmanı ile zorlu süreç başlıyor ve o maçta Babel yok! Talisca sakatlanıp çıktı. Beşiktaş bu performansıyla Bayern maçları yaklaşırken kara kara düşündürüyor… 

Hiç yorum yok