DERBİ GALİBİYETİ GİBİ ( KAYSERİSPOR GALATASARAY )


İlk önce deginmem gereken nokta başkanlık makamı. Galatasaray Ocak ayında yapması gereken tüm değişimleri gerçekleştirdi. Camianın yüzüne nur geldi desem abartı olmaz. Bir tek sol bek gelmedi ama önlerinde sekiz gün var. Fatih Terim Belhanda'yı keserek herkesi ters köşe yaptı. Önemli eksiklerin yanında bu hamle maça nasıl yansıyacak diye merakla bekledik. Kayserispor tam kadro olmakla birlikte iki yeni transferle girdiler ikinci yarıya. Yalnız Ukraynalı Kravets yoktu kadroda. Sizde kabul ederseniz haftanın maçıydı. 

Kimse ilk yirmi dakikada Galatasaray'ın iki farklı öne geçeceğini tahmin edemezdi. Yalnız ilk golde asisti yapan Rodrigues net ofsayt. Hakemler maşallah her maça etki ediyor... Galatasaray'ın istek arzusu ev sahibi oyuncularını saşırtmış olmalı. Eren Gomis'in yokluğunda taraftarını mutlu etti. Endişeleri vardı tabi. İlk yarım saat geçtikten sonra direnç koydular oyuna. Galatasaraylı oyuncular iki farklı önde olmalarına rağmen 0-0 gibi devam etti ilk yarı sonuna kadar. Bakın bu çok önemli! Bazı takımlar skor tabelasına göre hareket edip maçı zora sokuyorlar. 

Kayserisporlu oyuncular geriye düştüğü için agresifleştiler. Çok gereksiz sertlikler yaptılar. Hoş görüntüler değil. Seyir zevkine darbe yapıyorlar. Maçın hakemi de eyyam yapmasa fazla sürmez! Galatasaray daha farklı girebilirdi soyunma odasına. Net pozisyon vermeden Feghouli ve Rodrigues ile kaçan fırsatları var. Uzun zamandır deplasmanda bu futbolu izlemiyorduk Galatasaray'dan. Fatih Terim ile daha da ileri gidebilir.

İkinci yarıda Sumudica teknik direktörlüğünü konuşturdu! Sol kanadını komple değiştirerek çabucak golü buldu. Yemin etmiş gibi çıkmışlar son 45 dakikaya. Nasıl yükleniyorlar nasıl tempo yapıyorlar. Gerçekten haklarını teslim etmek lazım. İki farklı geride olup bu derece maça inanç arzu koymak hele Galatasaray karşısında hiç küçümsenmemeli!

Kayserispor çok gol kaçırdı ama Galatasaray da kaçırdı. Hele Sinan Gümüş! Bu derece zora girmiş maçta karşı karşıya yapamadığı gol isyan ettirmiştir taraftarına. Fatih Terim de çok doğru hamleler yaparak oyunu tuttu. Donk oyuna girdikten sonra çok kritik toplar çıkardı. 

Muazzam bir maç izledik. Son saniyeye kadar çekişmeli, heyecanlı, tempolu, futbolseverlere bayram ettiren bir müsabaka oldu. Yalnız Galatasaray'ın attığı son gol çok yerinde. Sırf gol lazım diye centilmenlikten vazgeçmeyeceksin! Ceza gibi oldu. Galatasaray için derbi galibiyeti kadar önemli bu maç. Gidişatı bakımından söylüyorum. Puan bırakmaları içten bile değildi. Bunca eksiği de unutmayalım. Omurgası yoktu adeta takımın ve müthiş bir zaferle maçtan ayrıldılar. Rodrigues'in golünden sonra Fatih Terim kulübesinin sevinci de görülmeye değerdi. Uzun zaman sonra deplasman galibiyeti takıma artı özgüven getirmiştir.

Hiç yorum yok