BİR ŞEKİLDE KAZANMAK ( ANTALYASPOR BEŞİKTAŞ )


Pepe ve Tosic'in yokluğunda yeni transfer Vida ve yanında Medel görev yaptı. Sağ bek tercihi şaşırtıcı. Gökhan Şenol Güneş'i tatmin etmemiş ki diğer sol bek Adriano ters kanatta başladı. Yalnız şöyle bir durum var ki eğer Cenk olsaydı, santrafor arkası Talisca yerine Tolgay çıkardı. O zaman da golleri atan adam yokken skor ne olurdu bilemem…

İtiraf edeyim, maçtan önce Beşiktaş çok rahat kazanır en az iki fark olur tahmininde bulundum.   Çünkü ev sahibinin kupa maçlarında gördük hallerini. Demek ki bu maça çok özel hazırlanmışlar.

Maalesef maçın hakemi skandal bir yönetim sergiledi. Beşiktaş'ın attığı golden önce ortada bir pozisyon olup, bana göre verilmemesi gereken bir faulle golün önüne geçti. Gözünün önünde Medel'in elinin üstüyle kontrolüne çalmadı penaltıyı bakın bu kadar net! Çalmadı! Peki neden? Bir hakem net gördüğü pozisyona niye doğru kararı vermez? Amacınız ne? 500 milyon dolar ihale oldu diye bu saçmalıkları izlemek zorunda mıyız? Bu hakemler futbolumuzu daha çok kirletiyor. Zaten çok temiz değil kusura bakmayın, yangına körükle gidiyorlar...

Talisca kendini hatırlattı uzun zaman sonra. İkinci golde Quaresma'nın asisti muazzam. Antalyaspor'da Nazım Sangare inanılmaz mücadele etti. Onu bırakın, fıçı gibi olmuş El Kebir bile nasıl koşuyor, savaşıyor. Birkaç hafta sonra Hamza Hamzaoğlu bu istek arzuyu devam ettirirse takımına, bambaşka bir Antalyaspor izleriz.

İkinci yarının başından itibaren müthiş pozisyonları harcayan Antalyaspor tabii şans faktörü de siyah beyazlıların yanındaydı. Beşiktaş bulduğunu attı! Antalyaspor takımının kalitesi çok düşük bunu kabul edelim. İleride Eto’o oynasa daha farklı olurdu mesela. Beşiktaş’ın galibiyeti sonrası çok mutlu olan kimse yoktur sanırım. Bir şekilde kazandı derler ya maçın özeti bu. Talisca ağırlığını koydu kazandı, gol olacağı garantisi yok ama hakem penaltıyı vermedi kazandı, Antalyaspor boş kaleye gol atamadı daha sayılır yani. Övgü yapılacak bir galibiyet değil. Kötü oynayıp kazanmakta önemli!

Kesin ve net bir durum var, bu haliyle Negredo Beşiktaş takımını taşıyamaz! İki tane boş kaleye gol yapması gereken pozisyonda saçmaladı resmen. Üç maç sonra deplasmanda kazandılar ama bence eski Beşiktaş'ı taraftarı özlüyordur.

Hiç yorum yok