ŞAPKADAN ÇIKAN TAVŞAN ( FENERBAHÇE GÖZTEPE )


Aykut Kocaman tercihiyle yine taraftarlarını kızdırdı maç öncesi. Valbuena Kadıköy'de yedek kalıyorsa haklılar! Karabükspor maçında çok net şahit olduk. Zaten takımın diğer güven veren ismi Janssen de yok. Guiliano dışında mutlu eden birini sayamam taraftara. Göztepe tarafında da Poko'yu bekliyordum açıkçası. Tamer Tuna'nın tercihlerinde tartışılacak bir durum söz konusu değil.

Henüz ilk dakikada Guiliano'nun direkten dönen topu maçın seyrini değiştirebilirdi. Belki de bu hızlı hamle, Göztepe takımının kendi yarı sahasına kapanmasının sebebi olmuştur. Çok istekli başladı sarı lacivertliler. Gol fazla gecikmedi. Göztepe'nin savunma zaafları olduğu gibi duruyor. Fernandao bomboş kaldı köşe vuruşunda. Van Persie yüzünden çok haksızlık yapıldı ona. Sahada her pozisyonda top ayağına gelince, pozisyon kaçırınca Hollandalı vurdumduymazın ismini söylediler. Bugün o büyük hayal kırıklığı ile gitti, Fernandao gol sevinci yaşattı...

Fenerbahçe'nin takım halinde hırslı görüntüsü ilgi çekici. İlk yarım saatte tabelayı yine değiştirebilirlerdi aslında. Şans faktörü konuk takımda olmasa. Fenerbahçe taraftarına yetmedi oyun. Dikkat ettiyseniz sürekli ileri itmeye çalıştılar. Gol istediler. Güzel futbola bol gole aç sarı lacivert tribün.

Fenerbahçe'nin bu tür maçlarda hep bir kaza geliyor başına. Aslında kazayı çağırıyorlar. Sanki tek farklı skor uyutuyor onları. Üzerine komik bir gol ikram ettiler.  İlk yarı varlık gösteremeyen Göztepe'yi de unutmadan, müthiş direnç gösterdiler. Eşitlik sayısından sonra canla başla savundular. Bazen hata yaptılar ama ev sahibi değerlendiremedi. Hele 84. dakikada öyle bir pozisyonu değerlendiremediler ki maçı kaybetmelerinin en büyük sebebi. Fenerbahçe çok istedi ama Kosanovic'in kendi kalesine attığı gol tamamen şapkadan çıkan tavşan. Yani böyle seyreden bir maçı ancak Fenerbahçe bu şekilde kazanırdı. Onlar adına bu tür şans anlarına defalarca şahit olduk. Uçurumdan düşeceği anda Kosanovic yetişti, tuttu kolundan ve karaya çekti Fenerbahçe'yi.

Zorlu üç deplasman sınavı öncesi burada puan bıraksaydı çok moral bozukluğu yaşayacaktı sarı lacivertliler. Camianın havası hiç olumlu değil onu söyleyeyim. İşleri çok çok zor. Göztepe mağlubiyeti hak etti mi derseniz bence hak etti. Yine aynı dakika 84'ü işaret edeceğim. Böyle bir deplasmanda o pozisyonu bulup atamazsan sonucuna katlanırsın...

Hiç yorum yok