TUDOR’U GÖNDERMEYE ÇALIŞTILAR! ( GALATASARAY T.M AKHİSAR )


Tribünde sadece kötü gün taraftarlarını gördüm. Bu sezon ilk defa bu denli boşluklar oluştu sarı kırmızılı tribünde. Bu akşam Trabzonspor’u evinde tarihi skorla yenen, Vodafone Arena’da gol yemeyen, Fenerbahçe’yi mağlup eden ve Başakşehir’e son saniyede kaybeden Akhisar takımı vardı Galatasaray’ın karşısında. Hani Galatasaray’ın yenemediği takımları vurgulamak istedim. Galatasaray zaten karışık. Daha doğrusu, medya, siyaset, algı operasyonları, basiretsiz yönetim ve yangıncı taraftarlarla sezon başı havası dağıldı camianın.

TUDOR’U YEMEK İÇİN!

Galatasaraylı oyuncular en başta nasıl ‘göstermelik’ baskı yaptılar ama gördünüz mü? Oraya çeviriyorlar bu tarafa dönüyorlar aman aman. Taraftarlar ayakta birazdan atarız diye bekliyorlar. Nereden bileceksiniz oyuncuların farklı bir amaçta olduğunu! Beklediler bir fırsat gelse de başlasak diye. Müthiş bir fırsat geldi ve Muslera Maicon ortak yapımı bir gol oluştu kendi kalelerinde. 

Muslera durmadı ama. Tam istediği gibi bir pozisyon daha geldi ve nedense ceza sahasını terk etmiş Uruguaylı! Tudor’u yemek için elinden geleni yaptı beyefendi. Beşiktaş maçında da söyledim. Tudor’un gram suçu yoktu o maçta. Oyuncular da sanırım Tudor’u istemiyor. Aralarında iletişim sıfır! Ben Tudor’u savunmuyorum! Lakin bu düzene karşı, yenilen saçma sapan goller yüzünden Tudor’a faturayı kesemem! Şut pozisyonunda pas veren, pasın şiddetini defalarca ayarlayamayan teknik ayaklar(!) bir tek beni mi şaşırttı acaba!?

CİDDİ TOPLANTI ŞART

Yasin’in pozisyonuna çok tepki geldi. Orada Yasin’e kolla bir engelleme var. Hakem bariz gol şansı olarak değerlendirdi. Direkt kırmızı vermese ikinci sarıdan atılacaktı Lopes. Hakemi suçlamıyorum ama faul vermese nasıl vermez demezdim. Ortada pozisyon. Şimdi Yasin çıkıp yediğimiz ilk golden önce bana faul yapıldı da diyebilir. O da ortada pozisyon. İkinci yarı müthiş döndü Galatasaray, eyvallah. Maç eşitliğe geldikten sonra oyuncular yine tuhaf işlere kalkıştılar. Akhisar takımı oyunu çok çirkinleştirdi ama Mustafa Yumlu’nun yaptığı başka seviye. Gomis’i resmen attırdı. Çok ayıp ve vicdanı rahat mı çok merak ediyorum… Federasyonun ceza vermemesi lazım.

Muslera daha doymamıştı yalnız. Yine acayip çıkışlar yaptı. Tereddütler vardı mesela ama Akhisarlı oyuncular beceremedi gol yapmayı. Üçüncü gole kadar tuhaf pas hataları devam etti Galatasaray’da. Akhisar on kişi kaldı diye çok geri çekildi. Hâlbuki Galatasaray gol yemek için uğraşıyordu. Soyunma odasında neler oldu bilmiyorum ama sanırım ‘’bu maçı kazanamazsak buradan çıkamayız’’ dediler.

Şu an inanın sorun Tudor değil! Oyunculara kesinlikle psikolojik terapi lazım. Gerçekten kafa olarak rahatsızlar. Ben oyuncuları karakterli olarak biliyorum ama bu yenilen gollerin mantıklı bir açıklamasını bulamadığım için böyle yorumladım. Ağır bulabilirsiniz. Örneğin derbilerde ilk golü yedikten sonra pes ettiler hep. İyi bir yönetim, doğru teknik heyet olsaydı, böyle şeyler yaşanmazdı. Aslında sadece futbolcular ve teknik heyet değil, taraftarların da terapiye ihtiyacı var. Bütün yaşanan rahatsızlıkların temel sebebi sözde yönetici Dursun Özbek’tir! Dursun Özbek ve ekibi bu koltukları işgal ettiği sürece, futbol takımına Fatih Terim, basketbol takımına Ergin Ataman, Ekrem Memnun vs. gelse bile bir şey değişmez! Tudor istifa değil Dursun Özbek istifa diye bağırın önce. Bu takımı destekleyin; 2-0 geriye düşse bile! Ama sakın Dursun Özbek’i bir daha başkan seçtirmeyin! O bu camiada olduğu sürece, lider olsanız bile, şampiyon olsanız bile mutlu olamazsınız! Bakın, maç fazlasıyla lidersiniz ve mutlu değilsiniz. Galatasaray’ın geleceğini lise değil, taraftar kurtarır! 

Hiç yorum yok