TAKIM GALİBİYETİ ( BURSASPOR FENERBAHÇE )


Beklenen kadrolar sahaya çıktı ama maç öncesi teknik adamların demeçleri çok ilginçti gerçekten. Le Guen kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı maça rakip favori, biz elimizden geleni yapacağız derken, Aykut Kocaman sezon başından beri güvensizliğimizi kırma maçı bu demeci verdi. Son yedi maçını kaybetmeyen ve güzel futbol sergileyen iki takımdan aynı performans dileğimizdi. Diğer dileğimiz Ali Palabıyık’ın gündem olmaması…

KISIR GEÇTİ

Fenerbahçe topun olduğu her bölgeye pres uygularken, ev sahibi Bursaspor uzun toplarla hata kolladı çoğu kez. Bunları çok iyi yapabilen Batalla var tabi. Çok emniyetli bir oyun düşünceleri olduğu için pek gol pozisyonu izleyemedik. Fakat Fenerbahçe için artık eski sönük, ruhsuz görüntüsünden uzak diyebilirim. Gayet diri bir şekilde rakipleriyle mücadele edip pozisyon kovalıyorlar. 

Bursaspor hiç golü düşünmedi. Tamamen rakibini karşılama üzerine markaj uyguladı. Sol taraftan bazı denemeler geldi ama cılız. Skrtel saçma sapan bir sarı kart aldı. Bu seviyede neden yapar bir adam bunu ki! Stopersin, maçın geri kalanını tedirgin geçireceksin. İleride müthiş savaşan Janssen de sakatlandı. Sarı lacivertliler için olumsuzluklar bunlardı. Aatıf’ın çabası takdir edilir.

İSTEDİĞİ GİBİ OYNADILAR

Bursaspor taraftarı çok güzel başladı, keşke öyle devam etselerdi. Yabancı maddeler olmadı! Aykut hoca ikinci yarıda Aatıf ve Dirar’ı daha ileriye sürdü. Üçlü mü beşli mi anlayamadık Bursaspor’un defansını. Zaten ev sahibi 0-0’a çıkmış gibi oynadı sürekli. Kendi seyircin ve taraftarının önünde böyle oynarsan, bir top düşer ceza sahana ve golü yersin. 

Bursaspor Fenerbahçe’ye nasıl oynayalım diye sorsa, bugünkü oyunlarını tarif ederdi herhalde. Fenerbahçeli oyuncular sahada ne yaptığını bilen bir izlenim verdi. Maç boyu hatasız oynadılar. Öne çıkan isim yoktu. Takım olarak kazandılar. Sadece çaprazdan son dakikalarda Volkan’ın kornere çeldiği şut var. Tüm olumsuzluklara rağmen bu virajı da döndü Fenerbahçe. Antalyaspor deplasmanına  benzer bir maç oldu. Fenerbahçe bir attı üç aldı. Zaten bu maç iki gol olur görüntüsü vermedi hiç. Fenerbahçe öne geçtikten sonra skoru arttırabilirdi ama onlar da önde olmanın rehavetini yaşadı sanırım.

Le Guen taraftarlarını hayal kırıklığına uğratmıştır. Golden sonra bile 0-0 gibi oynadılar. Dediğim gibi, maç öncesi demecinde kafasının karışık olduğunu kanıtlamıştı zaten. Aykut Kocaman istifadan buralara geldi. Özgüven depoladı. Zirve yeniden kızıştı. Gelecek hafta Kasımpaşa maçından daha kalabalık bir seyirci olur Kadıköy’de. 

Hiç yorum yok