ÖZLENEN FUTBOL ( BEŞİKTAŞ OSMANLISPOR )


Son zamanların en istekli Beşiktaş’ını izledik. Tabi Galatasaray’ın Malatyaspor mağlubiyeti de doping olmuştur. Özellikle ilk gole kadar Osmanlıspor ceza sahasını orta yağmuruna tuttular. Bence iyi direndi Ankara temsilcisi. Tolgay ve Oğuzhan beraber kesik yedi. Belki şaşırmıştır taraftarlar. Yalnız Medel öyle bir oyun oynadı ki farklı skorun en büyük etkeni. Atakları hiç soğutmadı. Dönen topları anında kazanıp ilerideki arkadaşlarına geri verdi. Osmanlıspor ceza sahası çevresini kasıp kavurdular.

Evet, büyük baskı kurdu Beşiktaş ama sürekli aynı varyasyon da denenmez. Bugün Osmanlıspor’a işledi ama her zaman olmayabilir. Geçen hafta Kayserispor maçında olduğu gibi… Sürekli orta denediler, olmadı bir daha! Osmanlıspor bunları durduramayınca gol er ya da geç gelecekti. Babel de çok iştahlıydı. İlk üçlemesi siyah beyazlı forma ile nasip oldu. Bu sefer gol sevinçlerindeki partneri kulübedeydi ama girip gecenin en güzel anını yaşattı. O kötü açıdan yaptığı gol vuruşu tam CV’lik. Transferini isteyene bak bu golü attı fiyatı şu desen hadi oradan dedirtmez!


Aslında Osmanlıspor’u da kutlamak lazım. Farka rağmen oyundan düşmeden mücadele edip gol bulmaya çalıştılar ve santrası yapılmayan, halk arasında tabiri geçen şeref gollerini attılar. Beşiktaş için 2015/2016 sezonundan bugüne bakıldığında, sürekli geriye giden bir futbol oynuyor diye eleştiriyordum. Bu mücadelede o günlerden esintiler vardı Vodafone Arena’da. O zaman Vodafone Arena yoktu tabi. Lakin bu akşam 2015/2016 sezonu ruhunu gördüm sahada. Zorlu fikstüre kadar puan kaybetmemesi lazım Beşiktaş’ın. Zira bir puanlık kredisi bile yok!

Hiç yorum yok