Lena Aylin Erdil: ‘’DENİZDE ÇIKTIĞIMIZDA HER YER BİZİM EVİMİZ’’

 


‘’Rüzgarın Kızı’’ Lena Aylin Erdil ile keyifli bir röportaja hazır mısınız? Keyifli okumalar.

 

1)Lena Aylin Erdil bize biraz kendini tanıtabilir mi?

 

1989 yılında İzmir’de doğdum. Çocukluğumu Almanya ve Belçika’da geçirdim. Üniversiteyi İngiltere’de Sussex Üniversitesi’nde Siyaset ve Felsefe okuyarak tamamladım.  Üniversite dönemimde, kendimin rüzgar sörfünde neler yapabileceğini görmek için eğitimime 1 yıl ara verdim ve yalnızca rüzgar sörfü ile dolu 1 yıl geçirdim.

2011 yılındaysa üniversiteden mezun oldum ve cebime koyduğum Felsefe ve Siyaset üzerine çift ana dal üniversite diploması taşıyan ve 5 dil konuşabilen bir sporcu olarak, profesyonel bir rüzgar sörfü sporcusu olmayı başardım. Mezun olduktan sonra, ertesi yıl 2012 PWA dünya turunu da 3.’lükle tamamladım.

O yandan bu yana PWA kürsüsüne toplam 14 kere çıktım. Türkiye’de rüzgar sörfü sporu adına tarihi başarılara imza attım. Başarılarım arasında en göze çarpanları olarak, 2015 ve 2016 yıllarında 2 kez IFCA Dünya Şampiyonluğu,  2014 yılında PWA Kapalı Alan Dünya Şampiyonası Şampiyonluğu, 2014-2016 ve 2018 yıllarında 3 kez PWA Dünya Şampiyonası 2.si ve 2013 – 2015 yıllarında da 2 kez PWA Dünya Şampiyonası 3.’lüğünü verebilirim.

 

 

‘’DENİZDE ÇIKTIĞIMIZDA HER YER BİZİM EVİMİZ’’

 

3)İzmirde; Seferihisar,Urla ve Çeşme’de yani memleketinde yarışmak senin için nasıl bir duygu? Başka bir yerde yarışırken kendini deplasmandaymış gibi hissediyor musun?

 

Tabii ki Türkiye içerisinde yarışmak ayrı bir keyif. Sonuçta kendi insanlarınızın önünde, kendi sularınızda özgürce yarışıyorsunuz. Ama bizim spor branşımızda deplasman kavramı yok. Yurtiçi ya da yurtdışı rüzgar ve deniz bizi nerede buluşturursa orada yarışıyoruz. Denize çıktığımızda her yer bizim evimiz, kendi başımıza rekabeti dolu dolu yaşamaya çalışıyoruz.

 

4)İki IFCA Rüzgar Sörfü Slalom Dünya Şampiyonluğu, PWA Dünya Turu,2014 2016 ve 2018 yıllarında dünya ikincisi, 2013 ve 2015’te dünya üçüncülüğü,Türkiye şampiyonlukları..Bunca başarının altında yatan sır nedir?

 

Çok çalışmak, sporuma tutku ile bağlı olmak. Her zaman daha iyisini yapabilmek için çabalamak.

 

5)Bu sporda Türkiye’de 1 numara olmak nasıl bir duygu?

 

1 numara kavramından çok, başarılı olmak kavramı bana daha doğru geliyor. Ülkemizde bu spora gönül veren ve başarı ile yarışan birçok arkadaşım var. Benim avantajım, uluslararası deneyim ve yarışlardaki başarılarımdan dolayı bu sporun içinde daha ön planda da olabiliyorum. Tabii ama bir sporcu olarak, bu sporda Lena Erdil isminin öncelikli olarak yer alması büyük bir keyif ve mutluluk.

 

6)Bildiğim kadarıyla Sussex Üniversitesi’nde siyaset ve felsefe bölümü okudun.Neden siyaset ve felsefe?

 

Ben küçüklüğümden beri farklı farklı ülkelerde yaşadım. Her yerin kültüründen parçalar taşıyorum. Bu kadar farklı ortamlarda da bulununca, sanırım ülkelerin politik yaklaşımlarını gözlemleme fırsatı buldum. İlgimi de çok çektiği için siyaset ve bu kadar farklı kültürdeki insanları da görünce felsefe ile bunu birleştirmek istedim.

 

 

‘’SU SPORLARINDA İLERLEME KAYDEDEMİYORUZ’’

 

7)Türkiye’de rüzgar sörfünün varlığı ve gelişimi hakkında neler söylersin?

 

Türkiye bir deniz ülkesi. Ama su sporlarında nedense çok fazla ilerleme kaydedemiyoruz. Daha çok su sporlarını yaz hobisi olarak görmekteyiz. Rüzgar sörfü özellikle rüzgarında çok güzel olduğu Ege kıyılarımızda yapılmakta ama profesyonel olarak yapan sporcu sayımızın az olduğunu söylemem gerek. Son 10 yıllık süreçte özellikle Alaçatı’da yapılan PWA Şampiyonaları ile sesini daha fazla duyurmaya başladı. Küçük yaşlardan itibaren aileler, en azından yazın çocuklarını bu sporla tanıştırmaya başladılar. Çok hızlı ilerlediğini geliştiğini söyleyemem ama benim başladığım döneme göre yükselişte olduğunu belirtebilirim.

 

8)Lena Aylin Erdil boş zamanlarında neler yapmaktan hoşlanır?

 

Kitap okumayı çok seviyorum. Müzikle aram iyidir, gitar çalıyorum. Seyahat ettiğim noktalarda fırsat buldukça farklı yerleri görmeye çalışıyorum. Bir de özel bir youtube kanalım var. Burada çektiğim vloglar ile takipçilerime aktarım yapmaktan hoşlanıyorum.

 

9)Bodrum’da kurmuş olduğun Lena Erdil Windsurf Center’da neler hedefliyorsun?

 

Burası kariyer planlamamda önemli bir yer tutuyor. Buraya ismimi verdim, başarılı olduğum sporun, buradan çıkacak yeni sporcular ile daha da ileri gitmesini hedefliyorum. Burası eğitici bir merkez, bu merkezde birçok sporcu antrenman yapma ya da bu sporu öğrenme fırsatı elde ediyor.

 

10)Sporda Manşet Dergisi’ni takip ediyor musun?

 

Mümkün olduğunca. Spor yayıncılığı gerçekten zor bir dönemde, sizlere de yayın hayatınızda bolca başarı diliyorum.

 

Hiç yorum yok