Hilal Bayraktar: ‘’BEŞİKTAŞ’IN YERİ HER ZAMAN AYRI KALACAK’’

 


Başarılı basketbolcu Hilal Bayraktar ile bir röportaj gerçekleştirdik ;

1)Hilal Bayraktar kimdir? Bize kendinizden bahseder misiniz?

-Hilal Bayraktar. 11 mart 2000 doğumluyum. Basketbol kariyerime Bayrampaşa Spor Klübü’nde başladım ve 1 yıl sonra Beşiktaş’a transfer oldum. Beşiktaş’ta 5 sene altyapı ve 1 sene A takım tecrübesi yaşadım. Birçok kez milli takım formasını taşıdım. 6 yıllık Beşiktaş sürecinden sonra ise bu sezon Bursa Büyükşehir Belediyespor takımına transfer oldum. Aynı zamanda Bahçeşehir Üniversitesi’nde Çocuk Gelişimi bölümünde okuyorum.

2)Seni basketbola başlatan en önemli sebep neydi?  Neden basketbol?

-İlkokuldayken beden eğitimi derslerinde en sevdiğim spor dalıyken bir an kendimi bu oyunun içinde buldum, çoğu branşı severdim ama basketbolun verdiği tutku ve heyecan bambaşkaydı. Belki de küçük yaşta kaçırdığın o sayı, yaptığın o hata insanlar için normal oluyor fakat o yaşta o heyecanı tatmak basketbola başlamamdaki en büyük etkendi. Diğer yandan ailem basketbol oynama isteğime her zaman destek oldu..

‘’BEŞİKTAŞ’IN YERİ HER ZAMAN AYRI KALACAK’’

3)Elbette ki Hilal Bayraktar’a ‘’Beşiktaş’’ ve ‘’Basketbol’’ terimlerini ayrı ayrı sormak yerine ikisini bir arada sormayı yeğlerim. Seni hayatta en heyecanlandıran şey desek iddialı mı konuşmuş oluruz?

-Basketbol her yönüyle beni çok heyecanlandırdığı için, bende emeği geçen herkesle çok büyük bir gönül bağı kurarım. Profesyonel sporculuğa ilk adımımı Beşiktaş’ta attım diyebilirim. Orada geçirdiğim deneyimler, disiplinli ve donanımlı bir sporcu olarak yetişmem için çok büyük şanstı. Geçirdiğim 6 sene süresince büyük tecrübeler edinip şampiyonluklar yaşadığım,ilk bireysel ödülümü kazandığım bu klüp tabi ki benim için her zaman çok değerli şeyler oldu,unutulmaz anlar yaşadım.Beşiktaşın yeri her zaman ayrı kalacak..

‘’O İSİMLERLE AYNI SAHADA OLMAK BENİ MOTİVE ETTİ’’

4)Türk Kadın Basketbolu adına önemli başarılar elde etmiş oyuncularla aynı kulüpte olmak senin başarını nasıl etkiledi?

-Kendimi çok şanslı gördüm her zaman. Her gün o isimlerle aynı sahada olmak beni kendimi geliştirmem için motive etti. Her birinden çok değerli şeyler öğrendim. Yeri geldi aynı odada kaldık ablam oldular, yeri geldi benimle ilgilendiler eksiklerime birlikte çalıştık. Saha içi saha dışı her zaman ablalarım abilerim destek olup benim elimden tuttuğu için onlara minnettarım.

5)İdolün var mı?

-Elbette var. Basketbola başladığımdan beri idolüm Işıl Alben’dir. Kendimi onun gibi çok çalışarak ve profesyonelce bakarak yetiştirmeye çalışıyorum. Diğer yandan bu sene basketbolu bırakan Birsel Vardarlı Demirmen’i kendime her zaman örnek almışımdır.

 

 

 

6)6 yıl Beşiktaş forması terlettikten sonra kulüpten ayrılırken neler hissettin? Taraftarlar başta olmak üzere insanların tepkisi ne oldu?

-Uzun yıllar o formanın altında büyük başarılar elde ettik. İlk şampiyonluğumu yaşadım, ilk ödülümü aldım. Takım olabilmeyi bu kulüpte öğrendim ve büyük tecrübeler edindim. Tabi ki benim için zor oldu. Fakat basketbol oynuyoruz ve profesyonel bir kariyer hepimiz için böyle değişimleri beraberinde getiriyor. Elbette ki ayrılırken herkesten çok güzel mesajlar aldım, bunlar bana kendimi çok değerli hissettirdi. Emeği geçen ablalarım, abilerim, takım arkadaşlarıma, özel taraftarlarımıza ve saha içi çalışanlarına kadar herkese tekrar teşekkür ediyorum. Her biriyle iletişimimiz aynı sıcaklığında devam ediyor. En önemlisi de bu aslında.

7)Başarılarının altında yatan neler var? Basketbola başlayacak genç arkadaşlara bu başarılar ışığında neler tavsiye edersin?

-Bu sporu çok çok sevmem her zaman en büyük motivasyonum oldu. Başarının da bu sevgiyi disiplinli bir çalışma programıyla birleştirince geldiğine inanıyorum. Çok sevmeyi, çok çalışmayı, daha çok çalışmayı tavsiye edebilirim ancak.

‘’SAHA İÇİ VE SAHA DIŞI KARAKTERLİ BİR SPORCU OLMAK’’

8)Uzun vadede kişisel olarak neler hedefliyorsun?

-En başından yola çıkarken bir hedef koymuştum:

Gerçekten iyi bir basketbolcu; saha içi ve saha dışı karakterli bir sporcu olmak. Kariyerimin daha çok başındayım fakat hedefim zamanla ve sağlam adımlarla yükselmek. Bunun için çok çalışıyorum.

9)Türkiye’de kadın basketboluna yeterince değer veriliyor mu sence?

-Açıkçası son yıllarda pek önem gösterildiğini düşünmüyorum fakat gelecek senelerde umarım erkek basketbolu kadar değer görür ve en iyi yerlerde ülkemizi temsil edebiliriz.

10)Son olarak gündemden bir soruyla kapanış yapmak isterim. FIBA 2019 Dünya Kupası’nda mücadele eden  12 Dev Adam hakkında neler söylersin?

-Amerika maçındaki mücadelemizin çok iyi ve umut vaad ettiğini düşünüyorum genç oyuncularla kurulu bir takımız ve bu beni ayrıca mutlu ediyor gelecek senelerde çok daha iyi bir takım olabileceğimizi düşünüyorum.

11)Sporda Manşet Dergisi’ni takip ediyor musun?

-Evet takip ediyorum, gençlere verdiğiniz değer ve destekten dolayı gerçekten sizlere teşekkür ediyorum :)


Sporda Manşet Dergisi 62.Sayı

Hiç yorum yok