ANTRENMAN GİBİ ( BEŞİKTAŞ KONYASPOR )


Bir nebze rövanşa çıktı bugün iki takım. Sakat ve cezalılar dışında beklenen kadrolarla çıktılar. Mitrovic Medel konusunda belirsizlik vardı sadece. İki takım da Avrupa’da temsil ediyor bizi. Beşiktaş moralli Konyaspor yaralı. Konyaspor’da Manyama sahne aldı. Potansiyeli yüksek bir oyuncu olduğunu biliyordum buraya gelmeden önce. Yalnız var ile yok arasıydı. Maç öncesi her yönden ibre Beşiktaş’tan yanaydı.

TARAFTAR ETKİSİ

Beşiktaş ilk düdükten itibaren kanat akınlarına yoğunlaştı. Fazla uğraşmadı yalnız. İlk olumlu denemede Tosun paşa çıktı sahneye. Caner’in adrese teslim ortası şahane. Beşiktaş oturmuş takım. Kimin ne yapacağını az çok kestirebiliyorsunuz. Caner ortalamadan gol olacağını hisseden çok kişi olmuştur. Golün Konyaspor’u kımıldatacağını düşünüyordum ama becerikli olamadılar. Yavaş oynayıp çok pas hatası yaptılar. Beşiktaş izin vermedi. Takım halinde topun arkasında çok iyi duruyorlar ve çoğu kez çaresiz kalabiliyor karşısındaki rakipler. Bu taraftarın karşısında iştahsız oynanmaz.

Bu stadyumda taraftar resmen rakipleri uyuşturuyor. Bomboş anda pas hatası, topu ayaktan açmalar oluyor. Neden böyle söylüyorum çünkü yapabileceğine inandığım oyuncular bu basit hataları gerçekleştiriyor. Konsantre bozma konusunda çok başarılılar. Konyaspor ilk yarının sonlarına doğru biraz kaleye yaklaştı ama kaleye tehdit sayılacak işler gerçekleştiremediler. Adriano’nun sakatlığı da etkilemiş olabilir. Aslında ilk yarı skoru arttırabilirdi siyah beyazlılar da Quaresma’nın egosu sağ olsun. Bazı hücumlarda gereksiz bencillik yapıyor.

RUH GİBİYDİLER

Porto maçı öncesi, Beşiktaş’ın karşısında oynayan rakipler takımı zorlamadığı için, şampiyonlar ligi seviyesi hakkında fikir sahibi olamadık demiştim. Nitekim Portekiz’de müthiş oynadılar. Yalnız bugün yine aynı görüntü vardı. İlk yarının sonundan itibaren 65. Dakikaya kadar bu devam etti. Topu Konyaspor’a bıraktı resmen Beşiktaş. Fakat iki tane Fabri’nin kucağına giden şut dışında hiç olumlu sinyal vermediler. Zaten baktı Quaresma bunlarda iş yok, bu kadar dinlenme yeter deyip dozer gibi geçti iki kişinin arasından ve fişi çekti. 

Konyaspor sahada ruh gibiydi. Isırmaya çalıştı ama dişleri yoktu tabiri caizse. Beşiktaş normalde takımları bu halde yakaladı mı beşlerdi! Artık daha kısır ve stresli geçiyor. Eski tadı vermiyor Beşiktaş. Gerçekten ceza kesilecek çok fırsat veriyorlar ve karşısındaki rakipleri değerlendiremiyor. İnanın Quaresma o golü atmasa, rahat rahat tek farkla biterdi maç. Konyaspor gol atacak ışığı vermedi hiç. Beşiktaş’ın kendi antrenmanı bu akşamdan daha zor geçiyordur! Süper kupa finalinde iyi ki doping testi yapmışlar demiştim. O derece futbol oynamışlardı ama şu halleri ile arada dağlar kadar fark var. İnşallah Leipzig de burada böyle oynar. Çünkü aynı futbol sahaya yansırsa, Almanlar bildiğimiz futbollarıyla başımızı çok ağrıtır.

Haftaya Fenerbahçe derbisi var. Zaten Oğuzhan bu yüzden riske edilmedi. Hatta Adriano da zorlamadı kendini. Beşiktaş maç içinde oyunda kopmalar yaşıyor. İzlediğim Fenerbahçe’de bu yaşanmıyor. Yine de müthiş maç olacağını düşünüyorum. Sadece sahadaki futbol konuşulur İnşallah. 

Hiç yorum yok