Tayyip Kanarya Röportajı



Tayyib Kanarya  kimdir bize kısaca kendinizden bahsedermisiniz?
1995 Kayseri doğumluyum. Ailemle beraber kayseride yaşamaktayım. 2 abi bi kardeşim var. Futbola 7 yaşında kayseri il özel idare spor da başlayıp 2 yıl oynadıktan sonra 10 yıl Kayseri Erciyessporun alt yapısında devam edip burada profesyonel oldum. Çocukluğum futboldu şimdide bu işin içinde olup severek yapmak bana en mutluluk verici olay.

Futbolun hayatınızda ki yeri ?
Kısaca futbol benim hayatımın her anında var. Küçüklüğümden beri sokakta olsun kulüpte olsun her an oynamaktan zevk aldığım şeydir futbol.

Futbolun en önemli temaları sizce nelerdir ?
Bana göre en önemli tema yetenek çalışma ve karakter.

Oynadığınız takım hayatınızın neresinde olur ?
Oynadığım takım hem maddi hem de manevi kazanç sağladığım ekmeğini yediğim bir kulüp olduğu için hayatımın tam ortasında olur.

İdealiniz nedir ?
Her zaman ilk idealim bulunduğum takımda sürekli oynamaktır. Kendimi kanıtladıktan sonra en büyük idealim milli takım formasını terletmek.


Beğendiğiniz yerli ve yabancı oyuncular kimler ?
Burak Yılmaz, Emre Belözoğlu. Harry Kane, Lukaku.


Mevkiniz dışında oynamak istediğiniz bir yer varmı ?
Oynamak istediğim değil ama oynamam gerekirse ön libero ya da forvet arkası pozisyonu olabilir.


Futbol dışında bireysel bir yeteneğiniz varmı ?

Futbol dışında voleybol favorim eğer futbolcu olamadaydım voleybolcu olmayı çok isterdim. Sporcu yeteneği olan her branşı rahatlıkla yapabilir diye düşünüyorum.                              
Türkiye liglerinde ki yabancı kontenjanı hakkındaki görüşleriniz neler ?
Günümüzde çok net belli olan birşey varsa o da yabancı kuralının bütün türk futbolcuları olumsuz etkilediğidir. Önümüzde yıllarda bu kurala bir düzeleme geleceğini düşünüyorum. Tabi bu benim düşüncem . Neler olacağını hep birlikte göreceğiz.

Günlük hayatınızda neler yapıyorsunuz?
Ailemle ve arkadaşlarımla vakit geçirmek ve olmazsa olmaz çocuk sevgim fırsat bulduğum her zaman yeğenlerimle vakit geçirmek vazgeçilmezimdir. Her an futbol hayatımızda olduğu için izin günlerinde özellikle farklı faaliyet yapmak benim görüşüm.

Kastamonu spor olarak bu sezonki hedefleriniz neler?
Geçen sene yarım kalan işi bu sene tamamlamak. Geçen sene büyük başarı gösterip play off ta takılan Kastamonusporu bu sene sonunda şampiyon yapmak en büyük hedefimiz.

Kayseri Erciyes sporun hayatınızdaki yeri ?
Erciyesspor benim ilk takımım profesyonelliğe adım attığım kulüp bu kulübü unutmam mümkün değil ama bu zamanlara gelmesi de ayrı bi üzücü. İmkanları olan süper lig düzeyinde bir tesisi olan kulüp bitmek üzere maçlara zor yetiştirildi. Temennim böyle kulüplerin yok olmaması yönünde ama malesef sahipsiz olması her şeyi göz önüne seriyor.

Sporda Manşet Dergisini takip ediyormusunuz görüş ve önerileriniz neler?
Dergiyi takip ediyorum. Genellikle alt liglere verdiği ilgiden dolayı takdir ediyorum. Teşekkür ediyorum. Başarılar diliyorum.


Bu güzel röportaj için Tayyip Kanarya ' ya teşekkür eder faal futbol hayatında başarılar dilerim.  Naz KURAN

Hiç yorum yok