VURMAYIN ÖLDÜ! ( GALATASARAY KASIMPAŞA )


Yine passolig yalanı ile karşı karşıya kaldık! Neymiş efendim şu kadar kamera yerleştirildi. Kör nokta yok. Saha kapatma son bulacak!? Olayı yaratan kişilere yaptırım uygulanacak. Tabi ki derbide yapılanlar kabul edilemez. Lakin belli kişilerin yaptığı çirkin hareket sonucu, herkese ceza verilmesini kabul edemiyorum. Seyircisiz maça mahkûm etmemeleri lazım ama görünen köy ortada! Tudor bey Bursaspor kadrosu ve dizilimini bozmadı. Zaten geldiği günden itibaren, sezon ortasında alışılmış kurguyla oynamasaydı, şuan daha faklı şeyler konuşulurdu hem Galatasaray hem de kendi hakkında. Düşünün; bundan üç sene önce, devler ligi Real Madrid, Juventus grubundan çıkan sarı kırmızılılar hakkında, dördüncü olur üçüncü olabilir mi diye konuşuyoruz. Mevcut yönetim bu kadar başardı aşağı düşürmeyi!

FUTBOL DIŞI

Hızlı ve güvenli başladı sarı kırmızılılar. Çok çabuk kapattılar rakibi ceza sahası önüne. Kaleye yakın mesafede hücum organize etmeye çalıştılar. Gole de çok yaklaştılar Podolski ile. Sonra Hırvat çalıştırıcı, hepimizi şaşırtan hamleyi yaptı. Bursaspor maçının farklı bitmesinde başrol oynayan Bruma’yı, sakatlığı olmamasına rağmen maçın başında aldı kenara. Kendi kaderini bu kadar fazla olumsuz yöne çeken bir antrenör görmedim hayatımda! Ondan umudu olan taraftarları bile kaybetti bence. 

Bugün ilk yarıya baktığımda, Galatasaray hakkında şu kanıya vardım. Bu takım, karşısındaki rakibe göre sonuç alıyor. Önündeki iş kolaysa iştahlı yapıyorlar, biraz zor ise kendilerini zorlamıyorlar! Keyfi oynuyorlar! Mesela Bursaspor herkesin kabul ettiği üzere çok çok kötüydü. Farklı bitti. Bugün karşısında planlı sağlam bir Kasımpaşa gelince geri düştüler. Kasımpaşa bekledi, karşı atak kolladı. Yıldız oyuncuları Adem’in asisti savunmanın yardımıyla(!) güzelce ağlara gitti. Oyunun genelinde top Galatasaray’da fakat amaçsızca! İlk yarıya darbeyi Tudor vurdu bana göre. Bruma çıkana kadar iyi, güven veren sarı kırmızılılar bozuldu resmen. Şu bir gerçek; biz Galatasaray hakkında konuşurken, hep futbol dışı konular açıyoruz! Çünkü beş maç yoklar bir maç yalancı bahar. Bilmediğimiz şeyler varmış! O bilmediğimiz şeyleri biz çok merak etmiyoruz! Biz sportif açıdan iyiliği kötülüğü merak ediyoruz. O bilmediğimiz şeyleri siz içeride halledeceksiniz! Bilmediğimiz şeyleri bize şikâyet edemezsiniz! Bahaneleri bile anlamsız…

YANKAYA YAKTI!

Kalan dakikalarda ne yapar ne eder dediğimiz Galatasaray’ı Özgür Yankaya bitirdi. Gerek yoktu aslında bunu yapmasına. Fakat ikinci yarının başından itibaren, Galatasaray’ın kötü futbolu bile, yapılan hakem hatalarını örtmez! Hangi maçta ‘bu kadarı fazla’ dediğimi hatırlamıyorum! Önce şampiyonluk yarışından kopardılar. Şimdi de üçüncüye yaklaşmasına izin vermiyorlar. Bu hakemlerin amacı ne? Evet, Galatasaray yine kötü oynadı. Ama geri döneceği anda doğru kararı göz göre göre vermedikleri için geri düştüler!  Tolga akıllı bir oyuncu değil. Akıllı olsa sarı kartı olmasına rağmen yapmaz o hareketi. İlk sarı kartın çok hatalı olduğunu hatırlatırım. Hakemlik o kadar mevzu var ki ancak bu kadar önüne geçilir maçın. Hani bir laf vardır; ‘vurmayın öldü’ diye. Hakemlere birinin bunu söylemesi lazım! 

Dört maçtır kazanamayan Kasımpaşa’ya galibiyet hediye ettiler. Tudor ile birlikte! Alınan farklı skorda Kasımpaşa’nın hakkını yemek istemem ama yapılan her şey ortada. Taraftarların büyük çoğunluğu bu tür sonuçları hayra yoruyor. Hani başta bulunan sözde yöneticiler gider diye. Ne sportif başarı var, ne vizyon var, ne de bu yapılanlara ses çıkarabiliyorlar. Başıboş olsa, yani başkan ismiyle kimse olmasa, bu kadar kötü olmazdı Galatasaray. Demek ki bu beyefendi bir proje. Galatasaray’ı bilerek kötüye götürme amaçlı gelmiş. Bilerek yapmasa çoktan istifa ederdi, anlatmak istediğim bu! Dünya spor tarihine, bu kadar yüzsüz bir yönetici geçmemiştir! Galatasaray taraftarı üzülmekten sıkıldı. Kendisine sorsanız sorun yok der! Sabır taşı olsa çatlardı. Sabır dilemiyorum! Kalmamıştır...

Hiç yorum yok