KARAYAZI ( TRABZONSPOR KAYSERİSPOR )


Geçtiğimiz hafta olduğu gibi, Akyazı Arena da çıktı maçına bordo mavililer. Yaralı şekilde demek lazım. Çünkü dördüncülük adına, hayati iki puanı bırakmışlardı Gençlerbirliği önünde. Son iki iç saha maçında yalnız bir puan aldı ev sahibi. Bu sefer karşılarında, adeta sırat köprüsünde bulunan Kayserispor’u konuk ettiler. Gaziantepspor’un müthiş çıkışı terletiyor onları. Sergen hoca zora gelen biri değil anlaşılan. Sürekli aynı şekilde başlayıp sonra bırakıyor takımlarını. İki takım içinde bu puanlar çok önemliydi. Yalnız Akyazı stadı açıldığından beri, ilk defa bu kadar düşük sayıda seyirciye oynadı.

SÜPER GOLLER

Bazı takımlar, neden maça son dakikalarmış gibi başlar acaba? Öylesine baskılı başladı ki Trabzonspor defans orta saha diye bir düşünce yoktu sanki akıllarında. O baskıdan gol çıkabilirdi ama bu tür kontrolsüz güç her zaman baş ağrıtır. Nitekim bir anda rakip yarı alana atılan pas, hazırlanış bakımından harika bir gole dönüştü. Deniz Türüç’ün vuruşu kadar, Welliton’un topukla zarif ince pası da ayakla alkışlanır. Golden az sonra hakem Alper Ulusoy’un manasız köşe vuruşu kararlarını izledik. Bazı hakemlerimiz sahada hayal görüyorlar galiba. Hata demeye bin şahit aranır bazı düdüklere…

Bugün iki takımda da bazı oyuncuların çeviklik konusunda sıkıntı yaşadığı çarptı gözüme. Yorgun gibi bir halleri vardı. Kayserispor genelde kapattı boşlukları. Attıkları golden sonra pek hücum düşünmediler. Belki de ilk verdikleri fırsatta, neredeyse Olcay eşitliği sağlayacaktı fakat kaleci Muammer harika çıkardı. Golün sinyaliydi bu. Üst üste denemeler sonunda, Yusuf-Olcay-Rodallega anlaşması güzel golü getirdi.

FARKLI İŞTAH

İki takımda çok iştahlıydı. Gol atma konusunda değil; yeme konusunda! Lawal müthiş bir gol yazdı ama öncesinde hatalar zinciri vardı. Önce Aytaç acemice geçildi, arkadaşı Uğur’a önünü kapat demesine rağmen açtı ve bizlere güzel bir gol izlettirmiş oldular. Ardından zorla eşitlik sayısını yedi Kayserispor. Sürekli savunma zaafı gösteren sarı kırmızılılarda, direkten dönen serbest vuruş sonrası Mabiala ‘bu nasıl gol olmaz’ der gibi olmadık pozisyonda elle müdahale yaptı ceza sahasında. İkinci golde hata yapan takımın penaltıcısı Uğur beyaz noktadan yaptı golü. 

TUHAF HAMLELER

Maçın geride kalan büyük bölümünün daha heyecanlı geçmesini, Deniz’e yakışmayan şutu engelledi diyebilirim. İyi vursaydı, ikinci yarının başında bir kez daha öne geçirebilirdi takımını. Geri kalan bölümlerde, topa ve hücum üstünlüğüne sahip takım net şekilde Trabzonspor. Yalnız Ersun hoca son zamanlarda, tercihlerinde şaşırtıyor beni doğrusu. Gole ihtiyacı olan bir teknik adam, niye gole en yakın oyuncusunu alır oyundan? Castillo sürekli kızakta bekliyor. Yusuf Erdoğan on sekize dahi alınmamaya başladı! 

Aytaç’ı kaybetmeme adına, oyundan almasını düşünüyordum. Zaten gole ihtiyacın var ve Kayserispor hücum yapmıyor desek yeri. Tribünlerin tepkisini çeken Rodallega değişikliği kabul edemez. Hem de Aytaç ıslıklanırken… Bir Bero aşkı var ki sormayın. Ev sahibinin şanssız bir maç oynadığını kabul etmek gerek. Kayserispor dört kere geldi üçü gol oldu. Lawal bazen böyle patlamalar yapıyor. Gol moralman çökertti Trabzonluları. Akyazı oldu karayazı. Son üç maçında sadece bir puan almış oldu böylece bordo mavililer. Kayserispor ligde kalma adına, tarifi yapılamayacak kadar değerli üç puanın sahibi oldu. Ayrıca lig tarihinde ilk defa Trabzonspor deplasmanında kazanmış oldular. Hem de köşe vuruşu kullanmadan...

Hiç yorum yok