RUS RULETİ ( BEŞİKTAŞ LYON)

Maçtan saatler önce gereksiz yere gerildi ortam. Tamam, UEFA'nın verdiği ceza haksızca. Gel gelelim Şenol Güneş başta olmak üzere, yöneticilerin öfkesini belli etmesi doğru değildi benim nezdimde. Diyelim ki art niyetliler; o zaman amaçlarına ulaştırmayacaktınız onları! Sanki Vodafone Arena da seyircisiz oynama cezası çıkmış gibiydi psikolojileri. 2 yıl bu tür olaylara bulaşmayın demişler, ne var bu kadar büyütecek? Kıyamet senaryoları üretmeyelim şimdi; Beşiktaş formalı birinin sabotajı gibi. Ben Bastia maçından da Lyon cephesinden şüpheleniyorum. Beşiktaş'ın maç yapmadığı hafta ne hikmetse, aralarında bugüne kadar husumet olmayan takımın taraftarıyla sorun yaşadılar ve ertelendi maç. Kimseye enteresan gelmedi sanki. Ne alaka diyen yoktu neredeyse ve çoğu kişi, Lyon'u sevilmeyen, sorunlu kulüp olarak andı. Şu lobi söylentileri gerçekten mide bulandırıcı. Böyle bir şey niye var demeliyiz aslında. Alıştırdılar belki de...

Adriano belirsizliği vardı maçtan önce. Antrenman görüntülerinde baldırını tuttuğunu gördük. Temennimiz maç sırasında bir sakatlık yaşamamasıydı. Temsilcimiz adına tek endişe veren unsur savunma yani Marcelo'nun yokluğuydu. Konuk ekipte Fekir'i bekliyorduk maçın on birinde. Pek sürpriz sayılmaz aslında. Belli ki ilerleyen dakikalar için planı vardı.

ŞANS YANIMIZDAYDIHenüz maçın başında umutlandıran görüntüyü verdiler bize. Savunmada daha fazla panik yaşamalarını diledim. Cenk'in üst üste füzelerine Lopez izin vermedi. Müthiş şutları korkutmuştur. Biz de savunmada endişelendiren durumlar yaşadık. Mitrovic'in gereksiz hareketi, Tolisso'yu karşı karşıya bıraktığımız pozisyon. Derin nefes aldığımız anlar.

İki takımda kendi oyunlarını sahaya yansıtmaya çalıştılar. Tribünde 12. adamın görevini çok iyi yaptığı dakikada, güzel organizasyonla bulduk golü. Lakin anlamsız stres anları yaşadık. Fabri'nin çıktığı pozisyonda yumruk yedi stoper Diakhaby. Fakat Şenol Güneş, delirdi kenarda atağım kesildi diye. Numara yaptığını düşünerek. Hem tribünleri gerdi belki oyuncularını da. Hızlı ve hırslı Fransızlar pek geçmeden çok kolay bir gol buldu maalesef. İşte komutansız kalan savunmanın böyle gol yemesinden korkuyorduk. Kaç defa yazdım bilmiyorum. Talisca'nın en iyi yaptığı iş cepheden faul kazanıp serbest vuruş kullanmak. Quaresma'nın şu vuruştan önce yanına gitmesinin manası nedir? Resmen konsantre bozucu. Şu durumu bir türlü düzeltemedi Şenol hoca. Devreye eşitlikle girmek şanstı. Lacazette direğe takıldı Allah'tan.

DİREKLERTemsilcimiz ikinci yarıya sanki 90. dakikaymış gibi başladı. Ant içmiş gibiydiler. Bunalttık rakibi. Sağlı sollu denemelerden sonra Adriano enfes kesti, bu ortanın hakkı asistti. Turu eşitleyen golden sonra  rakibe çok fazla fırsat verdik. Bunun en büyük nedeni Atiba ve Oğuzhan'ın birbirine uzak olması. Hele Oğuzhan çok etkisizdi. Ne zaman topu kazandılar hemen gözleri Valbuena'yı aradı. Talisca'dan sonra sahanın en iyisiydi. 

Öyle pozisyonlar yaşadık ki futbol tanrıları varsa eğer, bu maçın uzatmalara gitmesini istedi diyebilirim. Direkten dönen dışarı çıkan toplar, boş kaleyi tutmayan toplar. Kaleci Lopez'in ve ilk maçta kabul edilmeyecek bir hata yapan Fabri kurtarışları. Hele Fabri öyle şeyler yaptı ki bırakın yaptığı hatayı sezonun performansını sergiledi 120 dakika. 

Hayatımda, iki tarafa da bu kadar gidip gelen bir maç görmemiştim! Yok böyle bir maç derler ya, hakikatten öyle! Gerçi 90. dakikada Lacazette'nin direkten dönen topunda 'tamam tur bizim artık' diyenler olmuştur. Allah bizim almamızı istiyor inancına istinaden. Beşiktaş elinden gelenin fazlasını yaptı bence. Beklenmedik durum, Lyon takımının belki de sezonun en iyi deplasman oyununu sahaya yansıtması. Olmayınca olmuyor diyeceğim ama o boş kaleye girmeyen toplar üzücü. Ne olursa olsun, bu mücadelede sahaya ayak basan oyunculardan iki üç kişi dışında eleştirmek yersiz olur. 

Penaltılarda Tosic ve Mitrovic öncesinde acaba biri yazılamaz mıydı? İki stopere penaltılarda öncelik vermek çok mantıklı değildi. Şenol hocaya bu tercihinde çok sitem ettim. Bu tercihi, Rus ruleti yapan birinin tetiğe iki kere basmasına benzettim. İkincisinde patladı elimizde. Doğruyu söylemek gerekirse bizden iyi penaltı attılar. Böyle bitmemeliydi. Bu atmosferin, mücadelenin, heyecanın hakkı hüzün değildi gerçekten. Erken final demiştim. Final gibi maç oldu. Biz üzüldük. Dediğimde yanılmadım. Oynanan oyun ortada. Bence Lyon kupayı alacak. Manchester United'ı da elerler! Böyle bitmemeliydi... Can acıttı bu şekilde elenmek...

Hiç yorum yok