CESARET ÖDÜLÜ ( ANTALYASPOR TRABZONSPOR )



Bordo mavililer kaybetse de gurur duyulacak bir takım haline geldi artık. Bunu Beşiktaş maçında net şekilde gördük. Rıza Çalımbay ile birlikte müthiş bir çıkış yapan ev sahibi, ilk zamanlara göre hızını kaybetmiş gibi. Üçüncülük için ligin kalan maçlarının en kritik haftasındayız. Pazar akşamı derbinin sonucu kadar, bu mücadele de çok önemliydi. Bu maçta Trabzonspor'un son zamanlardaki en önemli oyuncusu Onur cezası nedeniyle yalnız bıraktı takımını. Hatırlatmak gerekirse, zorlandıkları maçların bir çoğunda müthiş performans gösterip, skor tabelasını takımı lehine korudu. Castillo neden kesik yedi onu anlamadım. 



SONRADAN AÇILDILAR

Oyunun gidişatı kesinlikle Antalyaspor lehine seyrediyordu en başta. Trabzonspor fırsat arayan taraf, ev sahibi ise daha baskın ve isteyen görüntüyü veren. İkili mücadelelerde fizik açıdan daha güçlü çıkan sürekli kırmızı beyazlı oyunculardı. Fakat ev sahibinin uzaklardan tek şutu dışında, gole yaklaşılan pozisyonu oluşmadı. Hücumda tempo düşük seyretti maçın başlarında. 


İlk çeyrek dilimin sona erdiği an oluşturdukları set hücumunda, Rodallega'nın şutu konuk ekibin hücumda söz sahibi olmasının ilk sinyalleriydi diyebilirim. Çabuk paslarla yeni fırsatlar yakaladılar, golle burun buruna geldiler ama son vuruşlar ve final pasları daha net olsa, daha erken değiştirebilirlerdi tabelayı. Sık sık duran oyun kalitenin artmasını engelleyen unsurdu. 


GÖRDÜN YANİ?

Devreden sonra kaldığı yerden devam eden bir Trabzonspor vardı sahada. İki takımdan hangisi kaybetse, Avrupa kupaları için büyük kayıp olacaktı. Lakin bordo mavililerde kaybetme korkusunun olmadığını söyleyebilirim. Üstünlüğü ele aldıktan sonra hiç geri adım atmadılar. Sonunda kalite ve inatçılıkla üst üste iki gol bulup derin nefes aldılar. 


Trabzonspor yarı alanına atılan uzun topta enteresan bir olay yaşandı. Esteban kalesini terk edip topu uzaklaştırmak istedi ve topun pazusuna çarptığı belli oldu, tabi biz tekrarını izleyebiliyoruz şuan(!) Gel gelelim Yaşar Kemal Uğurlu kesin şekilde görmüş gibi, kalecinin göğsünden sektiğini gösteriyor Antalyalı oyunculara. Ben hakemin yanlış kararına kızmıyorum, görmeyebilir. Görmüş gibi davranması çok yanlış! Maçın seyrini değiştirecek bir hata sonuçta. Esteban atılacaktı...

Sonunda Rodallega formaya ısındı. Attığı goller birbirinden güzel. Son golü olağanüstü. Trabzonspor'un bu zaferi dördüncülük için büyük adım. Artık Antalyaspor beşinciliğe tutunacak gibi. Bugün çıkan sonuçtan Antalyasporlular çok üzülmesin. Üç puanları vardı; Eto'o tribündeki taraftarla iddiaya girdiğinde! Trabzonspor derbiyi rahat izleyecek. Sezonu dört hatta üçüncü bitirirlerse hiç şaşırmam. Üzerinde bulunan takımlar o kadar dengesiz gidiyor çünkü. Fırtına dinmiyor. Cesaretli futbolunun ödülünü net skorla aldılar.

Hiç yorum yok