İLK RAUNTTA NAKAVT ( BAŞAKŞEHİR BEŞİKTAŞ )


Sezonun kırılma maçıydı. Bir nebze tamam devam akşamıydı. Başakşehirli bazı oyuncuların Rize'de yaşattığı rezalet, bu maçı bile olumsuz etkiledi kendi adlarına. Stoper mevkisinde as oyunculardan yoksun zirve inadı sürdürmek istediler. Beşiktaş son derece rahat çıktı denebilir. Puan farkı, sahaya bugüne kadar yansıyan oyun vs. Yine de özellikle yönetim kurulu temkinli açıklamalarda bulundular. Haklılarmış.

ŞOK EDİCİ BAŞLANGIÇ

Cengiz Ünder'in hafta içi yaptıkları ortada. Bu maçta da müthiş gollere imza attı. Gerçekten şurada olur şu kadar eder demek istemiyorum. Tek dileğim nazar değmesin. Son zamanlarda hele hele zirve yarışında önem arz eden maçta, böyle başlayan bir maç hatırlamıyorum. İkinci golde çok çabuk geldi. Beşiktaş şoktan çıkma adına hemen hamle yapmak istedi ama direk ve Volkan izin vermedi. Beşiktaşlılar ne oluyoruz demeden skor tabelasında üç yazdığını gördü. Dört dört sesleri başladı tribünde. Kâbus gibi ilk yirmi dakika. Rüyalarında görseler inanmazlardı.

Resmen her atağı gol yiyerek savuşturan bir Beşiktaş savunması vardı sahada. Tam tersine siyah beyazlılar bu şekilde goller bulsa şaşırmazdım. Çünkü bahsettiğim üzere, gazeteci olayından etkilenmeleri ve stoperlerinin olmaması sıkıntı. Aksine Beşiktaş'a patladılar. Quaresma'nın pozisyonu da skora ortak olmak için önemliydi. Volkan yine izin vermedi konuk takımın umutlanmasına. 

Beşiktaşlılar aşırı değer veriyor Quaresma'ya. Vurdumduymaz tavırları çok zarar verici. Verdiği birkaç pozisyon dışında, Başakşehir takımı üç farklı skoru koruma başarısını gösterdi. Hatta arttırabilirlerdi.

GELECEK HAFTA

Beşiktaş taraftarı son düdüğe kadar mücadele için devreye girerken, tribüne çağırdı oyuncularını. Benfica maçını hatırlatmak istediler belki. Vazgeçmemeleri adına yapılmış bir hareket.
Tabi ki vazgeçmek olmaz ama aynı geri dönüş her zaman gerçekleşmez. Nitekim o maçta muazzam bir taraftar ambiyansı vardı. Beşiktaş cephesi bunu düşünebilir ama Başakşehir de bunu düşünerek oynadı mesela. Fark uzun süre üç olarak kaldıysa, en büyük sebebi Edin Visca. Müsait pozisyonlar buldu ama beceriksizdi.

Diriliş hamlesi gelmedi bir türlü. Dakikalar ilerledikçe siyah beyazlılar gelecek hafta oynayacağı Fenerbahçe maçını düşünmeye başladı. Başakşehir de olabildiğince savundu kalesini. İlk 20 dakikada bitti maç aslında. Hani bir daha geri dönüş olur mu diye düşündük sadece. Heyecan gelecek hafta bir hayli fazla olacak. Antalyaspor Başakşehir, Beşiktaş Fenerbahçe maçı nefes kesecek.


Bugün Beşiktaş rakibini hafife alan, ilk rauntta nakavt olan favori boksör gibiydi. Gardını düşünmeyip rakibinin salladığı ilk üç yumrukla maç kaybeden haldeydi tabiri caizse. Kendine gelene kadar Demba Ba bir gol yazdı sadece. İş işten geçtikten sonra. Stres yaşarlar mı göreceğiz. Son beş hafta neler yaşayacağımızı tahmin edemiyorum…

Hiç yorum yok