GEÇTİ BOR’UN PAZARI ( BURSASPOR GALATASARAY )


İki isyankâr taraftarın takımları karşılaştı bu akşam. Hep bir ağızdan istifa diye bağırdılar hatta. Sezon başında ilk üç sırayı zorlayan Bursaspor öyle hale geldi ki neredeyse küme düşme korkusu yaşayacak. Geçen hafta çok takdir ettiğim bir protesto örneği gösterdi Bursa taraftarı. Galatasaraylılar da Florya’da toplanıp istifa çağrısı yaptılar ama nafile. Bariz yönetemeyen, şiddetle istenmeyen kişiler neyin ısrarını yapıyor bilmiyorum. Takımları geriye götüren yönetemeyenleri(!) Allah’a havale ediyorum.

Bugün ya herro ya merro kadroları sahadaydı tabiri caizse. Bol gol olacağını tahmin etmek zor değildi. Bursaspor’un eksiklerinin çok fazla olduğunu hatırlatmak gerek. Kadro tartışması çok doğru olmaz ama özellikle Galatasaray da hakkı yenen iki üç isim var! Josue, Linnes ve Rodriguez. Hakan’ın kesilmesi yanlıştı hele hele Semih yerine! Carole’u savunanlardan biriydim. Fakat işin savunma yönünde amatör fazlası! İnanılmaz çalımlar yiyiyor. Şanssız da. Her geçildiğinde gol oluyor. Bence açık oyuncusu olmalıydı. Akademi antrenörü sol bek tercihinde yanlış karar kılmış. Sol bek, bu kadar zaaflı ve tereyağdan kıl çeker gibi çalım yemez! Voleybolcu arkadaşı saymıyorum… (Tolga Ciğerci)

HAKEME RAĞMEN!

Galatasaray öyle hızlı girdi ki 0-1 değil, neredeyse 0-2 önde başlayacaktı maça. Yasin biraz daha becerikli olsaydı tabi. O hız fazla sürmeden rölantiye bıraktı kendini. Yasin demişken, Sneijder’in tepkisi dikkatimi çekti. Bir pozisyon sırasında şut imkânında önüne bırakmadığı için delirdi resmen. Bu kompleksi takım arkadaşları üzerinde baskı kurduğunun göstergesi. Tecrübesine, liderlik özelliklerine sahip bir isme hiç yakıştıramadım. Daha barışçıl olmalı.

Bursaspor resmen sahada yoktu. Sanki mecburen çıkmışlar sahaya. Galatasaray canı nasıl istiyorsa öyle oynadı. Dilediği zaman kendi yarı sahasında Muslera ile paslaştı. Ara sıra hücumda skor peşine düştüler. İştahlıydı ama sarı kırmızılılar. Sürekli aradılar. Üç tane çizgiden çıkan top var. Yalnız berbat bir hakem vardı sahada. Maçın başında Sneijder’e yapılan net sarı kartlık pozisyonu unutup topa müdahale eden Tolga’ya çıkardı sarı kartı. Ceza sahasında elle müdahaleye penaltı çalmazken, asıl skandalı Faty’nin Ahmet’e uçan tekmesinde gösterdi. Kör birine ne yaptığını anlatsak kırmızı kart gösterir. Ama gördüğü pozisyona sarı kart çıkardı, ödül gibi… Yan hakemlerde az değildi hani!

Hakemin eyyamlarına rağmen Bruma bireysel çabasıyla iki farklı öne geçirdi takımını. Bir nebze Tudor’a ‘’derbide beni çıkarmamalıydın!’’ mesajı verdi denilebilir. Niye Eren yerine Podolski oynuyor diye merak edenlere açıklayayım; çünkü Galatasaray’ın kanat oyuncularının orta yapma alışkanlığı yok! Sürekli içeri kat ediyorlar ve Alman yıldız verkaçları çok iyi yapıyor, ikinci golde olduğu gibi. Eren orta yapılmadığı sürece stoperler arasında kayboluyor. Sebebi bu.

DEVREYE GİRDİLER

Aslında Sneijder’in ikinci yarı başında oyundan alınması gerektiğini düşünüyordum. Demek ki o da yakıştıramadı kötü performansı ki kendine geldi ikinci yarıda. Uzun süredir asist yapmamasına rağmen zirvedeydi. İki tane daha ekledi hanesine. Hep söylüyorum; iyi futbol oynadığı ve kendine baktığı sürece, Galatasaray para verip onun gibisini bulamaz! Kabul etmek gerekirse, son iki yılında profesyonellikten biraz uzaklaştı. 

Galatasaray’ın farklı galibiyeti normal bir durum. Karşısında psikolojisi alt üst olmuş bir takım vardı gerçekten. Hayalet gibi seyrettiler sarı kırmızılıları. Son 3 haftada 15 gol yiyen bir takım.  Sneijder ve Podolski devreye girince iyice çökerttiler. Yasin de inanın yanlışlıkla attı golü. Ben Eren yerine Rodriguez’i bekliyordum. Tabi Yasin kenarı alınarak. Galatasaray kendi kendiyle oynasa daha çok zorlanırdı. Yani yedekleri Bursaspor forması giyip karşısına çıksa, en fazla iki fark olurdu yani. Bitmiş yeşil beyazlılar. Acil değişim şart. Galatasaray için şunu söyleyebilirim; sezon sonunda kadar sakatlık olmazsa ideal ikili Ahmet Hakan olmalı.

Sonuç olarak övgü düzülecek bir maç değil bu Galatasaray için. Bütün iddialarını kaybettikten sonra gelen bir galibiyet. Adanaspor maçından sonra demiştim; derbilerden sonra tabloya bakalım diye. Artık iş işten geçmiş. Dördüncülük hesabı yapan Galatasaray beş gol atmış. Vay be! Geçiniz efendim. Alabildiğince çok puanı alıp sezonu da büyük ihtimalle erken açar Galatasaray. Bir mucize olmazsa, en iyi dördüncü sırada bitirecekler ve Uefa kupası için ön eleme oynayacakları için çok erken başlayacak yaz kamp dönemi. Kötü performanslarının cezasını az tatil yaparak ödeyecekler böylece…


Hiç yorum yok