Göhan Çalışır Röportajı


Sporda Manşet Dergisi olarak başarılı futbolcu Gökhan Çalışır ile röportaj gerçekleştirdik.


“Beşiktaş Altyapısından Yetiştim”

Ben Gökhan Çalışır; 29 yasındayım, 183 boyundayım, İstanbul doğumluyum, aslen Sivaslıyım. Şu an 2. Lig ekiplerinden Anadolu Üsküdarspor’da forma giyiyorum. Futbola Seyrantepe Yeşilcespor ve İstanbul Bayburtspor takımlarında başladım. 2003'te Beşiktaş'ın altyapısına transfer oldum. Beşiktaş B Genç takımda 2 şampiyonluk yaşadıktan sonra 2007'de profesyonel anlaşmayı imzaladım. 2007-08 sezonunda kiralık gittiğim Zeytinburnuspor'da düzenli olarak ilk 11'de forma giydim, sonraki sezon Bozüyükspor'a kiralandım ama sezon başlamadan Bozüyüksporla karşılıklı anlaşarak sözleşmeyi fes edip Beşiktaş altyapısına geri döndüm.
26 Ocak 2010'da Beşiktaş'ın Konya Şekerspor ile oynadığı Türkiye Kupası maçında 90 dakika forma giyerek ilk kez A takımda yer aldım. Sezonun ikinci yarısında ise 2. Lig takımı Gebzespor'a kiralandım.  Ardından Gaziantep Belediye, Giresunspor, Eyüpspor, Tarsus İdman Yurdu, Beylerbeyispor’da forma giydim.

“Yönetici ya da antrenör olmak istiyorum”

Kariyer planı olarak pek çok düşündüğüm şeyler var tabi ki ama futbol camiasında iyi bir kulüp bünyesinde yönetici ve antrenör olmak, benim için daha ağır basan bir plan.

“Şampiyon Beşiktaş olur”
Uzun yıllar Beşiktaş altyapısında oynadım, Beşiktaş benim yetiştiğim kulüp. Beşiktaş’ın şampiyon olmasını isterim, ve Beşiktaş’ın şampiyon olacağına inanıyorum.

“İnönü’de Oynamak Heyecan Vericiydi”

İlk kez Beşiktaş A takımla çıktığım Türkiye Kupası, Konya Şekerspor maçında eski İnönü stadında o nefesi solumak, taraftar karşısında oynamak heyecan vericiydi benim için.


“Yabancı kuralı Türk futbolcuları olumsuz etkiliyor.”

Bence, yabancı kuralı Türk futbolcular için olumsuz bir durum oldu ve birçok Türk oyuncu bu yüzden istediği şartlar altında kulüplerde oynayamıyor ve tabi ki beni de etkiledi. bu yüzden ilerleyen senelerde düzeleceğini düşünüyorum..

“İdolüm Rio Ferdinand”
Oynadığım mevkii itibariyle idolüm Rio Ferdinand. beni bu güzel sohbete ve röportajınıza seçtiğiniz için teşekkürler..


Özel Röportaj: M. Akil Avci

Hiç yorum yok