Erhan Şentürk Röportajı


Sporda Manşet Dergisi olarak başarılı futbolcu Erhan Şentürk ile röportaj gerçekleştirdik.

Merhaba bize biraz kendinizden bahseder misiniz?
Ben Erhan Şentürk. 04.05.1989 İstanbul doğumluyum, aslen Arnavut’um babam ve annem Arnavut doğumlular.


Kariyerinizin çıkış noktası olarak gördüğünüz bir takım var mı?
En büyük çıkış noktam ilk kiralık gittiğim Diyarbakırspor’da PTT 1.lig Şampiyonu olup Süper Lige çıkmamız sanırım, iyi bir sezon geçirmiştim Diyarbakırda.


Neden futbol?
Neden futbol? Bizim zamanımızda sokakta sadece futbol vardı. Şimdiki zamanda her şey teknoloji boyutunda; sokakta. Mahallede çocuk görmeye hasret kaldık resmen. Ben 7 yaşında başladım futbola 8 yaşımda Galatasaray'a transfer oldum o saatten sonrada artık başka şansım yoktu zaten futboldan başka.


İdol olarak gördüğünüz bir isim var mı?
İdol olarak aslında artık yaş  geçti zaten ama :)  Fatih Tekke hayranıydım forvet oynadığım  zamanlar. Şuan zaten iki kişi üzerinde futbol konuşuluyor;  Messi ve Ronaldo. ben koyu Ronaldo’cuyum..


Galatasaray sizin için ne anlam ifade ediyor?
Galatasaray benim  için; hayat, nefes, aşk, her şey anlamına geliyor. Zaten fanatik Galatasaraylıyım çok şükür o kutsal formayı giymek ve o kutsal Ali Samiyen sahasının atmosferini yaşamak nasıp oldu.


Ankaragücü’nde kaptan olmak nasıl bir duygu?
Ankaragücü takımında olmak zaten başlı başına çok büyük gurur birde o takımın kaptanı olmak apayrı bir şey inşallah sezon sonu ilk şampiyonluğu  yaşayıp  ilk kupasını kaldıran kaptan olmak istiyorum.


Kariyerinizdeki unutulmaz dediğiniz bir maçtan bize küçük bir özet verir misiniz?
Galatasaray A takımda Şampiyonlar Ligi maçında kadroya girip oyuna girmem herhalde ölene kadar unutamayacağım bir andı, elim ayağım kitlenmişti nefes alamıyordum.


Türkiye’de ve dünyada mevkiinizin en iyisi olarak gördüğünüz isim yada isimler var mı?
Şuan sağ açık ve sol açık oynuyorum çok sayıda ekstra iyi olan futbolcular var ama ben şahsen Arda Turan, Cengiz Ünver’in çok formda olduğunu düşünüyorum, birde tabi ki: Ronaldo


Futbol dışında bireysel bir yeteneğiniz var mı?
Futbol dışında ekstra başka yeteneğim pek yok. Aslında basketbolda da fena değilim. Birde silahlarla aram iyidir, iyi nişancıyımdır.


Saha dışındaki hayatınızda neler yapıyorsunuz?
Çoğu zamanımı ailemden uzak geçirdiğim için hep ailemleyimdir, onlarla vakit geçiririm. Geniş ve büyük aileyiz hepsine zaman bile ayıramıyorum vakit yetmiyor.


Ankaragücü taraftarı ile aranız nasıl?
Sağ olsunlar hep arkamda durdular hep desteklediler aram iyi gerçekten, sevdiklerini  hissettiriyorlar  inşallah bizde onları mutlu ederiz sezon sonunda.

Takım olarak hedefleriniz neler?
Tek hedefimiz şampiyonluk. Bu kötü ligden Ankaragücü'nü  kurtarmak istiyoruz. Sonrası çok daha kolay olacak bu ligden çıktıktan sonra.

Ülkemizde yerli oyunculara yeterince şans verildiğini düşünüyor musunuz?
Son yabancı yasağı kalktıktan sonra bence artık Türk futbolcularının  işi çok daha zorlaştı, alt yapıdan zor oyuncu çıkacak gibi duruyor çünkü her takım ucuz ve yabancı oyuncuları bulup getiriyor Türk ve genç futbolcuların işi bu saatten sonra çok daha zor bence.


Sporda Manşet Dergisini takip ediyor musunuz görüş ve önerileriniz neler?
Evet, Sporda Manşet Dergisini severek takip  ediyorum. sizin sayenizde alt liglerde de herkes neler olup bittiğini öğreniyor bunun için de ayrıca  teşekkür ederim.


Erhan Şentürk'e verdiği samimi ve içten cevaplar için teşekkür eder faal futbol hayatında başarılar dilerim.

Özel Röportaj: Naz KURAN

Hiç yorum yok