SÜRPRİZE KAPALI ( BEŞİKTAŞ ÇAYKUR RİZESPOR )



Keyifler yerinde siyah beyazlılarda. Geçen hafta kendileri adına en iyi sonucu aldılar ve son haftalara doğru, ciddi tehdit edecek rakiplerine puan farkını çift haneye çıkardılar. Şenol Güneş kadroyu bozmadı ama ben Atınç yerine Mitrovic'i beklerdim. Bugün oynamayacaksa ne zaman oynayacak. Ciddi bonservis ödendi sonuçta. Nitekim geçen hafta hakem doğru karar verse, derbi gününü kâbusa çevirecek kadar ciddi hata yaptı ceza sahasında. Fenerbahçe maçında sonradan girip fikir uyandırmıştı Hırvat stoper. Forma verilmeli. Karadeniz temsilcisinin gücü belli sonuçta.

O KADAR DAYANDILAR

Klasik iç saha başlangıcı fakat bu duruma iyi hazırlanmış bir Rizespor. Ön alanda olabildiğince baskıya aynı özveriyle adam adama yakın markaj uygulayarak, siyah beyazlıları engellemeye çalıştı Hikmet hocanın öğrencileri. Belki başarılı oldular ama top ayaklarına geldiğinde, üç dört saniye sonra kaybettiler. Heyecan yaptılar sanki. Kendi yarı alanında bile pas yaparken bana öyle geldi. Beşiktaş’ın baskısı buna sevk etmiş olabilir. Bu şekilde devam ederse eli kulağında gelir gol. Lakin bir anda, anlaşmış gibi pas yapmaya başladı konuk ekip. Şaşırttılar. Tribünlerde tezahürat ıslığa döndü. Bu hücum hamlesi önemliydi. Biraz geç kalsalar daha erken öne geçerdi Beşiktaş.

Rize temsilcisinin reaksiyonu sinir harbi yarattı. Art arda çıkan sarı kartlar bunun göstergesi. Konuk ekip pastan ziyade karşı atak yapabileceğini de gösterince, tedirginlik yarattı. Kartların hepsini anladım da Quaresma niye yapıyor bunları? Alkışla, henüz ilk yarıda niye sararır bir oyuncu. Şu disiplin meselesini bir halletse, onun için eksi saymayız belki. Göbekten delemeyince, kanat bölgesinden zorladı ev sahibi. Aslında müthiş bir tehlike yaratmadılar. Hatta Rize daha önce yaklaştı gole. Beşiktaş öyle bir baskı kuruyor ki golün nasıl geleceği belli değil. Geliyor ama. Golde ortayı yapan sol bek golü atan sağ bek. Büyük takım oyunu budur işte! Bir şekilde kilidi açabileceksin. İç sahada rakibi kim olursa olsun, bu görüntüyü bize veriyorlar. Çaykur Rizespor bana göre ilk yarı daha iyi oynayan taraftı. Bunu takım düzeylerine istinaden söylüyorum. Dayanabildikleri kadar dayandılar. Bu derece topu rakibe bırakırsan, gol yemeden maç bitiremezsin.

DURAN TOPLAR!

Quaresma’nın papazlık yapmaması lazım. Serbest vuruşu Talisca’dan iyi değil. İkisi kalıyor topun başınca ve hep o vuruyor nedense. Bu sezon iki tane unutulmayacak serbest vuruş golü var. Aboubakar bile vurdu daha neler! Duran toplar onun olmalı. Rize’nin bu mücadelede, topu rakip yarı alanda tutamamasına rağmen, fark yememesi büyük olay. 

Kweuke’nin maç boyunca etkisiz olduğunu belirtmem lazım. Rakip yarı alanda stoperleri son ana kadar pek rahatsız etmedi. Puan topunu da eline yüzüne bulaştırdı malum. Maç sonu iki takımın da gol girişimi eşitlendi desek yalan olmaz. Tabi ki Beşiktaş topa daha çok sahip olan, rakip yarı alanda sürekli boşluk arayan taraftı ama gol için doğruları yapamadılar eski maçlara nazaran. Çok zora girdi galibiyet. Kimse böyle geçeceğini tahmin etmemiştir bu maçın. 

Hikmet hocayı tebrik etmek lazım. Bu deplasmana çok iyi hazırlamış takımını. Bireysel olarak beceriksizlikler olduğu için puansız ayrıldılar. Yine de oynadıkları futbola bakınca, sürprize izin vermeyeceklerini hissettiriyorlar. Galibiyetin mimarı, ilk Rize maçının kahramanı Adriano ve hatasız oyuncu Atiba. Şenol Güneş daha şampiyon olmadık derken bunlardan bahsediyordu işte. Lig sonuna doğru maçlar kolay kazanılmıyor. Başakşehir hala potada. Bir ivme yakalarlarsa, yarış son nefese kadar sürebilir. Bunun bilincinde olan bir teknik direktöre sahip olduğu için çok şanslı Beşiktaş camiası.

Hiç yorum yok