BAM'DOYE ( AKHİSAR BELEDİYESPOR TRABZONSPOR )


Durica dönene kadar Medjani idare edecek stoperi. Devre arasından sonra kadroya bakıldığında, tek sıkıntı stoper mevki gibi duruyor. Durica'ya rağmen. Göbeğin daha kaliteli olması gerekir. Nitekim birkaç maçı, Onur'un üstün performansı sayesinde galip bitirdiler. İkinci yarı yakalanan havayı ne oyunculara ne de Ersun Yanal'a bağlıyorum. Sabır ya sabır diyen Muharrem Usta'yı kutlarım. İstese bazı oyuncuları kadro dışı bırakırdı. İstese Kovardı Ersun hocayı. Akhisar takımı bir türlü kendine gelemedi. Ama düşme hattındakiler oradan kurtulamayacak gibi duruyor. Konuk ekipte Galatasaray maçı öncesi, 7 ismin sarı kart sınırında olduğunu belirteyim. 

KONSANTRE OLAMADILAR

Dediğim gibi Onur yine iş başında. Ev sahibi çok net pozisyonu değerlendiremedi Olcan ile. Bugün gözlerim iki takımında eski göz ağrılarındaydı. Rodallega ve Olcan. Büyük emekleri var iki yıldızın eski takımlarına. Pozisyon açısından zengin karşılaşma olması, futbolsever olarak sevindirici. Bir o kalede bir bu kalede yaşandı tehlikeler. Olcan golü atamadı belki ama Rodallega yerine Başakşehir takımından gelen Cikalleshi'ye müthiş asist yaptı. Medjani'nin büyük hatası vardı bu pozisyonda. Bıraktı desem yeri.

Trabzonspor çıkış yakaladığı zamandan beri en iyi yaptığı şey, fizik gücü ile rakibini sürklase edip, yeri geldiğinde oyuna ortak olmalarını engellemek oldu. Lakin bugün gelen erken gol, konsantrasyon kaybı yaşattı galiba. Sürekli savunmada zaaf gösterdiler. Hücum bölgesinde de gereken hamleleri göremedik konuk ekipten. Ev sahibi normal işleyişte, ekstra bir güç göstermeden devam etti oyununa. Bireysel olarakta, en başta tabela için fark yaratmaya çalışan birini gösteremem bordo mavililerde.

KİMSE BEKLEMEZDİ

Yusuf N'Doye değişikliği pek mutlu etmemiştir taraftarları. İkinci yarının başından itibaren, bölgesel markaj tercihi yaptı Akhisar. Trabzonspor'a orta saha çizgisinin önünde pas yapmalarına müsaade ettiler. Üçüncü bölgeye yaklaştıkları anlarda da tek oyuncuya çoklu pres uygulayıp, top kazanma ve karşı atak yaratma niyetleri vardı. Birkaç fırsat yakalayıp değerlendiremedi ev sahibi. Akhisar'ın bu tercihi kesinlikle yanlıştı. Birden bu kadar geri çekilmek çok manasız. İştahlandırdılar.

Kim derdi ki bugüne kadar tartışılan, caps fotoğraflarına konu olan N'Doye oyuna girecek, Drogba vâri bir gol atacak. Müthiş yazdı. Önüne alışı, vuruşu muazzam. Bu maç Olcay'ı beğenmedim. Hücumda en çok o yaptı hatayı. Olcan sahanın en çok sorumluluk alan ismiydi. İki takımda yenilmemek için mücadele ediyordu. Ancak büyük bir hata golü getirir bu durumlarda. Hatayı kollayan konuk takımdı. Kaleci Bora yaptı o büyük hatayı. Aslında savunmasıyla birbirine bağlantılı. Bora'nın çıkmaması, savunmanın da Rodallega'nın koridorunu örtmesi gerekirdi. Davetiyeyi kabul etti Kolombiyalı. Yine eski Akhisarlı Uğur galibiyet golünü getirdi penaltıdan. 

Belki ne alaka N'Doye diyenler çoğunluktadır. Fakat Ersun Yanal'ın santraforu ikilemesi, resmen geri dönüşün temeli. N'Doye de aştı kendini. Patladı Akhisar'a. Attığı goller tekrar tekrar izlenir. Maçı döndürmekle kalmadı, rahat bitmesini de sağladı. Haftaya Galatasaray maçı öncesi sarı kart görmemeleri de ayrı sevinç oldu camia için. Bir sakatlık olmazsa firesiz çıkacaklar dev maça. Fırtına dinmiyor. İşte bu sabrın selameti.

Hiç yorum yok