Sabutay Alper Bayülken Röportajı



Sariyer'in başarılı futbolcusu Sabutay Alper Bayülken ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.


Bize biraz kendinizden bahseder misiniz ?

Kimya mühendisi bir babadan ve öğretmen bir anneden 07.05.1985 yılında Bursa'da dünyaya geldim aslen Elazığlıyım bir erkek kardeşim var, evliyim ve bir erkek çocuğa sahibim.



Neden futbol ?

Kendimi bildim bileli sadece hayallerimin peşinden koştum ve futbolcu olmak çocukluğumun hayaliydi başardığım için mutluyum.



Farklı bir mesleğiniz daha olsun ister miydiniz ?

Bazen düşünmüyor değilim, futbolcu olmasaydım öğretmen olmak çocukları eğitmek onlara yön vermek çok isterdim.



İdol olarak gördüğünüz bir isim var mı?


Kendi mevkimde oynayan, maçlarını izlediğim, incelediğim çok futbolcu oldu ama hayatımda idol olarak sadece babamı kendime örnek aldım.



Kendinizi olmak istediğiniz yerde mi görüyorsunuz ?

Belki daha farklı yerlerde olabilirdim 2-3 defa kırılma noktaları yaşadım futbol hayatımda daha üst ligler için, ya sakatlık yaşadım ya da yanlış tercihlerle olmadı ama şuan için mutluyum olduğum yerden.



Sizce Türkiye liglerinde yerli oyunculara yeterli şans tanınıyor mu ?


Bana kalırsa 2. Ve 3. Liglerde de yabancı kontenjanı açmaları lazım :))) Bazen Süper Lig maçı izliyorum bir takımda sadece 3 veya 4 Türk futbolcusu var gerçekten ülke adına futbol adına çok vahim bir durum kalite gelecekse eğer bu yerli malıyla olmalı ama 5 sene ama 10 sene sonra gelsin yeter ki bunun için çabalansın.



Takım olarak hedefleriniz neler ?


Sarıyer Spor Kulübü  her zaman hedefleri olan bir kulüp bizde bu hedefler doğrultusunda ilerlemeye çalışıyoruz eski günlerindeki yaşanılan sevinçler gibi  inşallah sezon sonu alacağımız kupayla biz de bu sevinçlere ortak olacağız.




Futbol dışında bir yeteneğin var mı?


Yalan söylemiyorum :))




Saha dışındaki vaktinizi nelere ayırıyorsunuz?


Genelde oğlumla ve ailemle vakit geçiriyorum.




Göztepe SK Sizin için ne anlam ifade ediyor?


Hırs azim başarı ve sonrasında gelen hayatımda yaşadığım en mutlu olduğum anlardan bir tanesi, yaşadığım şampiyonluk yeri bende çok ayrıdır bu da benim en büyük gururumdur.




Sporda Manşet Dergisini takip ediyor musunuz görüş ve önerileriniz neler ?


Gayet başarılı buluyorum güzel işlerinizi sosyal medya aracılığıyla takip ediyorum, başarılarınızın daim olmasını temenni ediyorum.

Röportaj: Naz KURAN 







Hiç yorum yok