ÖLÜ TOPRAĞI ( KRASNODAR FENERBAHÇE )



Temsilcimizin cephesinde enteresan işler meydana geliyor. Ligde cezalı Van Persie'nin kondisyonu eksikmiş!? Birileri ilk on bir başlamayacağı için Rusya'ya gelmek istemedi gibi bir iddia atıyor ortaya... Fernandao'dan nasıl vazgeçildiyse, kadro dışı bırakılıp, haftalardır forma giymeyen Emenike başladı ileri uçta. Aslında hazır olsa, Emenike bu maç için koz. Rusya futbolunu yakından tanıyor. Advocaat ve Neustadter de doğal olarak. Rakipten tanıdık tek isim, Avrupa kariyerinden tanıdığımız Naldo. Fakat takım olarak performansları gerçekten tatmin edici. Yalnız yaklaşık iki aydır resmi maç yapmadıklarını hatırlatırım. 

GÖRMÜYOR MUSUN HOCA?

Keşke karamsar başlamasaydı maç. Takım savumasının gücü belli temsilcimizin. Ama savunmadan yarı sahayı topla kat eden bir oyuncunun karşısına bile çıkmadık. Ardından bomboş kafa vuruşu. Daha Gram terlemeden. Onlara daha çok sürpriz gelmiştir bu erken gol. Gidişatta pek umut aşılamıyordu ne yazık ki. Bir sürü pas hatası yaptığımız yetmiyormuş gibi, üzerine rakibe pozisyon şansı verip skoru arttırma adına fırsat verip durduk. Fenerbahçe'nin en güvendiğim alanı olan orta sahasını bu maç tanıyamadım. Takım olarakta çok yumuşaktı temsilcimiz.

İki yıldır Fenerbahçe'nin başına Bir Portekizli bir Hollandalı geldi. Portekiz futbolu deyince teknik ve dikine, Hollanda deyince total yani pas oyunu geliyor aklıma. Peki bu hocalar görmüyor mu; oyuncularının özellikle kendi yarı sahasının son metresinde, baskı olmamasına rağmen, uzun paslar kullanıp topları kaybettiklerini! Bunları yapmayın demiyorlar mı? Göz mü alıştı acaba? Göbekten, yandan sürekli isabetsiz ortalar, paslar... Sarı lacivertliler Advocaat ile istikrarsız bir performans içinde. Bir dönem geliyor sevindiriyorlar, biraz geçince umutsuzluğa itiyorlar. İlk yarının tek farkla bitmesi şanstı bizim adımıza. İyi ki beceriksizlik yaptılar. Maçın spikeri dikkat çekici bir ifade kullandı; ''Fenerbahçe'nin üzerinde bir şey var.'' diye. Ben söyleyeyim, ölü toprağı...

VASATI AŞAMADIK
Zeminde biraz bozuktu sanki. İkinci yarı daha hareketli olsa da skor bulma adına rakip kalede istediğimiz şansları yaratamadık. Takım olarak bekleneni veremeyen temsilcimizden bari bireysel yeteneklerimiz ön plana çıksın diye bekledim ama durgunlardı maalesef. Maçın gidişatına bakıyorum, şu oyuncumuz iyi performans gösterdi diye örnek göstereceğim kimse yok. Belki Volkan'ı sayabiliriz. Vasatı aşamadık.

Rakibimiz skoru ele alıp ikinci gol için çok zorlamadı kendini. Ancak hızlı hücum şansı bulunca çıktılar. Sıfır risk vardı akıllarında. Yalnız söylemeden edemeyeceğim, müthiş bir defans dörtlüsüne sahipler. Bir tane kafa topu bırakmadılar. İkili mücadeleler olsun, karşılamaları muazzamdı. Belki de kötü görünmemizin sebebi buydu. Sert kayaya çarptık. Kaleyi zorladığımız bir veya iki pozisyon kaldı aklımda. Takım olarak baktığımızda, onlar kötünün iyisiydi bu karşılaşmada.

İyi ki hazır değillermiş. En azından tek farkla mağlup olup Kadıköy için daha fazla zorlaştırmadık turu. Dirilemedik bir türlü, donduk. Emenike tercihi çok tartışılacak. Bu oyuna göre 0-0 gibi sayıyorum sonucu. İstanbul daha farklı olacak. Her zaman mağlup olmayanları mağlup eden takım oldu Fenerbahçe. Maçtan önce biliyorduk sahalarında dört aydır mağlup olmadıklarını. Bu sefer yapamadık. Umarım evimizde seviniriz.

Hiç yorum yok