İSRAİL'DE UÇTU ( HAPOEL BEER-SHEVA BEŞİKTAŞ )



Son iki resmi maçında da mağlup olan bir Beşiktaş vardı. Bu duruma alışkın olmadıkları aşikâr. Şenol Güneş'in katıldığım ve katılmadığım tercihleri oldu. Sağlam bir Talisca bu takımda yedek kalmaz! Oğuzhan yerine Tolgay seçimini desteklerim çünkü son zamanlarda müthiş bir düşüş var onda. İsrail temsilcisi hakkında çok övgü dizildi. Ne kadar iyi olursa olsun, kendi hüviyetinde olan temsilcimize rakip olamayacaklarını hepimiz biliyoruz.


YILDIZ FARKI

Avrupa arenası farklı tabi. Temsilcimiz süper ligde yaptığı gibi maça önde basarak oyunu rakip kaleye yakın tutmak istedi ama izin vermediler buna. Hatta kaybettiğimiz toplar ve geride bıraktığımız boşluklar yüzünden ciddi tehlikeler yaşadık kalemizde. Bu durum vites düşürmeye sevk etti bizi. Kontrolü elimizde tuttuk. Olumlu paslarla rakibimizi çok koşturduk. Bir türlü ceza sahasına giremedik. Sürekli uzaktan şutlarla şans aradık, çerçeveyi bulmayan...



Hapoel takımı hücumda sürekli terse oynayarak boşluk bulmaya çalıştı. Kendi yarı sahalarından topla katederek geçtiler. Hemen karşılamamız önemliydi. Maçın şekline bakınca, gözüm Talisca'yı aradı. Sahada olsa kaleyi bulan şutlar daha fazla olurdu. Bu tür maçlarda yıldızlar ön plana çıkmalı. İşte golü atabilir miyiz diye düşündüğümüz anlarda, şovmen Quaresma iyi kesti, Cenk ön direğe harika bir koşu yapıp öne geçirdi bizi ama daha yerimize oturmadan ağlarımıza gitti top. Bu golde biraz aksadık. Golden sonraki beş dakikanın önemini her futbolsever bilir. Tosic'in sürekli stoper olması, bugün sol bekte sırıtmasının sebebi. 



GALİBİYETTEN FAZLASI

Hani dedim ya alışılagelmiş başlangıcı yapamadık diye. İkinci devrenin başından itibaren temsilcimiz harika başladı. Gol pozisyonlarına yansıdı. Önce direğe sonra bayrağa takıldı gol. En son çıktı tosunumuz sahneye, ilk golü bana yazmadıysanız bunu yazın dedi adeta. Öne geçtikten sonra az daha dejavu olacaktı ki Fabri müthiş çeldi sert voleyi.



Beşiktaş ikinci yarı hem doğru oynadı hemde çok iyi performans gösterdi. Hapoel evinde çok görkemli zaferler elde etmişti bu maça kadar. Sadece bir mağlubiyeti vardı. Bizim seviyemizde olmayabilirler ama kötü takım olmadığını zaman zaman gösterdiler bize. İlk yarıda yapmadıklarımızın üzerine, kalan dakikalarda fazlasını yaparak kazandık. Ağır işçi Atiba'nın golü bunun göstergesi. Resmen tur bizim golünü attı. Kartal süzüldü İsrail semalarında. Yaşadığımız sevinç bunun göstergesiydi zaten. Hapoel İstanbul'a tatile gelecek gibi duruyor. Üç temsilcimiz arasından günün tek kazananı oldu siyah beyazlılar. İnşallah hep birlikte son 16 turu görürler.

Hiç yorum yok