EN KRİTİK ZAFER (KONYASPOR GALATASARAY)


Birçok eksiğiyle geldi deplasmana Galatasaray. Bu eksiklerin içinde Bruma ve Yasin gibi, skora ciddi katkı yapan isimler de var. Hazır olmayanlar sakatlar üzerine, zaten eksik kamp yapmış sarı kırmızılıların sahaya çıkan kadrosuna eleştiri getirmek, çok doğru olmaz benim nezdimde. Konyaspor bu sezon Avrupa kupası maçlarında çok hırpalandı. Yalnız seyircisiyle bütünleşen yeşil beyazlıların, mücadele gücü yüksek kadrosuyla çok rakibine bela olduğunu gördük. 

Aykut Kocaman'a takıldı aklım maç öncesi. Plandan bahsetti. Asıl ilginç nokta, iki takımın transferleri de yedek kulübesinde diye yorumladı maç sorulunca?! Birine gönderme mi yaptı ya da aklı mı karışık gerçekten anlamadım. Kesin olan bir tuhaflık olduğu.

BİR BİR HARCADILAR

Maçın başında, iki takımda bomboş pozisyonda topu ağlara gönderemedi. Savunma zaaflarını görünce karşılıklı bol gol olur tahmini yaptım doğrusu. Ama sağolsun Galatasaray'ın neferleri, o klasikleşen orta alan pas düzenine dönünce, oyun da uyku moduna geçti. Galatasaray'ın bu anlayışla ne elde etmeye çalıştığını kimse açıklayamaz! Bence onlar da bunun farkında değil. Kötü alışkanlık...

Konyaspor bu durumdan sıkılınca baskıyı arttırdı rakip kalede. İnanılmaz pozisyonlar harcadılar. İlk yarıda en az iki farklı öne geçebilirdi ev sahibi. Yalnız kendisine iş düştüğünü anlarda, Semih Kaya parladığı zamanlardan esintiler verdi. Çok iyi karşıladı rakibini. Yine de takım olarak karşılama konusunda hâlâ sıfırlar. Karşısında becerikli bir ekip olduğu sürece, hangi seviyeden olursa olsun sarı kırmızılıları yener! İlk yarının eşit bitmesi, konuk ekibi önde saymak gibi bir olay. Bireysel yetenekleri olmayınca, Galatasaray da olmuyor demek ki.

ANINDA ETKİ

Reikerink kendisinden beklenmedik bir şekilde değişiklikle başladı. Hem de uzun süredir antrenman yapmayan yeni transfer Rodriguez'i alarak. Kendisinden beklenileni bu kadar çabuk vereceğini hiç ummazdım. Müthiş bir asist yaptı. Golü atan Sabri de çok gayretliydi gerçekten. Özellikle ilk yarı top kazanıp ileri taşıdığı anlar muazzamdı.

Konyasporlu futbolseverlerin Mete Kalkavan'a tepkisine anlam veremedim. Sarı kartı olmasına rağmen, Ali Çamdalı'nın yaptığı harekete ikinci sarıyı vermese miydi? Eğer kızacakları bir durum arıyorlarsa, boş kaleye atamadıkları gollere yanabilirler. Mete Kalkavan iyi maç yönetti.

Galatasaray bu sezonun en kritik üç puanını aldı. Çünkü ilk defa bireysel yeteneklerinin hepsinden yoksundu. Gel gelelim galibiyeti yine bireysel yetenek getirdi. Konyaspor çok çabuk kırıldı. Galatasaray'ın oyun anlamında çoğu kez sınıfta kalıp bu kadar puan toplaması kelimelere sığmaz. Reikerink gerçekten çok şanslı. Bugün emin oldum. Maçın yıldızları De jong, Sabri ve muazzam deparlar atan Garry Rodriguez. Selçuk bitmiş kusura bakmayın. Tolga dönünce, De Jong ile yanyana kullanılmalı. Hele Eren! Bu rahatlık nereden geliyor? Alternatifi olmadığı için herhalde. Bazılarının kendine ciddi şekilde çeki düzen vermesi lazım. Bu galibiyeti kırık parmakla fedakarlık yapan Muslera'ya armağan etmeliler. 

Hiç yorum yok