BOĞAZIN SULTANLARI



Venüs Sultanlar Voleybol liginin yükselen yıldızı ÇANAKKALE BELEDİYESPOR, diğer bir adı ile Boğazın sultanları. Sadece 120 bin nüfuslu küçük bir şehrin, barışın kenti Çanakkale'nin takımı. 1. ligdeki serüveni çok değil sadece 4 yıl. Sıkıntılarla geçen ilk 3 yılın ardından şimdilerde hem lig hemde Avrupa arenasında kendinden söz ettiren bir takım. Önce Balkan Kupasını kazandılar, şimdi de CEV CHALLANGE kupasında başarı ile mücadele ediyorlar. Hedef bu kupada final oynamak ve Şampiyon olmak. Peki potansiyelli bir çok şehir varken, bu küçük batı şehri nasıl olmuştu da bu günlere gelmişti. İki cevabı var. Birincisi İSTİKRAR, ikincisi de SPONSOR desteği. Kulübün başkanlığını uzun yıllardır kendisi de sporcu olan İSMET GÜNEŞHAN yapıyor. GÜNEŞHAN son 3 sezondur aynı antrenör ile çalışıyor. Ona ve projelerine inanıyor. Gelinen noktada pekte yanıldığı söylenemez. İstikrarın başarıyı getireceğini biliyor. Başarılı olmanın temel şartlarından birinin de, ekonomik olarak sorunsuz olmaktan geçtiğini yaşayarak görüyor. Bu yüzden şehrin dinamikleri ile hareket etmekten çekinmiyor. Her kesimden insanı takımın içine çekmeye çalışıyor. Çanakkale iş dünyasının önemli firmaları takıma sponsor olarak destek veriyor. Takımın adı Belediyespor olmasına rağmen, bir çok sponsor firmanın ekonomik olarak destek vermesi takımın bugünkü başarıları elde etmesinde en önemli faktördür.

    Takımın başındaki isim ÜZEYİR ÖZDURAK hırslı, disiplinli ve çalışkan bir çalıştırıcı. Bu ligde deneyimli. En önemlisi 3 yıldır takımın başında. Oyuncularını çok iyi tanıyor. Ligdeki her maçı kazanabileceklerine inanan bir antrenör. Sporcularına da bu inancı aşılamış. Fenerbahçe gibi voleybolda marka olmuş bir şampiyonu İstanbul'da 3-2  yenmek, son dünya şampiyonu Eczacıbaşı Vitra ile başabaş oynayıp  set alma başarısını göstermek bu inancın zaferidir.  Çanakkale Belediyesporda  bir ekip başarısından söz etmek en doğru yaklaşım olur. İyi bir yönetim anlayışı, deneyimli bir teknik adam, ekonomik olarak güçlü sponsor desteği, başarıya aç kaliteli bir sporcu kadrosu ve ÇANAKKALE halkının müthiş taraftar desteği. Başarı için temel krıterlerin neredeyse tamamı Belediyesporda mevcut. Tabi ki de henüz bir Vakıfbank,Bir Eczacıbaşı, bir Fenerbahçe ayarında değiller. Ancak gelinen noktada  Çanakkale Belediyespor isminin bu takımlar arasında  geçmesi bile önemli bir başarıdır. Hırvat Mia Zerkov ve Slovak Yana Kulan takımın iki yabancısı. Sinem Barut, Ceren Kestirengöz, Gözde Dal İrgi, Buse Kayacan, Seda Arısoy, Ceren Çınar, Şule Yetimoğlu, Hande Şahbaz, Elif Uzun, Beyza Arıcı takımın diğer oyuncuları. Yerli ve yabancı oyuncuların uyumu kısa sürede başarıyı getirmiş gibi görünüyor. Takımın önemli oyuncularından Ana Starcevic'in Halkbank'a trasnferi önemli bir kayıp olsa da, elde edilen başarılı sonuçlar bu oyuncunun yokluğunu unutturmuşa benziyor. Çanakkale Belediyespor adeta bir sporcu fabrikası diyebiliriz. 13 branşta 1200 sporcu ile faaliyet gösteriyor. Voleybol tüm bu branşların ana lokomotifi. Şehrin huzuru, doğası ve kültürel yapısı spor yapmak için oldukça uygun. Bu yüzden Çanakkale Belediyespor son yıllarda sporcular tarafından en çok tercih edilen kulüplerden biri olmuştur. Kulüp yapısı ve hedefleri ile Türk Voleybolun da uzun yıllar önemli işler yapacak gibi görünüyor..

        Bu yazımda  tarihi zenginliği açısından büyük, nüfus olarak küçük bir batı şehri olan ÇANAKKALE'nin.,Türk Voleybolunda yükselen yıldızı Çanakkale Belediyespor'dan bahsettim. Bir dip notu da okuyucularımız ile paylaşmak isterim. Bu küçük mütevazi İL, bir çok branşta Dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonu sporcular çıkartma başarısını da göstermiştir. Bir başka yazımda buluşmak üzere. Saygılarımla


Fadıl KURT




Hiç yorum yok