Murat Altun Yazdı: YASLANDIRMADILAR ( GALATASARAY ÇAYKUR RİZESPOR )


Sanırım Passolig uygulaması başladığından beri, Türk Telekom Arena süper ligde böyle bir atmosfere şahitlik etmemişti. Levent Nazifoğlu’nun önderliğinde gerçekleşen transferler, taraftarın nezdinde yarattığı profil tatmin etti ki tribünleri dolu gördük. Muhtemel olarak sağ bekte Cavanda bekleniyordu fakat Sabri tercih edildi yine. Kayserispor maçında memnun etmemişti performansı. Diğer değinmek istediğim konu Selçuk İnan. Özellikle EURO 2016 turnuvasına hazırlık karşılaşmalarından, günümüze kadar performansını eleştirdim. Lakin bazı kesimler, Selçuk İnan’ın yedek kulübesine çekilmesi ile Galatasaray’dan silinmesi arasındaki algıyı iyi irdelemeliler! Takıma katıldığından beri 40 maçın üzerinde forma giyip, en az 15 gole doğrudan katkı yapmış bir emektardan bahsediyoruz. Değerler kolay yitirilmemeli. Hatırlayın; Drogba geldiğinde, serbest vuruşlarda Selçuk’un elinden bütün topları alıyordu. Bu durum onun performansını etkilemişti. Şimdi de Sneijder tüm topların başına geçiyor. Acaba, yine aynı durum söz konusu olabilir mi?

GEÇMİŞİN İZLERİ

Tribünlerin muazzam uğultusu eşliğinde, müthiş baskıyla başladı sarı kırmızılılar. Önce Bruma ile ayağa kalktılar. Sonra Eren ile zıpladılar, hatta delirdiler. Çünkü normal bir gol değildi bu. Galatasaray’ın yıllarca unutulmayacak gollerinin arasında da yerini alır. Ümit Karan’ı hatırlattı doğrusu. Bazı hücum organizasyonları, iç sahada taraftarların özlediği anlardı. Yalnız geçmişten kalan olumsuz yanlarda var. Golden sonra Galatasaray çok pas yaptı ama oyundan anladığımız; sanki ikinci golü kovalamayan bir yapıdalardı. Nitekim Rizespor takımı ilk yarı boyunca gole iki pozisyonda çok yaklaştı. Bunun dışında sahada yoklardı.

Galatasaray’ın oynadığı futbol 3-0 gibi bir skordan sonra oynanır. Sürekli pas yapıyorlar. Tamam da karşındaki takım risk almıyorsa sen keseceksin cezayı. Rakibinden üç kat pas yapman sana son dakikada maçı garanti etmez. Yeterince gücü olup, oyunu hücum bölgesine yıkamaması düşündürücü. Soruyorum; Takımın en iyi oyuncusu Tolga Ciğerci olmasına rağmen, neden Bruma’nın reaksiyonları daha gür alkış alıyor? Hücum aksiyonu yaratıyor çünkü! Galatasaray taraftarı gole doyar mı, doymaz. Galatasaray iyi ki Melo bulamadı. Galatasaray’a Tolga lazımmış! Şuna da değineyim; eğer Yasin bu ölçüde ve daha yukarı performansını devam ettirirse, Podolski döndüğünde kulübede oturur.

YA GEÇ YA ERKEN

Reikerink’in oyuna müdahale konusunda bazı sorunları var. Bu karşılaşmayı baz alırsak, Sneijder’in asistleri dışında oyuna katkıdan çok zararlı olduğunu düşünüyorum. İstekli ama eskisi gibi değil. Uzaktan özlenen şutlarını göremiyoruz.  Onun 100. Karşılaşması diye 90 dakika sahada tutulacak hali yok! Mesela doğum günü olan Josue neden alınmadı? Keza Sinan Gümüş var ama hamle yapılmıyor. Cavanda mesela. Takımın en ciğerli oyuncusu olan Tolga bile yoruldu fark ettiyseniz. Fizik olarak düşen takıma müdahale edilmemesi çok anlamsız.

Galatasaray mutlak top hâkimiyetiyle oynadığı karşılaşmada, gerekli skoru bulamadığı için taraftarını rahatça yaslandırmadı geriye. İnanın Rizesporlu oyuncular becerikli olsaydı, burada puan kaybını konuşuyor olurduk! Galatasaray gücünü doğru kullanmayı öğrenmeli…


Eren gerçekten müthiş bir golcü. Artı takımına verdiği özveri de bir golcüden fazlası. Top kaybı sonrası, oluşan karşı atağı nasıl durdurduğuna inanamadım. Sezon sonuna kadar olumlu ortaları gol yapma yüzdesinin ne derece olacağını çok merak ediyorum. Son olarak şunu da belirteyim; hakem konusuna fazla değinmem ama bu karşılaşma Galatasaray’ın galibiyeti ile sonuçlanmasaydı, Tolga Özkalfa birinci suçlu olurdu! Haksız olurlar mıydı? Hiç sanmıyorum. Kaçan penaltıdan sonra, koro halinde 'Selçuk İnan' tezahüratı beklemedim değil...

Hiç yorum yok