Murat Altun Yazdı: UFAK DETAYLAR ( ALANYASPOR – TRABZONSPOR)


Trabzonspor kamp döneminden çok uzak bir görüntü içerisinde. Başka bir yönden bakarsak, Macaristan'daki rakiplerine nazaran, süper lig takımlarının daha sert oluşu da bir etken. Pozisyon buluyorlar fakat sonuç alma konusunda sıkıntıları var. Gaziantepspor ve Osmanlıspor mücadelelerinde de rastladık bu duruma. Ersun Yanal hücum futbolunu benimsemiş bir hoca. Futbolu bu mantalitede oynatma uğraşında ki şu aralar istedikleri yansımıyor sahaya.

SAVUNMA DA ÖNEMLİ

İnşallah birileri Onazi’ye Yattara’yı anlatmamıştır. Anlatıp da onun gibi olmaya çalışması söylenmemiştir. Çünkü bireysel oyunu zaman zaman abartıyor. Sahada dış görünüş açısından da onu andırıyor gerçekten. Sadece doğru fırsatı bulduğunda bu meziyete yeltenmeli. Çünkü Takımda fırsatı ‘yaratacak’ isim Mehmet Ekici, kendisi değil. Mustafa Yumlu enteresan şekilde hücum bölgesinde çok beliriyor. Ama o ve arkadaşları, çoğu zaman savunma yapmayı ve kademe anlayışını unutuyorlar. Basit hatalar gerçekleştirdikleri için, kafa kafaya giden karşılaşmalardan puansız ayrılıyorlar. Onur tek başına ne yapsın! Bir yere kadar ayakta durdu. Takımda ilk yarının izleri bile yoktu ikinci devre.

CESARET KAZANDI

Alanyaspor Wagner Love ile birlikte kuşkusuz farklı bir hava yakaladı. Rakibe baskı konusunda çok başarılı bir takım. Bordo mavili oyuncuları hiç rahat bırakmadılar. Onlarda top kullanma konusunda kendilerini geliştirmeli. Geçtiğimiz sezonu Fenerbahçe’de geçiren Abdoulaye Ba mevkisinde görevini çok iyi üstlenirken, arada hücum bölgesinde de tehlikeli oluyor. Devreden sonra Hüseyin Kalpar kanımca kaleyi fırsat buldukça yoklayın direktifi verdi. Nitekim Trabzonspor savunması açık veriyordu ve ikinci deneme ağlarla buluştu top. Rakibine pozisyon da vermediler. Trabzonsporlu oyuncular ev sahibinin yaptığı gibi kaleyi düşünmedi. Sürekli ceza sahası içerisine top sürdüler ve yan top girişimleri başarısız oldu. Alanyalı oyuncular Karşı atakları çok iyi değerlendirip istediklerini aldılar.

YANAL’IN İŞİ ZOR

Hakemler Trabzonspor karşılaşmalarında hep zor durumda kalıyor nedense. Süzülmesi zor enstantaneler yaşanıyor. Mustafa Yumlu’nun pozisyonu tartışmalı. İlk izlenimlerim hakemin kararına saygı duyulması yönünde. Bence bu anda hangi karar verilirse verilsin hatalı görmezdim. Devama yakın bir pozisyon olduğunu söyleyebilirim.


Karşılaşmanın skorunu ufak detaylar belirledi. Yalnız Ersun Yanal’ın oyuna hamlelerini beğenmediğimi söylemeliyim. Mehmet Ekici sakatlanmadığı sürece oyundan çıkacak son isimdir. Ayrıca kadro iskeletinin henüz oluşturulmaması da göz ardı edilmesin. Üst üste alınan mağlubiyetler taraftar tarafından nasıl karşılanır bilmem. Muharrem Usta’nın çağrısına umarım uyarlar. Takımlarını bu halde görmeye daha fazla dayanacaklarını sanmıyorum. Birileri, oyunculara Trabzonspor formasının ağırlığını ciddi şekilde anlatmalı!

Hiç yorum yok