Murat Altun Yazdı: ÇANAKKALE GEÇİLMEZ ( FENERBAHÇE – BURSASPOR )


İki takıma baktığımızda, kadro kalitelerinin arasına uçurum var. Bursaspor birçok oyuncusundan yoksun geldi zorlu Kadıköy deplasmanına. Zaten Hamza Hamzaoğlu taraftarlarca tepki görüyor. Hafta boyunca açıklamalar vardı malumunuz. Bu karşılaşmaya olumlu veya olumsuz anlamda nasıl yansır diye düşündük. Ev sahibi Fenerbahçe takımın en önemli savunmacıları Kjaer ve Mehmet Topal’dan yoksundu bu akşam. Josef De Souza sürprizi yaşandı. Nitekim Salih’i bekliyordum. Ozan ve Josef aynı anda sahada olunca, takıma faydalı olmadıkları malum. İleri üçlünün uyumu çok önemli.

TEMPO SORUNU

Bursaspor ilk dakikalarda bam-güm tabiri olarak kabul edilen anlayışla başlasa da çok geçmeden rakip yarı sahada görünmeye başladılar. Ev sahibinde yeni transfer Lens’in istekli ve ısırgan yapısı ayağa kaldırdı taraftarları. Çok geçmeden söndü, kayboldu. Yalnız anlamadığım konu; Fenerbahçe nerede oynarsa oynasın, aşırı baskı olmamasına rağmen, savunma oyuncularının uzun top kullanma eğilimi! Buna neden başvurduklarını idrak edemiyorum. Bireysel anlamda, pas zamanlamalarında da yaptıkları basit hatalar büyük sorun.

Fenerbahçe saydığım olumsuzluklar yüzünden tempo yapamıyor oyunda. Daha doğrusu tempo kırılgan oluyor. İstediği baskıyı kurmakta zorlanıyorlar. Fenerbahçe’nin bu hali, yeşil beyazlıları biraz cesaretlendirdi sanki. İki tane savunma yönü kuvvetli orta saha oyuncusu olmasına rağmen, sarı lacivertlilerin orta sahasını çok rahat geçti konuk ekip. Yine geçen hafta gibi kısa boylu bir oyuncu bomboş vurdu kafayı ceza sahasında.

LİDER YOK

Fenerbahçe’nin en büyük sorununu 10 numara olarak belirlemişti herkes. Yalnız ben sahanın herhangi bir yerinde, savunma orta saha ve forvet bölgesinde, liderlik vasfı gösteren bir karakter göremiyorum. Sadece hücuma yönelik orta saha olsa ne olur? Topun hâkimi olan bir takımda, Sow’a parmakla sayılacak kadar uzun top kullanıyor savunmacılar. Pasla çıkalım, organize olalım, oyunu rakip sahaya yıkalım anlayışı yok ortada. Taraftarın gelmemesinden şikâyet vardı ve bilet fiyatları da indirildi. Seyirciyi bu futbol için çağırdıysanız normal olarak 30. Dakikadan sonraki gibi başlar protestolar. Oyuncular saman alevi gibi. Kalitenin kokusunu bile alamadık. Hücum anlamında en büyük sorun, oyuncuların topla yanlış tercihleri.

VOLKAN YETMEDİ

Fenerbahçe müthiş baskı kurdu belki ama somut anlamda gole yaklaşan tek isim Volkan Şen’di. Diğer oyuncular savunmayı aşma konusunda iyi reaksiyon gösteremediler. Yalnız Bursaspor Çanakkale geçilmezi oynadı resmen. Özellikle Aziz’in çizgiden çevirdiği top ve Josef’in vuruşunda adeta uzayan Harun’u gördük ki çok özel anlardı.

Gole ihtiyacı olan Fenerbahçe’de, orta sahada topu ileri taşıma meziyetine sahip tek isim olan Alper’in oyundan alınması açıklanamaz! İki gole ihtiyacı olan takımda, dört forvet sahada ama bilinçli olarak onlara gollük an yaratamayan oyuncu grubu, akıl tutulması. Volkan inanılmaz zorladı ama çabasına takım arkadaşları cevap veremedi!

Fenerbahçe takımının gelecek maçında, büyük revizyon yapılacağı kanaatindeyim. Özellikle Şener ve İsmail. Artı Salih. Koskoca yazı heba eden yönetim şu tablonun en büyük sorumlusudur! Bursaspor’un galibiyeti hiç yabana atılamaz. Çok sağlam durdular. Hamza Hamzaoğlu’na şu günden itibaren nasıl davranılacak çok merak ediyorum. 

Hiç yorum yok