Murat Altun Yazdı: GİTTİ GELDİ ( BEŞİKTAŞ KARABÜKSPOR )

Şaşırdınız mı? Şaşırılacak bir şey yok! Şenol Güneş’in takımında isim önemli değil! Her türlü iyi oyun izlettiriyor mübarek. Cenk tercihi konusunda kendisini tebrik ediyorum. Gol ve goller atan oyuncusunu Aboubakar transferi ile birlikte çekmedi kızağa. Nitekim önlerinde zorlu bir Benfica sınavı var. Son transferlerle güzel bir rotasyon sahibi oldu başarılı çalıştırıcı.

ASİST VE GOLLERE DEVAM

Karabükspor ilk iki hafta verdiği görüntü ile heyecanlandırdı futbolseverleri. Hele rakibi ülkenin en iyi futbol oynayan takımı olunca, hat safhaya çıktı beklenti. Cenk çok çabuk ısındırdı bizi karşılaşmaya. Keşke röveşatası gol olsaydı. Caner’de Gaziantepspor ile oynanan hazırlık maçıyla birlikte devam etti asistlerine.

Yine keyif veren bir Beşiktaş var sahada. Kadroda olmayanların yerine görev yapanlar aratmadılar mazidekileri ve kadrodaki arkadaşlarını. Ömer Şişmanoğlu için Olympiakos karşılaşması sonrası görüşümü dile getirmiştim. İyi düşüncelerimi yedirtmedi bana. Müthiş bir bitiricilik sergiledi ve rahatlattı da takımını. Siyah beyazlıların temposu rakibi de hareketlendiriyor. Bazen onlarda tehlikeler yarattı. Konuk takım pozisyon hatalarından yedi golleri belki ama Beşiktaş takımı da boğuyor rakibini. O kadar aşırı pozisyona giriyorlar ki rakip bazen yediği golün pozisyonunu nasıl verdiğini bile anlamıyor.

AMAN DİKKAT!

Fabri bugün şanslıydı bana göre. Onun yerinde Tolga olsaydı, linç kampanyası başlamıştı çoktan. Hücum ne kadar zenginse savunma bir o kadar sıkıntılı. Karabüksporlu oyuncular önce boş ağlara yuvarlayamadı topu. Caner’in ceza sahasında yaptığı müdahaleyi de hatırlatayım. Net penaltıydı. Bariz savunma zaafları yüzünden ev sahibi 2-3 geri düşebilirdi. Hem de henüz 48. dakikada. Savunmaya bir komutan bulamadılar. Şampiyonlar ligine birkaç gün kaldı. Bu savunma sorunları o sahnede başımıza kötü işler açabilir. Beşiktaş nasıl olsa hücum zenginliğine sahip bir takım. Hafta içine kadar savunma konusunda ciddi çalışma gerçekleştirmeliler bence. En büyük zaafları; ileri gidince arkada bıraktıkları boşluklar! Artı enerjilerini 90 dakikaya yayamama.

ZOR ANLAR

Devreden sonra iki takım forma değiştirdi sanki. Beşiktaş son 10 dakikaya kadar kalesini korumakla meşgul oldu. Resmen iki tarafa da gitti geldi maç. Belki iki farklı skorla soyunma odasına gitmeleri rehavet yaratmış olabilir ama kolay lokma olmadığını gösterdi Kardemir Karabükspor. Benfica maçı öncesi ağır bir travma yaşatabilirlerdi. Nitekim istedikleri pozisyonları da buldular fakat kale önünde becerikli değillerdi.


Başı ellerinin arasında seyreden Beşiktaş taraftarının imdadına Dany yetişti. Kötü anlar yaşanan dakikalarda oyunun imdadı için çağrılan Oğuzhan belirledi skoru. Bu karşılaşma hayır olarak yansısın siyah beyazlılara. Şampiyonlar ligi karşılaşması öncesi, bu denli sert bir rakip temkinli olmayı öğretmiştir. Mücadelesiyle iki takım da alkışı hak etti yalnız Karabükspor üzülmeyi hak etmedi. Sezona damga vuracaklar. Beşiktaş’ın yeni transferleri hakkında konuşmak henüz erken.

Hiç yorum yok