Murat Altun Yazdı: KİMLİK KAYBI ( BENFİCA BEŞİKTAŞ )


Günlerce rüyalarda, akıllarda oynanan karşılaşma geldi çattı. Aksiyon seviyesi yüksek olan bu maçta en çok merak ettiğim konu Atiba-Gökhan İnler orta sahasının göstereceği performanstı. En zayıf yanımız stoper tandemi. Diğer yandan Benfica takımının eksikleri de ortadaydı. Sürprizler de var. Genç bir kadro çıktı karşımıza. Şenol Güneş'in tercihlerini kolay kolay tartışmam ama bu denli formda olan Cenk'in kızağa çekilmesi bana göre haksızlık. Son oynanan Karabükspor maçında, şanslı olan Fabri yerine tercih edilen Tolga doğru karar.
TOLGA MASUM
Çok dominant başladık mücadeleye. Kale önüne gelip fırsat yaratabildik ama rakibe özgüven kazandırmasaydık keşke. Yarı sahamızda yaptığımız gereksiz hareketlerden doğan top kayıpları oyunda denge oluşturdu. Sonra Türk takımlarının, Avrupa kupalarında yediği tipik gollerden birini gördük kalemizde ne yazık ki. Hem de ceza sahasına ilk girişleri. Bıktık böyle gollere şahitlik etmekten. Yemekten usanmadı takımlarımız.
Çoğunluk Tolga'yı suçlamıştır golde. Lakin pozisyonu tekrar tekrar izlediğinizde, stoperlerin inanılmaz hatalarına şahit olacaksınız. Tolga'nın bu pozisyonda elinden geleni yaptığını düşünüyorum. Benfica golü bulduktan sonra, alan savunması hüviyetine dönüp kontra atak kovaladılar. Fakat temsilcimiz bize alıştırdığı baskılı oyununu sergileyemedi. Anca hazırlık paslarının sayısını abartıp rakibin tam istediği pozisyonları verdik. İyi ki değerlendiremediler.
HAMLE ŞARTTI
Merakım olumsuz olarak sonuçlandı maalesef. Gökhan İnler çok kötü görüntü verdi bizlere. Pas hataları, pozisyon kayıpları yaptı. Diğer hayal kırıklığı kesinlikle Adriano. Tecrübesini yansıtamadığı kanaatindeyim. Oyuncularımız rahat değildi ve bocaladılar çoğu zaman. Hâlbuki rakibimizden boy olarak üstündük ve hiç kullanamadık bu avantajı. Yan toplardan kısa rakibinize büyük sorunlar yaratabilirdik fakat denemedik nedense. Talisca hamlesinin yanına Olcay-Adriano değişikliği beklemedim değil. Ama çıkacak kişi kesinlikle Oğuzhan değildi...
NERDESİN BEŞİKTAŞ
Kimse Benfica'nın böyle sağlam bir görüntü vereceğini tahmin edememiştir. Beşiktaş'ın hücum konusunda silik kalacağını da. Kaleye ilk isabetli şutumuz 60. dakikada. İzlemeyen inanmaz. Beşiktaş daha devler ligine adım atmadan; 'Barcelona gibi, Beşiktaş yarı final oynar' fikirlerini yürütmek doğru değil! Rakibi boğan, kaleyi ablukaya alan Beşiktaş yoktu bu akşam. Bilmem katılır mısınız; takım tecrübesi ağır bastı...
Tosic gol pozisyonu haricinde takımın en iyisiydi diyebilirim. Eh be Cenk. Önüne düşen topa plase yapsaydın ya. Rakibi böyle yakalamışken üç puan çıkaramamak üzücü. Julio Cesar yok diye sevinmiştim ama Ederson öyle güven verdi ki kalesinde, bir daha bırakmaz.
Neyse ki Talisca ile son dakika da puanı kopardık. Bu karşılaşmadan kesinlikle ders çıkarmamız lazım. Temkinli olmak gerek. Benfica'nın oynadığı oyunu biz sergileyip, böyle bir serbest vuruş golü yeseydik uyku tutmazdı! Deplasmanda bu puan bize 4 puan gibi sayılır. Bu gole sevindiysek Tolga'nın ayaklarını öpmeliyiz. Son derece dramatik anlar yaşadık gerçekten. En kötü maçı böyle olsun diyemeyeceğim, son kötü maçın olsun Beşiktaş.

Hiç yorum yok