Anadolu Efes CSKA’yı Sarstı Ama Deviremedi



  Maçın son anına kadar izleyenleri soluksuz bırakan maçta, Anadolu Efes rakibi CSKA’yı son dakikalara kadar zorlasa da maçı kopartacak hamleyi bir türlü yapamayınca sahadan 78-69 yenik ayrıldı. CSKA bu skorlar THY Euroleague de ki namağlup unvanını korudu.

  Maçın ilk çeyreğine iki takımda sert savunma yaparak başladı. Özellikle CSKA hücumlarında Teodosic’e sıkı savunma yaparak oyun kurması ve şut kullanması engellendi. Anadolu Efes’te Cedi Osman bu süre zarfında sorumluluk alarak takımının hücumdaki skor yükünü çeken oyuncusu oldu. Çeyreğin bitmesine 3.52 varken maçın skoru 7-6 Anadolu Efes lehineydi. Periyot sonuna doğru hızlı hücumlarla tempoyu yükselten Efes farkı 10 sayıya kadar çıkardı. CSKA’nın son hücumda üç sayılık basketine engel olamayan temsilcimiz ilk periyotu 18-11 önde bitirdi. İlk çeyrekte takımı adına 7 sayı üreten  Vorontsevich CSKA’nın ayakta kalmasını sağladı.
  
  İkinci çeyreğin başında Bjelica’nın oyuna girmesi ile Anadolu Efes savunmadaki sertliğini yitirdi. Bununla beraber ikinci periyota yüksek tempo ile başlayan rakibine karşılık veremeyince, CSKA’nın 6-0’lık serisine engel olamadı. Maçın 18-17 ye gelmesiyle son iki dakikaya kadar karşılıklı basketlerle geçildi. Anadolu Efes’te Bjelica ve Krstic skor yükünü çekerken, bu isimlere CSKA’da Teodosic ve De Colo karşılık verdi. Maç boyunca berbat bir yönetim sergileyen hakemler devre bitimine doğru sahneye çıkarak temsilcimiz aleyhinde çok basit fauller çalmaya başladığınca CSKA önce temsilcimizi skor olarak yakalayıp bitime 23 saniye kala attıkları iki sayılık basketle de öne geçmeyi başardılar. İlk devre bu basketle 34-32 bitti.

  İkinci periyotun sonundaki etkili oyununu üçüncü periyotun başında da sergileyen CSKA Jackson'un skorları ile 9-2’lik seri yakaladı ve farkı 9 sayıya çıkardı. Perperoglou ve Saric’in basketleri ile tekrar oyuna dönmeyi başarsak ta rakibimizin üç sayılık atışlarına çözüm bulamadık. Perperoglou’nun art arda bulduğu 5 sayıyla son 1 dakikaya 49-49 eşitlikle girsek te periyotu 54-51 yenik tamamladık.


  Son çeyreğin başında üç sayılık atışlardan skor üretemeyen Anadolu Efes, hücumdaki ritmini de yakalayamayınca oyunun kontrolünü rakibine bıraktı. Son periyotta özellikle birebir hücumlarda çok kolay sayılar bulan CSKA maçın temposunu kendi oyununa göre ayarlamaya başladı. Anadolu Efes maçın bitimine 3.04 kala Draper’in üç sayılık atışı ile farkı 2 sayıya indirerek skoru 66-64’e getirmişken hakemler bir kez daha sahneye çıkarak CSKA lehine amaçsız bir teknik faul çaldılar. Teknik faulden 4 sayı çıkartan rakip sonraki pozisyonda da Teodosiç’le üç sayılık basket buldu. Perperoglou’nun kullandığı üç sayılık atışla Teodosiç’e karşılık veremeyince maç burada kopmuş oldu zaten. Son saniyelerde de sayılar bulan CSKA maçı  78-69 kazandı.

  CSKA’da De Colo 22 sayıyla maçın en skorer ismi olurken Anadolu Efes'te ise Perperoglou 17 sayı ile oynadı.


                                 

                                          M.Ali Avcı

Hiç yorum yok