Giresunspor Geri Döndü



Çok değil 2 sene önce hazin bir şekilde iyi futbol oynayarak averajla 2.lig'e düşmüşlerdi.

Taraftarlar üzgün değillerdi ama takımlarını bu ligde görmeye alışmışlardı ve burukluk vardı içlerinde  çünki aciz bir futbol oynayarak değil hırslı mücadeleci bir futbol oynayarak lige veda etmişlerdi.

Burukluklarının sebebi bu mücadelenin ligde kalmaya yeterli olmamasıydı.

Bir alt lige düşmeden önce eski yönetimlerin yaptığı hatalar ve her kulübümüzde olduğu gibi maddi sıkıntılar baş göstermekteydi çünki bir alt lig hem gelir bakımından düşük ve sıkıntılı bir Lig yapısına sahipti.
Düştükleri sezon takımın başında ne yönetici ne de takımı toplayıp idare edecek asbaşkan dahi yoktu.
Düştükleri sezon kadroyu tamamen yenilemişlerdi ama kadronun  yaşlı olması bakımından sıkıntı yaşamadı değiller.

70 dakika önde götürdükleri maçı kondisyon ve konsantrasyon bakımından yetersiz oldukları için puanlar kaybetme sorunsalları devam ettikçe takım dibe doğru çökmeye devam ediyordu.
Ama yeni yönetimin takımın başına gelmesiylen beraber takım ligin 2. devresinde bir çırpınmayla ligde kalabildi.

Geçtiğimiz sezonun başında takımın başına Ahmet Kazım Erten'i getiren Giresunspor yeniliğe gidip daha çok koşan ve dinamik bir takım kurmuştu.

Geçen sezonun ilk yarısıyla beraber kendilerini 6.sırada buldu.

Tamı tamına liderle aralarında 14 puan bulunan Giresunspor ikinci yarıda teknik direktör değişikliğine gitti.
Teknik Direktör değişikliği kendilerine öyle bir yaradı ki adeta yeniden doğdu diyebiliriz.
Ligin ikinci devresinde müthiş bir çıkış yakalayan Giresunspor adeta patlama yaparak aradaki 14 puanlık farkı eritti ve sezon sonunda şampiyonluğa ulaştı.

PTT 1.Lig'e 3 yabancı hakkını da kullanarak başlayan Giresunspor bu hakkını şu futbolculardan yana kullandı.
David Solomon Abwo
Jones Carioca
Vedat Muriqi

 2 Türkiye Cumhuriyetlerinden oyuncu alma hakkını da zamanında Uefa Avrupa Ligi Finali oynamış çok yönlü orta saha oyuncusu Anton Chichulin ve Azerbaycanlı kanat oyuncusu Ayaz Mehdiev'den yana kullanan Giresunspor bu futbolculardan sadece Anton Chichulinden yararlanabildi. Ayaz Mehdiev'in geçmişte geçirdiği ağır sakatlığın nüksetmesi ve sahalara 6 ay sonra katılacağı bilgisi takımın elini kolunu bağladı.
Devre arası bitmesine  1 hafta kala  ailevi sebeplerden dolayı takımdan ayrılan Anton Chichulin ülkesi Kazakistan'a geri döndü.

Ayaz Mehdievle de yollarını ayıran Giresunspor takımı kadro derinliği anlamından iyice sıkıntıya düşmüştü.
 2 sezon aradan sonra tekrar ait olduğu lige geri dönen Giresunspor geçmişte yaptığı yönetimsel hataları yapmayıp geçen sezondan kurduğu kadroyu korudu ve üzerine transferler yaparak lige Mehmet Birinci ile giriş yaptı.

Mehmet Birinci'nin PTT  1.Lig'de fazla görev yapmayışı ve yeni transferlere şans vermemesi taraftarlar tarafından dile getirilmesi ile takımın 1. devrenin ortalarına kadar galibiyeti olmaması yönetimi harekete geçirdi ve ayrılık yaşandı.

Takımın başına Erkan Sözeri'yi getirmesiyle beraber dinamik-mücadeleci futboluna goller bularak devam eden Giresunspor ligin 1.devresini 21 puanla 8.sırada bitirdi.
Giresunspor'un lige nasıl geldiği hakkında bilgilerimizi verdikten sonra gel gelelim eksiklerine ve bu devre nasıl futbol oynadığına...

Giresunspor gayet mücadeleci kadro kurmasına rağmen tamamen alt ligden bu ligde top koşturmamış oyuncuların bu lige adapte olmalarını zaman alınca Giresunspor'a olumsuz yönde etki yaptı.
Kadro derinliğinin neredeyse hiç olmaması teknik direktör Erkan Sözeri'yi zorlasa da bir kaç taktiksel formasyonla düzelme yoluna en azından futbolcuların oyunu tanıması açısından olumlu sonuçlar aldı diyebiliriz.
Takıma baktığımızda Giresunspor'un gol yollarında sıkıntı yaşadığını ve bu sıkıntıya Orta Saha oyuncularının da çare olmaya çalışsa da olamadığının altını çizelim.

Takımın gol yollarındaki isimleri sağ açıktan zorunlu olarak forvete geçen Jones geçen sezonun yıldızlarından takımın kaptanı Ergün Çakır ve Eskişehirspor'un geçen sezon büyük umutlarla aldığı ama yabancı kuralından dolayı Giresunspor'a kiralamak zorunda kaldığı Vedat Muriqi yer alıyor.

 Ligin 12. Haftasında oynanan Adanaspor-Giresunspor karşılaşmasında ayağına aldığı darbe sonucu fibula kemiği kırılan Jones takımda gol yollarındaki alternatifleri de azalttı.

Ama Giresunspor'un özverili anlayışı başarıya aç futbolcuları bu duruma üzülselerde devam etmek zorundaydılar ve Giresunpor'u başarıya taşımak onların boyunlarının borcuydu.
Her maça final gözüyle bakan Giresunspor defansif anlamda çok iyi olmasa da ilerdeki gol yollarındaki sıkıntı başını ağrıtıyordu.

İlerdeki hücum hattının yetersizliği Erkan Hoca'yı oyunu kanatlardan kurmasına ve takımın umudunu kanatlara ve yan toplara bağlamasına neden olmuştu.

Çok yoğun çalışmalar sonucu iki kanat oyuncularının (Abdülaziz Solmaz-David Solomon Abwo) etkinliklerinin arması sonucu Giresunspor rakibin gol için yüklendiği anlarda hızlı kontra atakları çıkışı Abwo'ya atılan uzun toplar olumlu sonuç vermiş Giresunspor her ne kadar evinde deplasmandakinden başarılı olmasa da puanları teker teker topluyordu.

Giresunspor'un bu devre oynadığı oyunu mücadele bakımından PTT 1.lig'de üst sıralara koyabiliriz.
Ligin ilk yarısını 8.sırada bitiren Giresunspor transfere hızlı başlayarak Adana Demirspor'dan tanıdığımız Orta saha oyuncusu Alaaddin Tosun'u renklerine bağladı.

Orta sahada çalışkanlığı ile tanıdığımız Alaaddin Tosun 2 kez bu ligde şampiyonluk yaşamış bir oyuncu takıma tecrübesiyle katkı sağlayacağı aşikar..

Transfer çalışmaları hızla sürerken şunu da es geçmeyelim.
Bazı İstatistiklerde Türkiye'yi gururlandıran takımlarımıza Giresunspor da eklendi.
Giresunspor, Dünya'da Profesyonel Ligler de deplasmanda yenilmemezlik ünvanını Porto ve Sporting Gijon ile paylaşıyor.

İyi bir takım olma yolunda ilerleyen Giresunspor'un lige renk katacağı kesin.
Takımdaki arkadaşlık ve aile bağlarının yüksek olması onlar için avantaj takım iyi gidiyor ve moraller yerinde şu an her takım gibi Antalya'da kamptalar.

Giresunspor nice başarılara diyor ve bütün iyi dileklerimizi iletiyoruz.



Muhammed Arslan

                                                                                                                     

Hiç yorum yok