TEPEDEN TIRNAĞA REZALET (PSV Galatasaray)

 


21 temmuz akşamı yaşananları kötü, yetersiz olarak anlatmak çok iyimser ve yanlış olur. Koskoca Galatasaray markası, süper seviyesinde(Bayern, PSG, Barcelona, M.Ctiy vs.) olmayan bir Avrupa takımı karşısında rezil rüsva oldu! Hazmetmesi çok zor, koca bir imtihan günü geçirdi Galatasaraylılar.

Bakın, sahaya çıkan kadro değil mesele ki çıkan kadrodan sezona ilk on bir başlayacak sadece üç oyuncu sayarım. Muslera, Marcao, Kerem. İşte onlardan biri olan kaptan Muslera, henüz ilk saniyelerde nasıl bir kafa yapısında ise, son çizgide iki tane pres yapan oyuncu olmasına rağmen çalım deniyor ve kaptırıp boş kaleye gol yediriyor. Yahu elleme köşe vuruşu olsun! Zaten mental açıdan berbat durumda olan takımı tamamen çökertiyor. Yenilen gollerin dört tanesini, sadece amatör küme takımları yese ayıplanmaz. Ülkenin Avrupa'ya açılan penceresi Galatasaray'ı nasıl bu duruma düşürürsünüz? Hadi tekniğin yetmiyor, iyi de koşmayı da mı unuttunuz? Mücadele edecek özveriniz dahi yok mu? 

Bize bu maçta olanların kritiğini anlatmak zorundalar. Oyuncu kalitesi ile alakası yok bu utanç verici doksan dakikanın. Galatasaray'ın yedek kadrosu, PSV karşısında bu duruma düşüyorsa, ortada büyük bir problem vardır! Oyuncular yeterince çalışmıyor mu? Taktik mi yetersiz, teknik heyet mi? Performans antrenörleri mi sıkıntılı yöntemler uyguluyor? Bunun doğru tespiti yapılmazsa, bu akşamdan birkaç tane daha yaşanır sezon boyu! Buna kaza falan diyemez kimse. Konsantrasyon diye bir şey yok. Bilerek yapsan bu kadar olmaz. Presi gören yüzünü kalesine dönüyor. Nedir bu ürkeklik? Kaleciye maç içerisinde bu kadar geri pas yapılır mı? Yahu PSV takımının yaptığı Osnabrück hazırlık maçını bilmem takip ettiniz mi? O kadar mücadele edecek, savunma yapacak gücünüz de mi yok? Bu kadar mı acizsiniz? İnanın ismini sadece iddaacıların duyduğu o takımda bile süre alamazdı, sarı kırmızı forma ile sahaya çıkanlar. 

Transfer konusunda bir duruş gösterdiniz sonuna kadar saygım var. Menajerler aklını kaçırmış. Lakin yaşananlar transfer yapılmamasına bağlanamaz. Size güvenenlerin uykularını kaçırdınız. Çok fazla uzatmayayım. Yazıklar olsun...

Hiç yorum yok