Kübra Turan Röportajı

 


 

 

Kırçiçeği Bodrum ekibinin genç ve yetenekli oyuncusu Kübra Turan ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

1)Kübra Turan kimdir? Bize kısaca kendinden bahseder misiniz?

- Kübra Turan, 21 Ocak 1999 İstanbul doğumluyum. Basketbol kariyerime Galatasaray da başladım 10 senelik bir Galatasaray sürecinden sonra bu sezon da Kırçiçeği Bodrum’a transfer oldum. Aynı zamanda İstanbul Ticaret Üniversitesinde Halkla ilişkiler ve Reklamcılık okuyorum.

2)Basketbola başlamanda etkili olan 3 şey desem?

-Küçükken birçok sporla uğraştım fakat basketbol her zaman daha çekici bir spor oldu benim için o yüzden bu sporun heyecanı ve tutkusu bu spora başlamamda ki ilk sebeplerden. Diğer yandan ailem her zaman ikiz kardeşimle beni spor konusunda hem teşvik eder hem de sonuna kadar destekler onlarda basketbolu çok seviyorlar basketbola başlamamda ki en büyük etkenlerden biri de ailemdir.

‘’GALATASARAY KESİNLİKLE ÇOCUKLUK AŞKIM’’

3)Galatasaray senin için ne ifade ediyor? Senin için çocukluk aşkı diyebilir miyiz?

-Küçük bir yaşta Galatasaray gibi büyük bir kulüple tanışmak benim için inanılmaz bir deneyimdi. Sahip olduğum basketbol altyapısına Galatasaray’da oynadığım süre boyunca sahip oldum ve bu süre zarfında bir çok kez şampiyonluklar yaşadım. Galatasaray’da çok güzel ve değerli anılarım var bu yüzden kesinlikle çocukluk aşkım diyebiliriz.

4)Kırçiçeği Bodrum’da kişisel olarak hedeflerin nelerdir?

- Genç bir oyuncu olarak maçta aldığım süreleri iyi değerlendirmek ve bir deneyim, tecrübe kazanıp kendimi geliştirmek.

5)İdol olarak gördüğün bir var mı?

- Evet, bir zamanlar Galatasaray’da da forma giymiş olan Siemone Augustus.

 

‘’GENÇ VE YETENEKLİ BİR TAKIMIZ’’

6)Takımda yaşamak istediğin neler var?

- Genel olarak çok genç ve yetenekli bi takımız bu yüzden bu ligin bize katabileceği bütün deneyimi kazanıp sezonu iyi bi şekilde sürdürmek istiyorum.

 

 

 

7)Parkede unutamadığın bir olay yaşadın mı? Ya da unutamadığın bir maç oldu mu?

-Unutamadığım birçok özel maç var fakat Galatasaray altyapısında Hatay’da gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonası benim için unutulmaz olan maçların olduğu zamandı.

8)Bu oyunda kendini en iyi hissettiğin an hangisiydi?

- Bana en iyi hissettiren anlar şampiyonluk maçlarına çıkıp güzel bir mücadeleden sonra takım arkadaşlarımla o kupaları kaldırmak olmuştu.

9) Basketbol ve sosyal hayat aynı anda nasıl gidiyor?

- Yoğun bir tempomuz olduğu için basketbol dışında ki aktivitelere vakit ayırmak zor oluyor tabii ki ama mental olarak yorulduğumuz zamanlarda kendime zaman yaratmaya çalışıyorum.

10) Senin yaşındaki basketbolculara söylemek istediğin neler var?

- Hepimizin bu spora dair hayalleri elbet vardır bu yüzden çalışmaya ve kendilerini geliştirmeye devam etsinler ve yorulup zorlandıkları an pes etmesinler. Güzel ve başarılı bir sonuca ulaşacaklarına eminim.

11) Parkede en çok kime güvenirsin/güveniyorsun?

- Parkeye çıkarken ilk önce kendime sonra takım arkadaşlarım ve antrenöre güveniyorum. Stresli veya heyecanlı olduğum zamanlar arkamda güvenebileceğim takım arkadaşları görmek beni güçlendirir her zaman.

12) Sporda Manşet Dergisi’ni takip ediyor musunuz? Görüş ve önerilerin neler?

-Evet tabii, keyifle takip ediyorum.


Hiç yorum yok