Merve Aydın: ‘’NEVRİYE YILMAZ BENİ MOTİVE ETTİ’’



1)Merve Aydın kimdir? Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

 

1994 yılında Mersin’de doğdum ve orada büyüdüm.1 ve 2 yaş küçük erkek kardeşlerimle büyürken daha çok sorumluluk sahibi bir abla olarak büyüdüm.. Annem eğitim konusunda oldukça titizdi. Öncelik hep eğitimdi.. Ailede profesyonel futbolcu bir dayım var ve onun başarıları, ailenin ona verdiği önem ve duyduğu saygı, benim de ayni saygınlığı kazanıp bir birey olarak kendi sorumluluğumu almak istememde büyük rol oynadı. Bunu eğitimle beraber sporla yapmak için önümde hiçbir engel yoktu. Basketbol ise tutkumun olduğu branştı ve 10 yaşındayken okulda verilen kurslarla da bu tutkuma yönelik ilk adımımı attım.

2) Mersin’den İstanbul Üniversitesi’ne kadar geçen süreci yani 2011/12 sezonunu kısaca anlatır mısınız?

 14 yaşımda Mersin Büyükşehir Belediye’si A takımında Ceyhun Yıldızoğlu ile 2 sezon çalışma fırsatı yakaladım. Ceyhun abi Mersin’den ayrıldıktan sonra 2011-2012 sezonunda Mersin’de geçirdiğim sezon sırasında hem eğitim hem de basketbol hayatimi birlikte devam ettirebilmek i.in Amerika’ya gitme kararı aldım. Menajerim Ceren Ateş ile bu yıl tanışıp Amerika’da lise eğitimimin son yılında gitmek için gereken adımları attık. Fakat okulun devletten alması gereken belgeler tamamlanamadığı için 1 yıl daha Türkiye’de, Amerika’da öğrenim bursu almama engel olmayacak bir organizasyon olan İstanbul Üniversitesi takımıyla anlaşma sağladım.

‘’YURT DIŞINDA OYNAMA FIRSATINI HATAY’DA GEÇİRDİĞİM SON SEZONDA EUROLEAGUE’DE OYNAYARAK ELDE ETTİM’’

3)Hatay Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nde uzun yıllar forma giydiniz. Takımın size kattıkları hakkında neler söylersiniz?

Hatay Büyükşehir Belediyesi takımı öncelikle taraftar ve camia olarak yaşadığım en güzel atmosferdi..
İlk kez Euroleague oynama fırsatı yakaladım. Euroleague öncesindeki sezonda ilk kez takımımla Eurocup yarı final oynadim.1 Cumhurbaşkanlığı kupası ve çok güzel bir şehrin çok güzel taraftarlarıyla 2 sezon geçirdim. Oyunculuk anlamında bana çok şey kattı. Şu an yurtdışında oynama fırsatını Hatay’da geçirdiğim son sezonda Euroleague’de oynayarak elde ettim.

‘’NEVRİYE YILMAZ BENİ MOTİVE ETTİ’’

 4)Hali hazırda kariyerinize Fransa’nın Nantes Reze Basket takımında devam ediyorsunuz. Bu süreç nasıl gelişti?

 Bu benim kariyer planlamamda olan bir hedefti. Menajerimle buraya gelmeden önce hep konuşuyorduk.. Aynı zamanda kadın basketbolunun en önemli isimlerinden Nevriye Yılmaz bana bu konuda mutlaka her oyuncunun atması gereken bir adim diyerek bu hedef için motive etti… Hatay Büyükşehir Belediyesi ile geçirdiğim son sezonda Euroleague maçlarında Fransız takıma karşı oynadık . Bu maçlardaki performansım şu an oynadığım takımın dikkatini çekmiş ve sezon içerisinde menajerim beni arayıp teklif geldiğini söyledi.. Hep konuştuğumuz o fırsat gelmişti. Son olarak bireysel gelişim antrenörüm Fatih Emre Gezer ile yaptığım telefon görüşmesinde kesinlikle gitmelisin demesinin ardından şimdi buradayım..

5)Yurtdışında oynamak ve Türkiye’de oynamak arasındaki belirgin farklar nelerdir?

 Hayalleriniz arasında yurtdışında oynamak var mıydı? Söylediğim gibi bu hedef haritamda vardı. Fırsat geldiği an da değerlendirdim.  Elbette ki Türkiye’de oynamak ile burada oynamak arasında büyük fark var.. Sorumluluklarınız burada daha fazla.. Türkiye de yerli oyuncu olarak sizden beklenenlerden daha fazlası bekleniyor ve daha büyük bir challange oluşuyor sizin için.. Bu challange üstesinden gelindiği zaman da sizi bir önceki versiyonunuzun üstüne çıkarıyor .Gelişim sürekli olan ve benim en büyük motivasyon kaynağım.. Hem basketbol hem de sosyal yaşantısında sürekli yeni şeyler öğreniyorsunuz.

6)Kariyer hedefleriniz arasında bir gün WNBA’da oynamak var mı?

Oyuncu olarak hedefim WNBA’de oynamak..Bu hedef doğrultusunda da konfor alanımdan çıkıp kariyerimi yurt dışında sürdürmek istedim..

7)Türkiye’ye dönecek olsanız özellikle formasını terletmek istediğiniz bir takım var mı?

 Her takım ayrı değerli ama büyük camia takımlarının formasını giymek isterim.

 

‘’ELEME MAÇLARI VERİMLİ GEÇTİ’’

8)Milli takımda hedeflediğiniz yerde misiniz? FIBA 2020 Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası elemelerinde neler yaşandı?

 

 Milli takımda jenerasyon değişikliği yaşanıyor.. Şu an hedeflenen yerde değiliz ama oraya doğru ilerliyoruz.. Bu süreç zorlu geçebilir ama eminim ki hedeflediğimiz noktaya geleceğiz.. Eleme maçları bizim adımıza verimli geçti.. Sırbistan’a son anda mağlup olduk ve Litvanya’yi evimizde yendik.. Şimdi önümüzdeki zamanı kalan maçlar için en verimli şekilde kullanıp ilerlemek hedefimiz. .

9)Ülkeden ayrılmak size neler hissettirdi? Yeni bir takımdan ziyade yeni bir kültür, yeni bir dil yeni bir lokasyon oyununuzu nasıl etkiledi?

 

 Ülkeden ayrılmak, tarafsız bir yerde olmak oyunumu olumlu etkiledi.. Yeni şeyler öğrenmek oldukça heyecan verici hem sahada hem saha dışında sürekli yeni şeyler öğreniyorum.. Gelişimle beslenen motivasyon beni her gün dinç ve enerjik tutuyor.. Elbette zorluklar da oluyor fakat o anlarda da vazgeçmeden ilerlemenin sonucu yine gelişim oluyor.

10) Takım olarak/bireysel olarak önümüzde hedefleriniz nelerdir?

Takım olarak ilk önce playdown oynama ihtimalinde rakiplerimize karşı üstünlük sağlamak ve playoffa kalmak.. Bireysel olarak hedefim ise oyunumu daha agresif hale getirip istikrar yakalamak ve Avrupa’da kariyerime devam etmek.

11)Son olarak Sporda Manşet Dergisi’ni takip ediyor musunuz? Görüş ve önerileriniz neler?

 Açıkçası buradayken dergi yayınlarını takip edemiyorum pek fazla.. Burada hem benim hem de derginin yapması gereken bir şey var.. Ben daha çok yayın aracını takip edebilirim sizler de daha çok kadın basketboluna yönelik haberlerle camia içerisinde herkesin takip ettiği bir yayın haline gelebilirsiniz.. Teşekkürler..

 Sporda Manşet Dergisi 66.Sayı

Hiç yorum yok