Kübra Erat Röportajı




1)Kübra Erat kimdir? Bize kendinizden bahseder misiniz?
-14 Şubat 1995’te Kahramanmaraş’ta doğdum, orda 
büyüdüm ailem hala orada yaşıyor . Devlet okulunda okul takımına girmek istedim ve başardım ve bir sonraki durağım kolej takımı oldu ve oradan Ceyhan Belediye alt yapısına geçtim.3 tane kız kardeşim var eğitim hayatım ise beden eğitimi öğretmenliği okuyorum Kübra Erat kısaca budur.


‘’İŞSEL DURUMUN DIŞINDA’’


2)Basketbol sizin için ne anlama geliyor?

-Basketbol benim için yaşam tarzı anlamına geliyor. Hayatımı ona göre şekillendiriyorum ona göre yaşıyorum ona göre adım atıyorum geleceğimi ona göre şekillendiriyorum kısaca basketbol bana işsel durumun dışında yaşam tarzı.  

3) 3)Ceyhan Belediyesi kariyerinizde ne derece bir öneme sahip?
-Ceyhan Belediye spor kariyerimin başladığı dönem oldu hayatımın da ilk defa okul takımından çıkıp süper lig altyapısına geldim. Ceyhan Belediyespor kısaca kariyerimin ilk ve büyük bir adımıydı diyebiliriz.
‘’DAHA İYİSİNİ YAPMAK İÇİN ÇALIŞIYORUM’’
4) Ligde 2016-2017 sezonunda en çok üçlük atan yerli basketbolcu oldunuz. Bu nasıl hissettirdi? Başarı sizi daha ileriye gidebilmeniz için körüklüyor mu?
-2016-2017 sezonu benim için önemli bir sezon en çok üç atan yerli oyuncu olmak çook mutluluk verici o yaşta bunu yapabilmek ayrı bir mutluluk veriyor, tabi ki de körüklüyor daha iyisini istiyorsunuz ve daha iyisini yapmak için çook çalışmanız gerektiğini biliyorsunuz ve çalışıyorsunuz ve bende daha iyisini yapmak için çalışıyorum.

 5)Elbette röportajımızda basketbol ve getirdiklerini ön planda tutacağız. Ancak aile konusuna da değinmekte fayda var. Bu oyunun içerisindeyken ailenizden uzakta kalmanız sizi nasıl etkiliyor? Duygusal yönünüzün ağır bastığı zamanlar oluyor mu ya da oyununuzu etkilediği zamanlar var mıdır?
-Dünyadaki tek servet ailedir diye bir söz var bu söz çook hoşuma gider benim gerçekten de aile bambaşka tabi özlüyorum onları onlardan uzak olmam tabi ki basketbolumu etkilemiyorum. Uzun zamandır ailemden ayrı yaşıyorum çocuk yaşta ayrıldım yanlarından ve bu durumun üstesinden gelmeyi başardım kendimi işime daha çook vererek. Çünkü ailemde bunu istiyor ve beni destekliyorlar, çokk özlediğimiz dönemler özlemimizi gidermeyi başarıyoruz.

6)Örnek aldığınız bir basketbolcu var mı?
-Her genç basketbolcu gibi benimde var. Ben küçükken Allen Iverson hayranıydım bütün maçlarını izlerdim örnek alırdım. Bayanlarda ise Sue Bird gerçekten inanılmaz bir guard ve bir diğeri Chelsea Gray idi. Onunla aynı takımda oynadığım için çook mutluyum yerli oyunculardan Işıl Alben’dir.

7)Osmaniye ile Federasyon Kupası ve TKBL şampiyonluğu yaşarken neler hissettiniz?
- İlk okuldayken bir şampiyonluk daha yaşamıştım ama bu ikisi bambaşka hayatım boyunca unutamayacağım anılar var iki şampiyonlukta çook çalışıp emeğinizin karşılığını almam inanılmaz bir duygu o duyguyu tarif edecek sözcük bulamıyorum ikisi de harika duygulardı.

8)Bir basketbolcunun kendini bulabilmesi ve oyun açısından özgüveninin yerine gelmesi için neler yapması gerekir?
-Oyun açısından kendine güveni gelmesi için eksik yönlerini geliştirmesi için çalışması lazım eksik yönleri geliştikçe ve iyi yönlerinin üstüne koydukça oyun acısından kendini daha rahat hissedecektir 

‘’ÜLKEMİ YENİDEN TEMSİL ETMEK İSTİYORUM’’

9) Ümit Milli Takımı’nda edindiğin tecrübelerden bahseder misin?
-İlk milli takımımdı kulüp ortamımla milli takım ortamı kesinlikle bir değil ay yıldızlı formanın içinde ülkemizi temsil etmek gurur verici bir durum ülkemi en iyi şekilde temsil etmekti amacım hatasız bir şekilde. Ülkemi yeniden temsil edebilmek için çook çalışıyorum.

10) Basketbola başlayacak olan genç arkadaşlara neler tavsiye edersin?  
-Yeni ve genç arkadaşlarıma çook çalışmaları gerek çok çalışmalarını tavsiye ederim ve sürekli kendilerini geliştirmelerini sadece basketbol anlamında geliştirmek değil her anlamda geliştirmelerini.

11)Basketbol dışında yapmayı sevdiğin şeyler nelerdir?
- Arkadaşlarımla kahve içmeyi severim kitap okumayı severim ailemle vakit geçirmeyi çook severim ve yeğenlerimle çocuklarla vakit geçirmeyi çok seviyorum onları mutlu etmeyi de.

 12) Sporda Manşet Dergisi’ni takip ediyor musunuz? Önerilerinizi belirtebilirsiniz.
-Tek bir spor dalını değil de bütün spor branşlarıyla ilgilenmeniz çook güzel bir durum. Takip ediyorum.


Röportaj: Esra ÇAY

Hiç yorum yok