ÖP MUSLERA'NIN ELİNİ (Trabzonspor Galatasaray)


Galatasaray Trabzonspor'dan iki gün önce maça çıkmasına rağmen daha yorgundu. Çünkü bordo mavililer as oyuncularını oynatmadı. Galatasaray maç başında olabildiğince öldürmeye çalıştı topu. Belli ki bu bir plan. Taç ve köşe vuruşu yaptırmaktan kaçınmadılar. Amaç ev sahibinin tempo yapmasını engellemekti, başardılar!

Trabzonsporlu oyuncular gol pozisyonlarında becerikli değildi. Özellikle Nwakaeme'ye özel önlem alınarak etkisiz kalması sağlanmıştı. Ortada geçti ilk yarı. Zemin de ağır. Adem dahil topun arkasına geçip ilk yarıyı güvende bitirme adına mücadele etti konuk takım. Lakin Belhanda, Feghouli ve Mariano'nun olduğu bir Galatasaray her zaman sırıtır. Bu üç sahtekar(şahsi fikrim) takımının hücumlarını da bozuyor mücadelesini de. Öyle güzel bir pozisyonu harcadılar ki ben kasıt arıyorum artık! Feghouli'den aldığı pası bir daha geri verebilecek iken dehşet kötü bir plase yaparak golden etti takımını. Ben olsam bunlar sahaya çıkmasın diye gece gündüz çalışır bir yol arardım. Yerine girenlere en azından kötü deriz, art niyetli değil... 

Lemina yine tuhaf bir sorun yaşadı. Daha önce de böyle bir şikayetle çıkmıştı. Bahsettiğim ihanet şebekesi yine oyundaydı ama! Mariano ikinci yarının başında alakasız bir faul yaptı. Ceza sahasında evlere şenlik adam paylaşımı sonucu Sorloth kolayca kafa vuruşunu gol yaptı. Galatasaray böyle işte. Bir anda olmadık bir konsantre kaybı ile tüm emeklerini çöpe atıyor. Göz göre göre güven vermeyen, hatalar yapan adamları oynatırsan, cezasını çekersin. Sonradan giren Jimmy, Taylan Antalyalı vs. şimdiye kadar nasıl monte edilemedi takıma da bu sahte oynayanlardan hala medet umuluyor anlamıyorum. Umutmadan, Seri ve Jimmy oyuna girdikten sonra faydalı oldular.

Galatasaray golü yedikten sonra çok baskı kurdu. Ev sahibini sahasına hapsetti ama bilin bakalım ne eksik? Golü atacak adam! Ömer Bayram yine müthiş efor sarf etti. Kaç kane köşe vuruşu, atak aksiyonu yarattı sayamadım. Maç Trabzonspor lehine bitse, futbol adaleti açısından yazık olurdu. Golü atan adam beklenmedik biri oldu, Nagatomo ama ne gol! Lakin ben bu puanı Muslera'ya yazıyorum. Sorloth'un karşı karşıya şutunu kurtarıp maça tutunmalarını sağladı.

Trabzonspor'da ayağına bakılan isimler sınıfta kaldı bu sınavda. Nwakaeme, Sosa ve sonradan giren Ekuban çok etkisizdi. Ekuban'ı anlarım sakatlıktan çıktı. Sorloth daha fazlasını yapabilirdi. Tabii ki karşısında ligin en iyi kalecisi vardı... Sonuca bakarsak bence bu akşamı Galatasaray kazandı! 

Hiç yorum yok