“Daha düşük basınç”

Pirelli, daha düşük lastik basıncı sayesinde Abu Dhabi lastik testinde Austin'e kıyasla daha iyi bir izlenim oluşmasını umuyor.


FIA, şoförlerden gelecek geri bildirimlere nazaran 2020 yılında yeni lastikleri mi yoksa 2019 versiyonunu mu kullanacağına karar verecek.

Eğer ekipler mutsuzsa, o zaman oylama yapılacak ve yediden fazla takım yeni lastiklerin lehine oy kullanırsa, FIA bu lastikleri kabul edecek. Bütün takımlar salı ve çarşamba günü Abu Dhabi’de iki lastik tipiyle de çalışacak ve direkt mukayese şansı yakalayacak.

Bu lastikler ilk kez Austin’deki ilk seansta kullanıldı sadece pist soğuktu ve kötü şartlarla beraber ekipler bu lastiklere karşı çıktılar.

Pirelli şimdi, Austin’deki ilk seansta normalden daha yüksek basınçla çalıştıklarını ama bu hafta sonu basınçların düşürüleceğini söyledi.






Pirelli'den Mario Isala, "takımlara yeni lastiklerin nasıl olduğu konusunda takımlara bilgi verdik. Testteki 2020 lastiklerinin kullanım yönergeleri, yarış lastiğine göre farklı olacak çünkü yeni lastik yapısı daha düşük basınçta çalışmak için tasarlandı."

"Lastik inkişaf testlerinde daha düşük basınca haiz olduğumuzda gelişim kaydettik. Bu yüzden testin yönergesi hem önde hem de arkada 1.5 psi daha düşük basınç olacak." dedi.

Isola, Amerika gp'de ideal tazyikla sürüş yapmanın mümkün olmadığını da söyledi.

"Austin’de farklı yönergeler vermemiz gerekiyordu çünkü sınırlı süre içinde aracı farklı yönergelerle uygun şekilde ayarlamak olası değildi. Aleniçası bu kontrol, daha temsili bir mukayese yapmak ismina daha huzurlu olacak."

"Austin’deki tek handikap bu değil. Aynı zamanda farklı profillerden ötürü yere basma gücü de birazcık farklı. Yani, antrenmanda bir takımdan aracın tabanını değiştirmesini isteyemezsiniz, bu imkansız."

"fakat testte ayarlar yapabilir, icap ettiği taktirde taban değişebilirsiniz. Testte nasıl çalışılacağı konusunda farklı bir yaklaşım var."

Isola, daha düşük basınç sayesinde austin'deki yol tutuş sorunun de ortadan kaybolmasını bekliyor.

"lastik açınma testlerinde, daha düşük basınçla beraber yol tutuşun mevcut olana kıyasla biraz daha yüksek olduğunu görmüş olduk. Bu yüzden austin'deki yol tutuş kaybı, bizim bulgularımızla ahenkli değil."

Ekipler abu dhabi testinde 20'şer set lastiğe sahip olacak. Pirelli 12 seti kendisi seçiyor. Bunlardan ikisi 2019'un c3'ü ve diğer ikisi 2019'un c4'ü olacak.

Ek olarak 2020 versiyon c2, c3, c4 ve c5 lastiklerden de ikişer tane seçilmiş durumda. Geri kalan sekiz lastik setini ise ekipler kendisi seçecek.

Hiç yorum yok