İLK YARI BİTTİ (Fenerbahçe Gençlerbirliği)

Ersun Yanal tercihleriyle hem şaşırtıyor hem de hayal kırıklığı yaratıyor. Skor ve oyundan bağımsız söylüyorum, elinde Deniz ve Ferdi varken, sağ açıkta Ozan'ı oynatmak futbol mantığına aykırı. Ayrıca Ferdi'yi böyle böyle kaybediyor! 

Fenerbahçe maç başı sayılacak bir dakikada beklemedik şekilde geri düştü. Çünkü oyun kontrolü kendilerinde iken, bir anda yarı sahasında büyük boşluk verdiler. Maç başında rakibine bu kadar rahat karşı atak vermesi büyük hataydı. Yine de Fenerbahçe'nin reaksiyon vereceğini düşünüyordum. Bunun kaza golü olduğunu ilk yarı bitmeden kanıtladılar.

Beraberlik golünde ofsayt şüphesi oluştu ama top Isla'ya gelmeden önce Gençlerbirliği oyuncusu topa dokunduğu için bu ihtimali ortadan kaldırdı. İkinci golün oluşumunda hakemin de olumlu anlamda payı var. Faulü avantaja bırakmasa, Gustavo'nun golünü izleyemeyecektik. Fenerbahçe öne geçtikten sonra konuk takım çok fazla hata yapmaya başladı. Sürekli pas hataları yaparak dirençlerini bir hayli düşürdüler. Kalelerinde gördükleri üçüncü golde Candeias'ın büyük hatası var! Muriqi'nin isteği ve soğukkanlılığını atlamayayım.

Fenerbahçe özellikle son yarım saate doğru kötü oynamaya başladı. Geride daha fazla durdular. Lakin konuk takımda bazı oyuncular takımını sürekli bozuyordu. Rahat anlarda yaptıkları pas ve tercih hataları yüzünden net şansları harcadılar, geri koşmak zorunda kaldılar. Candeias, Sessegnon, Stancu ve Baiano ilk gözüne çarpan isimler. Sahada yaptıklarının biraz daha ilerisi sabote etmek...

Fenerbahçe'de diri görünen bir kişi bile yoktu. Sonra Ferdi girdi ve kenarı mesajı gönderdi. Enfes bir gol attı. Stancu çok geçmeden farkı yine ikiye indirse de geç kalınmış bir gol olduğu aşikar. Fenerbahçe galibiyeti ilk yarıda aldı. İkinci yarı iki takımın da ne yaptığı belli değildi! Son olarak Max Kruse'ye değinmem lazım. Ligdeki ilk golünü Rodrigues'in asistiyle yaptı ama maç boyu takımın en kötüsüydü. Saha içinde göstermesi lazım kendini, dışarıda değil! Forma adaleti açısından ilk on bir bile çıkmamalı bu halde.

Hiç yorum yok