BECERİ FARKI (Antalyaspor Trabzonspor)


Galatasaray karşısında son saniyelerde yaşadıkları şoku atlatmak için çıktı sahaya bordo mavililer. Antalyaspor da uygun bir rakip görünümünde. Bülent Korkmaz'ı göndermeleri büyük hata. Üzerine Hırvat bir teknik adamla bence sonlarını hazırladılar.

Sorloth bu sezonun en iyi yabancı oyuncu transferi olduğunu, her maç yeniden kanıtlıyor. Sturridge'nin şahane pasını heba etmedi, çok temiz bitirdi yine. Yalnız maç başı olmasına rağmen, iki takımda da oyun disiplini göremedim. Topu ayağına alan, sanki son dakikalarmış gibi, can havliyle kaleye yönelmeye çalıştı. Antalyaspor'un reaksiyon çabasını anlarım da konuk takım öndeyken, top kendilerine geçtiğinde tempoyu ayarlama gayeleri yoktu. 

Trabzonspor'un bu sezon en büyük zaafı yan toplar. Kamp döneminden beri devam ediyor. Öne geçtikten sonra baskıyı kıramadılar ve önceki köşe vuruşunda tehlike sinyalini almalarına rağmen, ikinci köşe vuruşunda ağlarından çıkardılar topu. Yan top zaafları olsa da skora etki edebilecek oyuncuları fazla. Nwakaeme çıktı sahneye mesela. Bir gol ve bir de gole büyük pay sahibi olup takımını rahat götürdü soyunma odasına. Yusuf Sarı'nın vuruşu da güzeldi. İlk yarı Antalyaspor daha çok çabalayan taraf olsa da kalite farkının bariz göstergesiydi skor tabelası.

İkinci yarının başında Aatıf kafa vuruşunu iyi yapsa gol olması içten bile değildi. Maçın dengelerini tamamen değiştirebilirdi aslında. Pes etmeyen yapılarıyla farkı indirmeye çalışsalar da final dokunuşlarında kaliteleri yetmiyordu. İkili mücadeleleri ve topla hüsumetlerini beğendim. Trabzonspor takımındaki düşüşü de belirtmek lazım. Öyle bir halleri vardı ki maç 2-3 olsa kazanamayacaklarmış gibi! Güven veren görüntüleri yoktu. 

Futbol anlamında pek fark yoktu lakin bir tarafın bulduğunu attığı, diğer tarafın kat kat fazla şansı bulup nasıl beceremediğine şahit olduğumuz bir maç geride kaldı. Emeklerinin karşılığını alamadı Antalyaspor. Uğurcan'ın bazı pozisyonlarda iyi kurtarışlarını da yazmamak olmaz. Aatıf oyun olarak çok şey kattı ev sahibine, tek yapamadığı gol ve asist. Kısacası, Antalyaspor oynadı Trabzonspor kazandı...

Hiç yorum yok