HAFİF ESTİ (Konyaspor Trabzonspor)

Trabzonspor ligimizin iç saha dış saha olarak en az performans farkı olan takımı. O gün iyi değilse içeride de dışarıda da kazanamaz. İyi gününde atmosfer fark etmeksiniz taraftarını mutlu eden futbolu yansıtabiliyor sahaya. Konyaspor Başakşehir'e karşı sürpriz şekilde puan almayı başarmıştı İstanbul'da. Bugün nasıl reaksiyon verecekleri merak konusuydu.

Diktim gözlerimi Sörloht'u izliyorum. İlk geldiğinde, kendi takımı özelinde istatistiki bilgileri üzerinden burun kıvrılıyordu. Camiada Sturridge heyecanı olduğundan da olabilir. Gelinen noktada İngiliz oyuncuyu bayağı gölgede bıraktığını rahatlıkla söyleyebilirim. Sadece gol vuruşu değil, takım arkadaşları yarı sahanın ilk metrelerine geldiğinde, hemen hareketlenip pas opsiyonu yaratacak yerlere deplase oluyor, topu ayağına aldığında rakip eksiktiyor hatta asist yapıyor. Bir golcüden daha ne beklersin? Bu maçta da çok temiz bir gol attı, mest etti yine.

Konyaspor takım halinde kopuk. Zaten hücuma nadir çıkıyorlar, çıktıkları zaman çoğalmıyor, geride kalıyorlar. Riad Bajic yine saç baş yoldurdu. Gazişehir maçında da akıllara zarar bir pozisyon kaçırıp tepki almıştı. Bugün yine boş kale dururken dağa taşa gönderdi topu... İkinci yarı toparlarlar mı bilmem ama Aykut hocaya duyulan sevgi azalabilir böyle giderse. Trabzonspor'u geriye itmezsen kesilecek cezayı beklersin. İlk yarının tek farklı bitmesi ev sahibi için iyi sonuç. 

Devreden sonra bordo mavilileri tanıyamadım doğrusu. Kendi yarı sahasında daha fazla kaldı top. Tabii ki kendisinde değil rakibinde olduğu için sıkıntı. Aşırı top kaybı yaptılar, çoğu çabuk oldu. Konyaspor çabalıyor ama kaliteli ayağı yok. İş bitirecek yaratacak kimse çıkmıyor ortaya. Miya girdikten sonra süper bir şut çıkardı aynı güzellikte kurtardı Uğurcan. Lakin daha kolay anda kaleyi bulamadı. Trabzonspor'u ikinci devrede öveceğim tek pozisyon, Yusuf'un deparı sonrası rakibini eksittiği an. 

Norveçli golcü farkını yaratıp golü atmasa, ikinci yarı takımlar birbirine uydukları için golsüz biterdi maç. Son saniyelerde iki puan uçup gidebilirdi. Fırtına yoktu bu maçta. İlk yarı hafif bir esinti vardı, ikinci yarı biraz yaprak kımıldadı o kadar. Kalite farkı sahaya yansımadı. İkinci yarı Konyaspor gibi bir takıma mahkûm oynamayı, benim gibi Trabzonspor taraftarı da pek kabullenememiştir.

Hiç yorum yok