45 DAKİKALIK OYUN (Gazişehir Galatasaray)

Fatih Terim kendisini zor durumda bırakan oyuncuları ısrarla oynatmaya devam ediyor. Sezon sonu sözleşmesi bitecek Mariano'nun kadroda alternatifini yaratabilir aslında. Lemina mesela. Israrla sahaya sürüyor. Tek başına takımının direncini düşürüyor. Hem hücum hem savunmada. 

Mücadele etmeyen birkaç oyuncu sahada olmayınca, sarı kırmızılılar nasıl hırsla baskı yaptı gördünüz mü? Özellikle orta alanda Ömer ve Lemina'nın katkıları tartışılmaz. Şanssızlık maç başında Andone'nin sakatlığı oldu. Babel yine bir şekilde atabildi sahaya kendini. Oyunda bir aksaklığa sebep olmadı yalnız. Gücünü hissettiren sarı kırmızılı takım Ömer ile şahane bir gol buldu ve hakkını tabelaya yazdı. 

Lakin o gamsız tayfadan ikisi yani Mariano ve Feghouli, top rakipteyken dribling yapan oyuncuya müdahale etmeyi bırak geçmesine müsade edip kovalamıyor bile. Yürüyorlar! İşte bu tip durumlar yüzünden Galatasaray bazı pozisyonlarda aciz duruma düşüp gol görüyor kalesinde. İkili mücadelele girmiyorlar. Ne topla giderken ne de rakipteyken... Şimdi Lemina Ömer Adem ve stoperler o açığı kapattı sahada. İlk yarı Galatasaray iyiydi ama bu sezonki haline göre iyiydi! Normalde bu oyunun bile özellikle hücum yönünde eleştirilecek yönleri var! Bu takımın en önemli sorunu Nagatomo ve Mariano idi bu maçtan önce. Japon oyuncu yerine Emre Taşdemir bile, bile diyorum, ne kadar fark yarattığını izleyenler net şekilde gördü...

İkinci yarının ilk on dakikasında, yine arızalı moda geçti Galatasaray. Topu ayağında tutamamaya ve ileri çıkmamaya başladılar. Bu süre içinde bomboş kafa vuruşunu değerlendiremedi ev sahibi. İlk yarı Emre Taşdemir hücuma çıkışlarda etkili olsa da takımı geri yaslanınca defansif olarak sırıttı. Ahmet savunmada fark yarattı hakkını verelim. Luyindama Marcao arasında güveni verdi sahada.

Fatih Terim'in Seri Ömer değişikliğine anlam veren var mı? Feghouli sahada yürüyor, takım savunmasına hiç katkısı yok ama sahada kalıyor. Pozisyona girdi, direkler müsaade etmedi bekli ama top rakipteyken hali tavrı çileden çıkarıyordur taraftarını. Adem de çıkmazdı yani. Sahada mücadele edenler çıkıyor, yürüyenler tamamlıyor(!) 

Galatasaray tıpkı iç sahadaki Çaykur Rizespor maçı gibi, ikinci yarı adına yaraşır bir mücadele göstermedi. Şansta yanlarındaydı. Mücadele güçleri o kadar düşüyor ki karşısındaki rakip bir şeyler yapacağına inanıyor. Direnç kıramıyorlar. Güven vermeme sebepleri, tamamen kıran kırana mücadeleden yoksun olmaları. Skora rağmen ikinci devredeki haller yine taraftarını buruk sevindirmiştir. 

Hiç yorum yok