Alper Saruhan Röportajı

 


Öncelikle kendinizi tanıtır mısınız ? Alper Saruhan kimdir ?

4 Eylül 1982 Ankara doğumluyum, 37 yaşındayım.

Alper Saruhan basketbola nasıl başladı ?

Ailemin teşvik ve desteği ile başladım. Ailem sporu sevip takip eden bir aileydi. Rahmetli dayım basketbol kökenliydi. Aydın Örs ve Murat Din gibi hocaların öğrencisi idi ve beni basketbola başlatan o oldu.

Alper Saruhan milli takımla mücadele etti mi ?

Altyapılarda milli takım seçmelerine girdim ama milli takımda oynamadım hiçbir zaman da A milli seviyeye ulaşamadım.

 Alper Saruhan’ın unutamadığı bir maç var mı ?

Trabzonspor forması giyiyordum. Eurochallenge Kupası final maçında Natra ile oynarken son saniye basketi ile maçı kaybederek Avrupa ikincisi olduk.

Alper Saruhan’ın idolüm dediği basketbolcu kim ?

Ergenlik çağımda NBA’yı takip etmek çok zordu ama Murat Murathanoğlu’nun Cuma günleri sunduğu bir NBA programı vardı ve ben de Michael Jordan hayranıydım. Bana göre gelmiş geçmiş en iyi basketbolcudur ve tabii idolümdür. Türkiye’de de İbrahim Kutluay, Orhun Ene, Haluk Yıldırım, Harun Erdenay.

Alper Saruhan, NBA ya da Avrupa’da oynamak istese hangi takımda oynamak isterdi ?

NBA’de Chicago Bulls, Utah Jazz, Finix gibi takımlarda oynamak isterdim. Avrupa’da Real ya da Barcelona’yı yani İspanya’yı isterdim, isterdim diyorum çünkü yaşımdan dolayı artık oynayabilmem imkansız.

Alper Saruhan, basketbolcu olmasa ne olmak isterdi ?

Basketbolcu olmasaydım da sporla alakalı bir şeyler yapıyor olurdum ya da gezgin olabilirdim şu anın trend mesleği zaten. Asla masa başı olan stabil bir meslek yapmazdım.

Basketbolu, diğer sporlardan ayıran özellik nedir ?

Basketbolun kendi karakteri vardır. Fiziksel olarak tüm kaslarını kullanırsın, nelerin olacağını öngörebilirsin doğru adamı ve en kolay sayıyı bulabilmek için zekanı en fazla basketbolda kullanırsın. Keşfetmeye devam edersin, hala kendimi geliştirmeye ve keşfetmeye çalışıyorum ve bunu bana veren basketbol.  

Alper Saruhan, başka bir spora ilgi duyuyor mu ?

Kayak yapmayı seviyorum farklı hissediyorum. Yazın dalıyorum tüpsüz şekilde. Genelde doğa sporlarını seviyorum.

 

Sizce Basketbol Süper Lig’inde favori kim ?

Gönlüm Trabzonspor demek istese de bu sezon Süper Lig’de yok. Standart olarak herkesin söylediği Fenerbahçe’yi bir kenara koyarak bana göre favori Anadolu Efes.

Alper Saruhan’ın bir sonraki kariyer hedefi nedir ?

Basketbol, sağlık ve bireysel gelişim var kariyer hedefimde. Çocuklara yönelik düşüncelerim var. Profesyonel basketbol oynamalarını sağlamak ve kendi yeteneklerini ön plana çıkartmak için onları o seviyeye getirecek organizasyonlar yapmak istiyorum, antrenörlük eğitimi alıyorum. Basketbol dışında diyabet ile ilgili bir hayatım var ve bununla ilgili yurt içi ve yurt dışı projelerim var.

Alper Saruhan, yakın zamanda transfer yapacak mı ?

Zaten yakın zamanda bir transfer yaptım. Konya Selçuklu Basket’ten Manisa Büyükşehir Belediyespor’a geldim. Manisa halkı Süper Lig’i hak eden başarıya aç bir şehir inşallah başarılı oluruz burada bulunmaktan çok mutluyum.

Sporda Manşet dergisini takip ediyor musunuz ? Bize söylemek istediğiniz bir şey var mı ?

Aslına bakarsanız bu dergiyi biliyorum ve çok nadirde olsa giriyordum fakat 2.çocuğum olduktan sonra çok fazla ilgilenemedim. Stabil ve yorucu bir hayatım var ancak bundan sonra sıklıkla takip edeceğim. Bu güzel röportaj için de size çok teşekkür ederim.

Hiç yorum yok