Aybüke Yeşil: Babamın bana almış olduğu kolyeyi formamın içine takarım ve annemi arayıp bana dua etmesini isterim bunlar benim için gerçekten çok özel.

 


Başarılı Basketbolcu Aybüke Yeşil konuğumuz oldu.

1)    Öncelikle genç yaşınızda memleketinizden ayrılmak nasıl bir duygu bundan başlayarak kendinizi tanıtır mısınız?

-Tabi ki ailemden ayrılmak hiç kolay olmadı aile bağlarımız çok kuvvetli İzmir’den ayrılırken ailecek ağladığımızı hiç unutmuyorum ve bu yüzden otobüsü kaçırmışlığımız var. Çok zor da olsa basketbolu ne kadar sevdiğimi biliyorlardı ve bana her zaman destek olarak saygı duydular. Ailecek bu süreci atlattık bu yerlere gelebilmemin en önemli etkeni ailemin yanımda olmasıdır.

2)    Basketbol oynamaya nasıl karar verdiniz?

 

-Ablam basketbol oynuyordu ailecek onu desteklemek için her maçında tribünde yerimizi alıyorduk onu izlemek çok keyif veriyordu bana devre aralarında sahaya inip oynamaya çalışıyordum. Annemler beni de spor okuluna yazdırdılar ve ilk haftada minik takıma seçilmiştim ve bu şekilde basketbolla tanıştım.

3)    Bir gün Fenerbahçe’de oynayacağını düşünür müydün? İlk kez Fenerbahçe adını duyunca neler hissettin?

-Ailecek basketbolu seviyoruz. TV de olsun canlı da olsun ne zaman müsait olursak basketbol maçlarını izlemeye gidiyoruz bir gün izmirde fenerbahçe maçına gittik benim için İzmir de fenerbahçe maçını izlemek çok özeldi maç çıkışında babama ben de fenerbahçe de oynayacağım görüceksiniz demiştim her zaman hedefim istanbulda büyük bir takımda oynamaktı, izmir de oynarken bunun bilincinde olarak çalışıyordum fenerbahçeden teklif gelince çok gururlandım böyle büyük bir ailenin parçası olmak gurur verici.

4)    Ayşe Cora, Esra Ural Topuz ve Tilbe Şenyürek gibi oyuncularla aynı takımda olmak nasıl bir duygu? Takım içinde işler nasıl gidiyor?

- Hepsi birbirinden harika, tecrübeli ve gerçekten ablalar. Bana her konuda yardımcı oluyorlar saha içi ve saha dışı hep yanımdalar bu yüzden kendimi çok şanslı hissediyorum.

5)    İdol olarak gördüğün biri var mı?

-Tabi ki her zaman bir idolüm oldu bu bana basketbolu sevdiren ablamdı ama bir diğer idolüm ise Birsel Vardarlı Demirmen.

6)    2018-2019 sezonu şampiyonu Fenerbahçe hakkında neler söyleyebilirsin? Şampiyonluk hikayesinden kısaca bahseder misin?

-Hak edilmiş, büyük emekler karşılığında alınmış çok güzel bir başarı. Şampiyon bir takımın parçası olmak çok güzel bir duygu.

7)    Karşılaşmalardan önce uyguladığınız özel bir totem var mı?

-Babamın bana almış olduğu kolyeyi formamın içine takarım ve annemi arayıp bana dua etmesini isterim bunlar benim için gerçekten çok özel.

8)    Bireysel olarak kariyer hedeflerinin tam olarak neresindesin?

- Kariyerimin çok başındayım ama her zaman hayal ettiğim hedeflerimin doğrultusunda gidiyorum önümde daha çok uzun tecrübelerle dolu yıllar olacak.

9)    Fenerbahçe’nin önümüzdeki sezon hedefleri nelerdir? Bize bu konunda bilgi verebilir misin?

-Her zaman tek hedef şampiyonluk

10) Hep oynamaktan bahsettik. Peki bir basketbolcu basketbol maçı izlerken neler hisseder?

-Kendime bir şeyler katabilmek için izlerim ve izlemekten de çok keyif alıyorum.

11) Türkiye’de kadın basketboluna gereken değer veriliyor mu sizce? Verilmiyorsa neler yapılmalı?

- Her yıl kadın basketboluna verilen değer artıyor bu umut ve gurur verici bir şey.

12) Sporda Manşet Dergisi’ni takip ediyor musunuz, görüş ve önerileriniz nelerdir?

-Takip ediyorum. Özellikle genç oyunculara verdiğiniz destekten dolayı sizlere teşekkür ediyorum.

Hiç yorum yok